هادی محمدی – سخنگوی قوه قضاییه در حالی روز گذشته به میان خبرنگاران آمد که اخبار متعدد از احکام قطعی مجرمان اقتصادی، تغییر در شرایط مربوط به مهریه، آخرین وضعیت پرونده سکه ثامن ، حکم قطعی یک جاسوس دو تابعیتی ، حکم انفصال سیف ، شکایت های خاتمی از چهار فرد مسئول و برخوردهای جدید با متخلفان درون قوه قضاییه از جمله پرونده های داغی به شمار می رفت که مورد اشاره محسنی اژه ای قرار گرفت.
بازداشت 200نفر در تهران به اتهام اخلال ارزی و قاچاق
به گزارش خراسان حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در ابتدای صد و سی و دومین نشست خبری خود با رسانه ها در خصوص اقدامات قوه قضاییه در برخورد با اخلالگران ارزی و قاچاق سازمان یافته از دستگیری ۱۹۶ نفر در تهران خبرداد و گفت : این افراد غیر از حکم اعدام، احکام شان قطعی است و هیچ اغماضی نمیشود. در شرایطی که دشمن در سخت گرفتن معیشت مردم دارد، دور از انصاف است که عدهای برای سودجویی و همدستی با دشمن بخواهند فشار آورند.
وی افزود: در تهران بیش از ۴۹ کیفرخواست شامل حدود ۱۰۰ نفر صادر و تعیین وقت شده است همچنین در استان سیستان و بلوچستان ۱۷ نفر دستگیر شدند و ۱۰۰ میلیون دلار گرفتهاند و ۳۰۰ میلیون دلار نزدیک بود بگیرند که از آن جلوگیری شد.
اسامی برخی از متهمان اقتصادی که حکمشان قطعی شده
محسنی اژه ای با بیان این که در خراسان رضوی چهار نفر و در همدان هفت نفر دستگیر شدهاند ، افزود : چند مورد صدور حکم قطعی در کرمانشاه شامل نریمان بختیاری ۱۵ سال حبس و مصادره اموال، محمدرضا آمریون ۱۵ سال حبس و مصادره اموال، وحید محمدی ۱۵ سال حبس و مصادره اموال، صدیق محمدی پنج سال حبس، حسین نیک روش پنج سال حبس، هومن بهره مند پنج سال حبس و مصادره اموال، محمد هادی یوسف شاهی پنج سال حبس و مصادره اموال، حسن عزیزی پنج سال حبس، سردار محمدی پنج سال حبس و ضبط اموال و خانم بهیه آستین چیده به پنج سال حبس محکوم شدند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در شیراز دکترعبدالنصیر کاظمی به اتهام احتکار دارو به ۱۲ سال حبس، جزای نقدی معادل ارزش کالا و دو سال محرومیت محکوم شده و در بندرعباس علیرضا جهانی به اتهام قاچاق سازمان یافته به ۱۵ سال حبس، ۳۰ ضربه شلاق و جزای نقدی، علی نسرین ۱۵ سال حبس، ۳۰ ضربه شلاق و جزای نقدی، محمد نفر سفیددشتی دو سال حبس و ۳۰ ضربه شلاق، خانم حمیده احمدی دو سال حبس و ۳۰ ضربه شلاق و جزای نقدی، آرش حسینی به اتهام معاونت در قاچاق سازمان یافته به شش ماه حبس و ۱۰ ضربه شلاق و جزای نقدی، احمد پوریوسفی به دو سال حبس و جزای نقدی و محرومیت، مزدک پورهادی به دو سال حبس و جزای نقدی و پنج سال محرومیت، کوکب نرسیسیان فرزند آلبرت دو سال حبس و پنج سال محرومیت، رسول شاهرخی دو سال حبس و جزای نقدی، حسین نادری دو سال حبس و عقیل احمدی پور شش ماه حبس محکوم شدند و پرونده دیگر هم داشتیم که مربوط به مفاسد مالی است ولی قاچاق و دخالت ارزی نیست. مجید فاتحیان کارمند اداره ثبت اسناد و املاک استان فارس به ۱۰ سال حبس، سه سال انفصال، رد مال معادل رشوه و جزای نقدی، حمیدرضا فرخی کارمند اداره ثبت به اتهام دریافت رشوه به ۱۰ سال حبس و سه سال انفصال و جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق، ایرج اسلامی فرزند صفدر دو سال حبس، سه سال انفصال، ۷۴ ضربه شلاق و جزای نقدی، عبدا... راضی فرزند اکبر دو سال حبس، سه سال انفصال و ۷۴ ضربه شلاق، مصطفی اسکندری فرزند مرتضی ۱۰ سال حبس، سه سال انفصال و علی اورنگی ارمند قلت به اتهام ارتشا به ۱۰ سال حبس و عبدالرسول ارمی ۱۰ سال حبس، ۳ سال انفصال و ۷۴ ضربه شلاق و حجتا... خورشیدی پیمانکار ساخت و ساز که به اتهام پرداخت رشوه به ضبط وجه محکوم شده اند.
تغییر در نحوه بررسی مهریه و اعسار بدهکاران
به گزارش میزان معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که در پی نوسانات قیمت سکه و ارز مشکلاتی درباره پرونده های طلاق داشتیم، آیا جایگزینی سکه برای مهریه در قوه قضاییه انجام می شود، گفت: داستان این قضیه نقص فنی دارد که الان وارد همه مسائل نمی شوم؛ چون موضوعات متعددی مطرح شده است. وی افزود: بخشی که قوه قضاییه از چندین سال پیش دنبال آن بود و سپس بخشنامه کرد و در مجلس به قانون تبدیل شد، به آن عمل می شود و آن این است؛ کسانی که محکوم به مسائل مالی اعم از مهریه و غیره می شوند، چنان چه فرد متمول بود و پرداخت نمی کرد، از او گرفته می شد و اگر امتناع می کرد به درخواست طلبکار خود بازداشت می شد.
سخنگوی دستگاه قضا اظهارکرد: اگر بدهکار تقاضای اعسار داشت، به درخواست او رسیدگی می شد و اگر ثابت می شد که معسر است، از زندان آزاد می شد؛ در غیر این صورت در زندان می ماند. معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: ریاست قوه قضاییه راجع به این موضوع حرف داشتند و بر این اساس قبل از اصلاح قانون بخشنامه کردند کسانی که تمکن مالی دارند و نمی پردازند بحث آن ها جداست؛ اما اگر کسانی تمکن مالی ندارند و مسبوق به تمکن مالی نبودند، نباید به زندان بروند و بعد به اعسار آن ها رسیدگی شود.
وی گفت: هم اکنون کسانی که معسر باشند و ادعای اعسار داشته باشند، زندان نمی روند. حال با افزایش قیمت سکه افراد نمی توانند سکه را پرداخت کنند که طی بخشنامهای مقرر شده کسانی که قبلا درخواست تقسیط داشتهاند و اکنون هم نمی توانند به آن عمل کنند و پرداخت کنند، مهریه آن ها تعدیل شود و به زندان نروند. البته این مسائل ابعاد فنی دارد که وقت جلسه را سر آن قضیه نمی گیرم.
کیفرخواست حسین هدایتی به زودی صادر میشود
محسنی اژهای درباره آخرین وضعیت پرونده حسین هدایتی گفت: پرونده وی با پرونده متهمان بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان است و در صحبتی که با معاون دادستان داشتم گفت که به زودی کیفرخواست صادر میشود .وی بازداشت است وکیفرخواست پرونده هنوز صادر نشده است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره نقل قول یکی از نمایندگان مجلس از او مبنی بر اعدام مفسدان اقتصادی در میدان آزادی، گفت: نقل قول درست نبود و تکذیب شد.
محکومیت یک جاسوس به ۸ سال و نیم حبس
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که با هدف مقابله با پروژه نفوذ شخصی دو تابعیتی دستگیر شده آیا برای این فرد حکمی صادر شده است یا نه و دقیقا به چه اتهامی دستگیر شده است، گفت: آقای توکلی حکمشان قطعی شده و گزارش اولیه توسط وزارت اطلاعات داده شده است. این فرد به هشت سال و شش ماه حبس محکوم شده و همچنین اموال ایشان که از این طریق تحصیل شده بود ضبط شده که شامل ۴۸ هزار دلار میشود. اتهام این فرد جاسوسی است .
مشکوک بودن ادعاهای شهرام جزایری
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره آخرین وضعیت پرونده شهرام جزایری و این که آیا صحت دارد که دلیل فرار او از کشور بدهی مالیاتی بوده است اظهار کرد: متاسفانه ایشان حرفهای واحدی را مطرح نکرده است. بعید میدانم خروج غیر قانونی ایشان صرفا به دلیل بدهی مالیاتی بوده باشد زیرا این اقدام ریسک بالایی دارد و فکر نمیکنم ارزشی داشته باشد. افرادی هستند که یک میلیارد رشوه میدهند تا آزاد شود و به همین دلیل این باورپذیر نیست.
وی افزود: این پرونده به دلیل وجود این ابهام و ابهامات دیگر هنوز منجر به قرار نهایی در دادسرا نشده است.
تحقیق از ۱۱ نظامی و بازداشت یک نفر در پرونده تروریستی اهواز
محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا پروندهای در خصوص حادثه تروریستی اهواز تشکیل شده است؟ گفت: پرونده ای در این زمینه تشکیل شده و به تهران احاله شده است. تا الان از ۱۱ نفر تحقیق شده و یک نفر در بازداشت است و چون در رسیدگی مقدماتی است از ذکر اسامی معذور هستم و همه متهمان، نظامی هستند و در سازمان قضایی نیروهای مسلح از آن ها تحقیق خواهد شد.
توضیحات اژه ای درباره شکایت های خاتمی
وی در پاسخ به سوالی درباره شکایت خاتمی، رئیس جمهور دوره اصلاحات از سردار نقدی وحسین شریعتمداری و برخی نمایندگان مجلس، گفت : تا جایی که من میدانم از چهار نفر شکایت کرده است و نمیدانم این ها چه کسانی هستند. پرونده در دادسراست.
حکم سیف در مرحله تجدید نظر دیوان محاسبات
وی در پاسخ به سوالی درباره صدور حکم انفصال از خدمت سیف گفت: مواردی که دیوان محاسبات رسیدگی میکند، صرف تخلف است و خودشان دادستان و تجدیدنظر دارند و به قوه قضاییه ارسال نمیشود. اگر در اثنای رسیدگی برسند، پرونده را به قوه قضاییه میفرستند و در این باره دیوان محاسبات جرمی تشخیص نداده و پروندهای به قوه قضاییه نفرستاده و تا جایی هم که اطلاع دارم این رأی در مرحله تجدیدنظرخواهی در دیوان محاسبات است.
متهمان اگر به کشور بازگردند به نفعشان است
خبرنگاری سوال خود را این گونه مطرح کرد که در پروندههای مرتبط با فساد اقتصادی درباره ارز و سکه شاهد متواری بودن برخی از متهمان از جمله پسر و برادرزاده متهم اصلی پرونده سکه، فراری بودن یکی از متهمان زن در پرونده خودرو و پنج متهم در پرونده باقری درمنی بودیم و حدود ۱۱متهم در این پروندهها فراری هستند، سرنوشت این متهمان چه می شود؟ آیا خاوری تکرار میشود یا همچون پرونده سکه ثامن به کشور عودت داده میشوند، که محسنی اژه ای پاسخ داد: ضابطان از نهایت اختیارات خود استفاده می کنند که متهمان را بازگردانند و تلاش ناجا هم برای بازگرداندن بیشتر شده است. درباره دیگران هم اقدام میشود و اگر افرادی که در مظان اتهامند در کشور باشند و بمانند و به احکام آن ها رسیدگی شود به نفع خودشان است با این حال پلیس و ناجا ورود خواهند کرد. به تازگی هم درباره یکی از پروندهها فردی شناسایی شده و در کشور مربوط در حال تحمل کیفر است.
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا ایرادات گرفته شده به پرونده برخی از متهمان محیط زیستی برطرف شده و برای این پرونده قرار نهایی صادر شده است یا نه، اعلام کرد: این پرونده هنوز به دادگاه ارسال نشده و در حال تکمیل و رفع ایرادات هستند و هنوز کیفرخواستی صادر نشده است.
بازداشت چند بازپرس متخلف
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا جدیدا بر اساس نظارت درون سازمانی قوه قضاییه قضات یا کارمندان جدیدی در قوه قضاییه محکوم شدهاند یا نه گفت: در فهرستی که ارائه شده حدود ۵ نفر جزو کارمندان قوه قضاییه بودند و در همین هفتههای اخیر مواردی داشتیم که هنوز حکمشان قطعی نشده است. برای مثال کارمندی در قوه قضاییه به اتهام ارتشا به ۱۰ سال حبس، شلاق و جزای نقدی محکوم شده است. در یک مورد دیگر بازپرسی تعلیق و دستگیر شده و بازپرس دیگری در تهران به تازگی دستگیر شده است و پرونده در حال ارسال به شعبه است چند وکیل نیز تحت تعقیب قرار گرفتند که برخی از آنها وکیل کانون وکلای دادگستری بودهاند و برخی نیز از وکلای وابسته به قوه قضاییه هستند که هنوز احکامشان قطعی نشده است.
نباید شهرداریها برای کسب درآمد قوانین خود را زیر پا بگذارند
محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر این که بخشی از درآمدهای شهرداریها از ساخت و سازهای غیرقانونی تأمین میشود و قوه قضاییه میتواند به این مسئله ورود کند؟ گفت: بر اساس ضوابط شهرسازی هر جایی نمیتوان ساخت و ساز و بلندمرتبهسازی کرد و اگر گفته شود با پرداخت پول میتوانیم این کار را انجام دهیم به این معناست که تمام مصوبات و قوانین قبلی نقض و بلا استفاده میشود و نباید شهرداریها برای کسب درآمد قوانین و مقررات خود شهرداری را زیر پا بگذارند تا کسب درآمد کنند.
در احتکار، فرقی میان دستگاه دولتی و غیر دولتی نیست
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که به تازگی حدود ۹ هزار و ۴۰۰ خودرو در تبریز احتکار شده است آیا جدیدا پروندهای در این زمینه تشکیل شده؟ گفت: در خصوص احتکار فرقی نمیکند دولت احتکار کند، افراد حقوقی افراد حقیقی غیر دولتی. اگر ثابت شود احتکار است اگر کلان باشد قوه قضاییه وارد میشود و اگر کلان نباشد، سازمان تعزیرات ورود میکند و نمیتوان همه موارد را احتکار دانست. افراد گاهی از انباری استفاده میکنند و معلوم نیست بتوان این موضوع را احتکار دانست.
وی خاطرنشان کرد: درباره خودرو هم اگر خودرویی تولید شده باشد و بدون هیچ مشکلی عرضه نشود، باید بررسی شود که آیا این مورد را به اطلاع سازمان مربوط رساندهاند یا آیا خدای نکرده تبانی صورت گرفته است. در یک کلام چنان چه ثابت شود احتکار است، دولتی، غیر دولتی، خودرو و غیر خودرو بررسی میشود.
تلاش برای شناسایی اموال متهم سکه ثامن
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوال خراسان مبنی بر این که درباره سکه ثامن تاکنون چند شکایت ثبت شده است، چند نفر بازداشت شدهاند و چه زمانی کیفرخواست صادر میشود؟ گفت: تا این لحظه دو نفر بازداشت هستند و 1300نفر نیز شکایت کرده اند. البته در این پرونده ها قبل از شکایت شخصی مدعی العموم وارد می شوند و در تلاش هستیم که اموال این افراد شناسایی شود. شراکت، معاونت و سببیت در حال بررسی است و این پرونده هنوز روزها و هفتههای اولیه خود را میگذراند.
واکنش محسنیاژهای به ارسال پیامکهای تهدیدآمیز به نمایندگان
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا افرادی که پیامکهایی را درباره CFT به نمایندگان مجلس ارسال میکردند، این حق را داشتهاند و آیا تاکنون در زمینه برخورد با این افراد از دادستانی درخواستی شده است، گفت: اگر این پیامکها حاوی تهدید باشد صحیح نیست. هیچ کس نمیتواند هیچ کسی را تهدید کند ولو نماینده مجلس. اگر موردی از سوی مجلس منتقل شود، قوه قضاییه رسیدگی خواهد کرد.
دریافت حقوق و دخل و تصرف بازنشستگان جرم است
سخنگوی قوه قضاییه در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که ادامه کار بازنشستگان پس از اتمام مهلت قانونی کنارهگیری از مشاغلشان جرم است یا تخلف؟ اظهار کرد: چنان چه آنهایی که بازنشسته شدهاند و کارشان به اتمام رسیده باشد، از آنها بخواهند که بمانند، نمیتوانند حقوق بگیرند و دخل و تصرف داشته باشند و از نظر کیفری ممکن است تحت تعقیب قرار گیرند.
وضعیت پرونده رسانه های اختلاف افکن
وی در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت پرونده های رسانه های اختلاف افکن بین ایران و عراق به کجا رسید؟ به تازگی هم شاهد دادگاهی شدن برخی رسانه ها به اتهام انتقاد و مخالفت با FATF دادگاهی شدند، به نظر می رسد یک برخورد دوگانه با برخی رسانه ها شاهدیم؛ این برخورد دوگانه ناشی از چه موضوعی است؟ گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات به غیر از قوه قضاییه است و اختیاراتی دارند. البته ممکن است مواردی را به قوه قضاییه اعلام کنند. اتهام برخی از رسانه ها امنیتی است. برخی از رسانه ها اعلام کردند از نهادی اطلاعات گرفتند که آن نهاد هم احضار شده و پرونده ها در حال بررسی است.
وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی برای شناسایی باندهای متخلف ارزی فعالند
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به دستور مقام معظم رهبری برای برخورد قاطع با اخلالگران بازار ارز و سکه ، برخی انتقاد دارند که برخورد قوه قضاییه در بعضی مواقع قاطع نیست، اظهار کرد: منظور شما از قاطع چیست؟ هم اکنون وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی برای شناسایی باندها و افرادی که به صورت سازمان دهی شده وارد بازار شده اند یا افرادی که خارج از کشور هستند و صرافی های غیرمجاز یا صرافی های مجازی که تخلف می کنند، به صورت جدی وارد شده اند؛ به طوری که فقط در تهران 196 نفر در طول این مدت بازداشت شده اند و به تازگی نیز 13 نفر بازداشت شده اند .