شمار پناهجویان ونزوئلایی تا 2020 از مرز 8 میلیون نفر می گذرد
تعداد بازدید : 290
ونزوئلا به سوی فروپاشی هویت
تورم بیش از 2 میلیون درصدی در ونزوئلا تاکنون باعث شده که بیش از سه و نیم میلیون تن از 32 میلیون شهروند این کشور، به کشورهای دیگر پناهنده شوند. حالا، سازمان کشورهای آمریکایی تخمین زده است که تا پایان سال ۲۰۲۰ شمار پناهجویان ونزوئلایی به بیش از هشت میلیون نفر میرسد. این کشور دچار بحران سیاسی و اقتصادی شده و مذاکرات دولت و اپوزیسیون هم تاکنون دستاوردی نداشته است. روزنامه ونزوئلایی "ال ناسیونال" به نقل از سازمان کشورهای آمریکایی گزارش داد که در صورت ادامه بحران سیاسی و اقتصادی فعلی در ونزوئلا، شمار شهروندانی که این کشور را ترک میکنند تا پایان سال آینده میلادی به هشت میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خواهد رسید. این یعنی یک چهارم جمعیت از کشور گریخته اند و ونزوئلا در مسیر فروپاشی هویت حرکت می کند. سازمان کشورهای آمریکایی درباره دلایل گریز ونزوئلاییها از زادگاهشان، به کمبود مواد خوراکی و دارویی و نبود امنیت در این کشور اشاره کرده است.
مهاجرت به اروپا
به گزارش دویچه وله، حدود ۸۰ درصد این پناهجویان در آمریکای لاتین ماندهاند. اکثر آن ها در کلمبیا، شیلی و اکوادور هستند. از اوایل سال جاری میلادی تعدادی نیز به اروپا مهاجرت کردهاند. شمار ونزوئلاییهایی که از ژانویه تا مه ۲۰۱۹ متقاضی پناهندگی در اتحادیه اروپا بودهاند ۱۴ هزار و ۲۵۷ نفر اعلام شده است که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایشی ۱۲۱ درصدی داشته است. هم اینک ونزوئلاییها پس از سوریها در صدر فهرست متقاضیان پناهندگی در اتحادیه اروپا قرار گرفتهاند. آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد فرار ونزوئلاییها ازکشورشان را «بزرگترین مهاجرت در تاریخ اخیر آمریکای لاتین و حوزه کارائیب» توصیف کرده و از جامعه جهانی خواسته است، به کشورهای میزبان ونزوئلاییهای مهاجر کمک کند.
مذاکرات شکننده دولت و اپوزیسیون
ونزوئلا سالهاست که دچار یک ابربحران اقتصادی شده و زورآزمایی خوان گوایدو، رئیس مجلس ملی ونزوئلا و رئیس جمهور خودخوانده، با نیکلاس مادورو، رئیس جمهور رسمی این کشور، در شش ماه گذشته یک بحران سیاسی نیز پدید آورده است. نخستین دور مذاکرات نمایندگان مادورو و گوایدو در ماه مه سال جاری میلادی در نروژ برگزار شد اما به نتیجه چشمگیری نرسید. اوایل ژوئیه دو طرف آمادگی خود را برای دور تازهای از مذاکرات اعلام کردند و روز دوشنبه، ۲۴ تیر (۱۵ ژوئیه) با میانجیگری نروژ در جزیره باربادوس وارد گفتوگو شدند. گوایدو هدف این مذاکرات را برکناری مادورو، تشکیل یک دولت انتقالی و انتخابات جدید اعلام کرده است. نماینده دولت این نشست را "سازنده" خوانده و گفته است که طرفین در باره شش موضوع حاد مذاکره کردهاند که بیش از هر چیز مربوط به مسائل اقتصادی، سیاسی و انتخاباتی بودهاست، با این حال هنوز توافقی میان طرفین امضا نشده است.