


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شما جزو کسانی هستید که تهِ تهِ فعالیت بدنیشان به تماشای فوتبال از تلویزیون ختم میشود و از کل ورزشهای جهان سه، چهارتا رشته معروف را میشناسند؟ یا جزو خورههای ورزشی هستید که از هر رشتهای سررشتهای دارند، هیچ مسابقه تلویزیونی ورزشی را از دست نمیدهند و قوانین مسابقات سوارکاری و شمشیربازی و تنیس را بهخوبی والیبال و فوتبال میشناسند؟ جزو هر گروهی که باشید، باید برایتان جالب باشد که بدانید دنیای ورزش خیلی وسیعتر از چیزی است که ما فکر میکنیم. وقتی میگوییم ورزش، منظورمان فعالیتهای بدنی مندرآوردی نیست که هر کشور و محله و منطقهای برای سرگرمی و متناسب با فرهنگ خودش دستوپا کردهاست بلکه داریم از رشتههای ورزشی رسمی دارای فدراسیون و مسابقات بینالمللی حرف میزنیم که با اینحال، اسم خیلیهایشان به گوشمان هم نخوردهاست. مثل چی؟
لوژسواری (Luge)
سورتمهرانی مرگبار
اگر هیچ تصویری از ورزش لوژسواری ندارید، به تیوبسواری خودمان فکر کنید و خطرش را ضرب در 100 کنید تا دستتان بیاید راجع به چی داریم حرف میزنیم. ورزشکار لوژسوار روی سورتمه به پشت دراز میکشد، سنگینی بدنش را به عقب متمایل میکند و در یک پیست مارپیچ یخی هزارمتری، سُر میخورد. سورتمه تکنفره که سرعتش به حدود 140کیلومتر در ساعت میرسد، هیچ ترمز و ابزاری برای هدایت ندارد. تنها امکان ورزشکار برای کنترل کردن سورتمه و ترمز گرفتن، دو قطعه فولادی است که زیر کفشهایش تعبیه شدهاست. ورزشکار با پایین نگه داشتن سر خود، مقاومت هوا را به حداقل میرساند و حرکات سورتمه را با وزنش کنترل میکند؛ با فشار آوردن به سمت راست بدن به سمت چپ میچرخد و برای چرخیدن به سمت راست هم به بخش مخالف بدن، فشار وارد میکند. تسلط پیدا کردن بر بدن در این ورزش، سالها زمان میبرد، برای همین ورزشکارانی در رشته لوژ سواری موفق میشوند که از سنین پایین شروع کردهباشند. لوژسوارها از حیث فشاری که بر بدنشان وارد میشود، شرایطی شبیه به رانندگان فرمول یک دارند. نیروی جی (واحد اندازهگیری میزان فشار وارد شده بر جسمی که شتاب آن درحال افزایش است) واردآمده بر گردن بهویژه آنقدر زیاد است که تمرینات مخصوصی برای گردن لازم است. لوژسواری از سال 1964 به بازیهای المپیک زمستانی راه پیدا کرد، بهرغم اینکه ورزش واقعا پرخطری بهشمار میرود. نه سورتمه بیترمز و فرمان، وسیله امنی است و نه ورزشکار به پوشش محافظ خاصی (بهجز کلاه ایمنی) مجهز است؛ کبودی، شکستگی استخوانها، ضربه مغزی و مرگ از حوادث رایج این رشته است. «سوئیس» و «کانادا» بیشترین تعداد ورزشکار را در این رشته دارند و مسابقات جهانی هم عمدتا در این کشورها برگزار میشود.
کرلینگ (curling)
جاروبرقی روی یخ
چندنفر وسیلهای کروی شبیه به جاروبرقی روباتیک را روی سطحی یخی سُر میدهند؛ این خلاصه ورزش کرلینگ است البته خلاصهای یخ و بیحسوحال. کرلینگ را اگر توی تلویزیون دیدهباشید، احتمالا حسی شبیه به این تعریف بهتان دست داده اما این ورزش زمستانی آنقدرها هم که بهنظر میرسد، لوس و بیمزه نیست. بازیکنان کرلینگ در دو تیم چهارنفره (با یک ذخیره)، باید سنگ گرانیتی تقریبا 20کیلویی را بهسمت خانه هدایت کنند. یک نفر مسئول ضربه زدن به سنگ است. سنگ، حین حرکت آثاری میکروسکوپی روی یخ بهجا میگذارد که باعث اصطکاک و حرکت انحنادار آن روی پیست میشود. دو نفر دیگر از بازیکنان با جارو کردن مسیر پیش روی سنگ، آن را صیقلی میکنند تا اصطکاک کاهش یابد و سنگ در مسیر مدنظرشان بهطرف خانه حرکت کند و در نزدیکترین دایره به آن، جا بگیرد. آنها همچنین وظیفه کنترل کردن سرعت سنگ را برعهده دارند. پرتابکننده هم باید حواسش باشد سنگ را طوری نشانهگیری کند که راه سنگ تیم حریف را مسدود یا آن را از مسیر خارج کند. همه این کارها به محاسبات دقیق ریاضی و فیزیک نیاز دارد. کرلینگ، خلاف آنچه بهنظر میرسد نه روی شانس و اقبال میچرخد و نه ورزش تنبلهاست. بابت محاسبات دقیق اش به شطرنج یخی معروف شده و بازیکنانش بهدلیل صرف نیروی زیاد طی یک تمرین، ممکن است تا حدود دوکیلو وزن کم کنند. بازی در هشت دور انجام میشود و گروهی که بیشترین امتیاز را براساس میزان نزدیکی سنگها به خانه بهدست بیاورد، برنده است. شاید فکر کنید کرلینگِ ناشنیده و نادیده، جزو ورزشهای تازه است که نمیشناسیدش اما قدمت این رشته به قرن چهاردهم میلادی میرسد و از سال 1998 بهصورت رسمی وارد رقابتهای المپیک زمستانی شدهاست.
بولس (Bowls)
بولینگ خاکی و فروتن
اگر همین الان چندتا گوی بردارید و به زمین خاکی، ماسهای یا چمن نزدیک خانهتان بروید، میتوانید ورزش بولس (بولز) را تجربه کنید. البته به همین سادگی که ما گفتیم هم نیست ولی اصولا بولس را میشود جزو ورزشهای خاکی و متواضع و بدون دنگوفنگ بهشمار آورد. چند گوی فلزی توخالی و یک توپ کوچک عمدتا چوبی بهنام «جک»، همه ابزار موردنیاز برای این ورزش است. بازیکنان جک را در فاصله بیش از شش و کمتر از 10متر و بعد توپهای فلزی را به سمت جک پرتاب میکنند. تیمی که توپش به جک نزدیکتر باشد، برنده بازی است. برای تقریب به ذهن شاید بتوانیم با اغماض بگوییم که بولس ترکیبی است از بولینگ و تیلهبازی خودمان و بهرغم اسم و رسم عجیب اش، باید بگوییم که ورزش جدیدی نیست و ریشهاش به حدود قرن ششم پیش از میلاد در یونان باستان برمیگردد. بعدها شکلِ بهروزشدهاش سر از فرانسه درآورد و از آنجا به دیگر کشورها معرفی شد. فدراسیون جهانی بولس در «مارسیِ» فرانسه است و هرسال مسابقات آن بهصورت رسمی برگزار میشود. بولس 12سالی است که در ایران هم جای خود را باز کردهاست. مدتی، زیرمجموعه فدراسیون بولینگ و بیلیارد بود، بعد به فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی واگذار شد و چندین دوره مسابقات قهرمانی کشوری هم به خود دید. درباره ورود این ورزش به ایران گفته میشود که حدود 20سال پیش فردی اصالتا شیرازی بهنام آقای قربانپور که در یکی از کشورهای آسیای شرقی باشگاه ورزشی داشت، با بولس آشنا شد. ماجرا از این قرار است که گویهای این رشته ورزشی عمدتا در کشورهای آسیای شرقی تولید و همین موضوع زمینهساز آشنایی آقای قربان پور با بولس و ورود این ورزش به ایران میشود.
فریزبی (Frisbee)
پرتاب بشقاب
فریزبی را توی فیلمهای خارجی و پارک و سیزدهبهدرهای خودمان زیاد دیدهاید اما میدانستید این بازی سرگرمکننده، یک رشته ورزشی رسمی است؟ فریزبی درواقع اسم ابزار موردنیاز این ورزش یعنی صفحه پلاستیکی مدوری است که بهدلیل وزن و طراحیاش میتواند تا مدتی روی هوا معلق بماند و مسافتی را طی کند. از آنجاییکه حدود 40نوع سبک بازی مختلف در این ورزش وجود دارد، توضیح دادن چگونگی انجامش ساده نیست. تعجب کردید؟ فکر میکردید فریزبی یعنی پرتاب کردن دیسک بهطرف همدیگر، بدون هیچ قاعدهوقانونی؟ البته که اینطور نیست. بهطور کلی هفت سبک فریزبی ازسوی فدراسیون جهانی بهرسمیت شناخته میشود، ازجمله «آلتیمیت» که در آن دو تیم 5 تا 7نفره با هم رقابت میکنند. به اینترتیب که کاپیتانها فریزبی میاندازند و گروه مهاجمان و مدافعان را مشخص میکنند. بعد مدافعان در ناحیه گل مستقر میشوند و مهاجمها درحالیکه یک پایشان روی خط ابتدایی ناحیه گل است و پای دیگرشان در زمین بازی، آماده دریافت میشوند. بازی با پاسکاری و گل و تعویض زمین ادامه پیدا میکند و با رسیدن یکی از تیمها به امتیاز 17 تمام میشود. نکته جالب آنکه مسابقات آلتیمیت، داور ندارد و همهچیز به روحیه ورزشی و انصاف بازیکنان متکی است. ایده اولیه این ورزش، دهه 50میلادی به ذهن یک آمریکایی بهنام «والتر فردریک موریسون» رسید که در یک دورهمی خانوادگی با پرتاب بشقابی کوچک سعی داشت سر خودش و دیگران را گرم کند. موریسون بعدها حق امتیاز این دیسک را به یک شرکت اسباببازیفروشی فروخت و کمکم توجهات به فریزبی جلب شد. سال 1985 فدراسیون جهانی این رشته در سوئد تأسیس شد و اواخر دهه هشتاد بود که با تأسیس انجمن فریزبی بهعنوان یک رشته ورزشی رسمی در ایران هم شناخته شد.
سپکتَکرا (Sepak takraw)
والیبال در هوا
سپکتکرا در این فهرست جزو خوششانسها بهشمار میرود چون دستکم بعضیهایتان اسمش را شنیدهاید اما اگر قرار باشد چندتا ورزش با توپ و تور نام ببرید، بعید است جزو اولین گزینههایتان باشد؛ والیبال و بسکتبال و هندبال و فوتبال، بازار را قبضه کردهاند! سپکتکرا گرچه از این رشتهها شهرت کمتری دارد اما ورزش تازهای نیست. گفته میشود ریشهاش به قرن پانزدهم در مالزی میرسد و بعد از جنگجهانی دوم به دیگر کشورها راه پیدا میکند. والیبال با پا، لقبی است که به این ورزش دادهاند چون در آن، توپ بهجای دست با پا (درواقع هر عضوی از بدن، غیر از دست) از تور عبور داده میشود. سپکتکرا در زمینی با ابعاد زمین بدمینتون و توری به همان ارتفاع بازی میشود و قوانین امتیازگیریاش شباهت زیادی به والیبال دارد. هر تیم سه بازیکن (و یک ذخیره) دارد که در سه ستِ 21امتیازی با هم رقابت میکنند. در سالهای اولیه معرفی و شهرت این رشته، بیشتر بازیکنانش را فوتبالیستها تشکیل میدادند که بهدلیل مهارت داشتن در انجام حرکات ورزشی با پا، از عهده شوتهای ارتفاعدار برمیآمدند. با اینحساب میتوان گفت سپکتکرا در شکل امروزیاش –که در آن توپ فایبرگلاس، جای خیزران و بامبو را گرفته و قانون بر آن حاکم شده- وامدار والیبال، فوتبال و بدمینتون است. البته بیشباهت و ارتباط با آکروبات هم نیست؛ بالا پریدن و ضربه زدن به توپ در هوا، وجهی نمایشی و جذاب به این ورزش میدهد. سپکتکرا در کشورهای آسیای شرقی، حسابی طرفدار دارد؛ فدراسیون جهانیاش در بانکوک است و تایلند و مالزی و اندونزی و ویتنام و فیلیپین از مدعیان قهرمانی جهان هستند. در ایران هم حدود 20سالی است که انجمن سپکتکرا و مقامهای آسیایی و جهانی داریم.
منابع: ایسنا، اعتمادآنلاین، ناطقان، iraneconomist.com، بیبیسی، ساعدنیوز، ایرنا، ایمنا، فدراسیون انجمنهای ورزشی جمهوری اسلامی

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

یک ماهی میشد که سفر جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به عربستان سعودی، با نوعی ابهامِ آشکار روبه رو بود. در این مدت، رسانههای مطرح آمریکا و بهتبع آنها رسانههای منطقهای، از کاخ سفید، وزارت خارجه و منابع آگاه آمریکا، اخباری در خصوص زمان این سفر منتشر و حتی اصل چنین سفری را در آینده نزدیک تأیید یا انکار میکردند اما کاخ سفید سرانجام پس از گمانه زنیهای بسیار، سفر «جو بایدن» به سرزمینهای اشغالی، کرانه باختری و عربستان را در اواسط ژوئیه (دهه سوم تیر) اعلام کرد. خبری که با توجه به وعده دوران انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا مبنی بر منزوی کردن ریاض به دلیل قتل فجیع جمال خاشقچی و دیگر موارد نقض حقوق بشر مانند بازداشت گسترده نخبگان حکومتی مخالف و جنگ یمن، به سرعت به «خیانت» تعبیر شد و کاخ سفید را در لاک دفاعی فرو برد. بایدن اما ناچار به تغییر مسیر دربرابر سعودی است. قیمتهای انرژی به دلیل تقاضای بالای مرتبط با بهبود اقتصادی پس از همه گیری کرونا و تحریمها علیه روسیه، ایران و ونزوئلا، یعنی کاهش عرضه، سر به فلک کشیده است. قیمتهای بالاتر انرژی به تورم دامن میزند که به عنوان بزرگترین چالش اقتصادی و سیاسی پیش روی دولت بایدن است. در این شرایط ناگهان، عربستان سعودی، در مقام تولیدکنندهای با توانایی افزایش نسبتا سریع تولید، دوباره به شریکی بسیار ضروری تبدیل میشود. درواقع دموکراتها نگران هستند که اگر شرایط وخیم اقتصادی در داخل آمریکا همچنان ادامه یابد، در انتخابات پیش رو، نه فقط کنگره بلکه کاخ سفید را هم از دست خواهند داد. تمامی این موارد موجب تغییر سریع مواضع انتخاباتی جو بایدن درخصوص عربستان سعودی شده است. علاوه بر این، روند روبه رشد همکاریهای عربستان و چین به هیچ وجه برای واشنگتن مطلوب نیست. براساس گزارشی که اینترسپت از سفر فروردین امسال ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا به عربستان منتشر کرده، برنز این دو خواسته را بهصراحت از ریاض طرح کرده است. این دو بههمراه دلایل دیگر، باعث میشود تا بایدن امتیازدهی به بن سلمان را برای دستیابی به اهداف مهمتر، ضروری بداند. آمریکا همواره نشان داده است که از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای رسیدن به منافع خود استفاده میکند. مهم هم نیست چه کسی یا چه حزبی در آمریکا بر مسند قدرت باشد. در واقع حقوق بشر در خدمت منافع آمریکاست و عربستان نیز با استفاده از این مسئله، به نقضهای مکرر حقوق بشر ادامه میدهد بدون آن که مواخذهای در کار باشد. با این حال تیم بایدن ناچار است بهطور همزمان به شعارها و ادعای رئیسجمهور بیندیشد و مانع از عدول او از آنها شود و ازسوی دیگر، اهداف راهبردی آمریکا را هم مدنظر قرار دهد. بنابراین بهنظر میرسد طراحی وانجام سفر به عربستان و دیدار با بن سلمان، برای رئیسجمهور آمریکا پیچیدگیهای خاصی داشته باشد. براساس آن چه رسانهها از سفر احتمالی بایدن به منطقه و احتمالاً عربستان گفتهاند، یکی از محورهای این سفر، ممکن است اعلام عادیسازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی یا مقدمات این عادیسازی باشد. اگرچه طی چندسال اخیر امارات متحده عربی، بحرین، الجزایر و برخی کشورهای دیگر، به قطار شوم عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی پیوستهاند اما نقش عربستان در جهان عرب و جهان اسلام و ارزشهای نمادینی چون وجود حرمین شریفین در آن، باعث میشود تا انعکاس رسانهای و سیاسی عادیسازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی، از ارزش سیاسی و نمادین دو چندانی برای صهیونیستها و حتی مقامات آمریکا برخوردار باشد. بهنظر میرسد تیم بایدن نیز بنا دارد تلاش کند با بهرهبرداری از چنین انعکاسی، بهنوعی از انتقادهای موجود درخصوص رفتارهای ضدحقوقبشری بنسلمان و مواضع بایدن در قبال این رفتارها، فرار کند. افزون بر این در بحبوحه انحلال کنست رژیم صهیونیستی توسط نفتالی بنت و یائیر لاپید، حاکمان تل آویو، بیشتر از هر کسی میکوشند تا این سفر انجام شود و با عادیسازی یا چیزی نمادین و نزدیک به آن میان اسرائیل و عربستان، عملاً دستاوردی در عرصه خارجی کسب کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


هزینههای بازیگر شدن!
آموزشگاههای بازیگری چهرههای مشهور مانند داریوش ارجمند، هومن سیدی، امین زندگانی و ... چه شرایطی دارند وچقدر شهریه میگیرند؟


«آنوواک» که با نامهای «آنیواک» و «آنیوآ» هم شناخته میشود، به گروهی از قبایلی گفته میشود که در حاشیه ساحل یا رودخانهها در کشور سودان زندگی میکنند. این قبایل، از خوشه «لو»، در بخشهایی از شرق آفریقا و عمدتا در روستاهای واقع در امتداد سواحل و رودخانههای جنوب شرقی کشور سودان جنوبی و همچنین جنوب غربی اتیوپی، بهویژه منطقه «گامبلا» زندگی میکنند. «آنوواک» در لغت بهمعنای «به اشتراک گذاشتن»، از قدیمیترین قبایل این منطقه است که با پوست تیره اهالی اش شهرت جهانی پیدا کردهاست. در سال 1958 تخمین زده شد که جمعیتشان 30 تا 40هزار نفر است و دوسوم آنها در اتیوپی زندگی میکنند. در مینیپرونده امروز با «جیجو» یکی از جوانان اهل آنوواک که با او از طریق فیس بوک آشنا شدم، همصحبت می شوم.
دولت اتیوپی ما را بهرسمیت نمیشناسد
«جیجو» که عاشق موزیک و خوانندگی در سبک رپ است، درباره بافت جمعیتی و کار روزانه مردم آنیواک میگوید: «جامعه اینجا ،سالهاست که بهعنوان یک جمعیت بومی توسط دولت به حاشیه رانده شدهاست. مردم من ازطریق کشاورزی، شکار، ماهیگیری، دامداری و کار در معدن طلا و آهن، امور روزمره خود را میگذرانند. البته عمده ساکنان، کشاورزان و دامدارانی هستند که ذرت، لوبیا و تنباکو میکارند یا گاو، بز و مرغ پرورش میدهند. حیاتوحش این منطقه بهویژه فیلها، گاومیشها و... ظرفیت بسیار زیادی در جذب گردشگر دارد. رژیم غذایی ما عمدتا از آرد، گوشت ماهی و مرغ تشکیل شدهاست. قبیله ما منشأ زبانی مشابهی با همسایگان خود در اوگاندا، کنیا، تانزانیا و کنگو دارد و مذهب بیشتر اهالی مسیحی است؛ اگرچه هنوز هم برخی به خدای سنتی باستانی «گووک» اعتقاد دارند. درختان نقش مهمی در این دین دارند و حتی امروزه هم در بعضی از روستاها درختان مقدس وجود دارد. مردم ما زندگی اجتماعی تودرتو دارند که توسط روسای قبیله اداره میشود اما اگر رفتار یا قضاوت آنها راضیکننده نباشد، میتوان حذفشان کرد. اختلافات خانوادگی و دیگر مشکلات بهصورت دموکراتیک در داخل روستا حل میشود».
هنوز از بردهداری رنج میبریم
کل جمعیت این قوم در سراسر جهان 350هزار نفر تخمین زده میشود. «جیجو» با گفتن این نکته به درگیریهای سالهای 2003 و 2004، با ارتش اتیوپی در ارتفاعات خبر میدهد و میگوید: «آنها ما را میکشند چون جرئت کردیم در برابر تلاششان برای تصرف سرزمینهای مادریمان مقاومت کنیم. ازنظر تاریخی، قبایل اتیوپیایی با پوستی روشنتر برای بهدست آوردن برده به قبایل ما و اطرافمان حمله میکردند. جدا از بردهداری، زمینهای کشاورزی حاصلخیز و ذخایر طلای ما هم باعث شدهاست تا سرزمینمان موردعلاقه دولت مرکزی برای توسعه اقتصادی و اسکان مجدد جمعیت باشد. بهنظرم اینها هم میراث استعمار است که باعث شده این مردم به دو کشور اتیوپی و جمهوری سودان جنوبی تقسیم شوند. بردهداری در اوایل قرن بیستم، وقتی گامبلا تحت سلطه بریتانیا قرار گرفت، لغو شد اما در زمان جنگ جهانی دوم با واگذاری این منطقه به اتیوپی، دوباره از سر گرفته شد. حتی پس از لغو رسمی بردهداری، بسیاری از آنوواکها بهطور غیرقانونی ربوده و در خانههای حبشی محصور شدند. امروزه آنوواکها همچنان بهعنوان بردههای «سیاه» تحقیر می شوند اما مردمی سرسخت هستند که درطول سالها توانستهاند زبان و آداب و رسوم خود را دربرابر سختیها و فشارهای شدید، زنده نگه دارند. این سرسختی همراه با تواناییشان در شکار و ماهیگیری به آنها کمک می کند تا زنده بمانند. با این حال، آنوواکها در اتیوپی همچنان درمعرض خطرند.میگویند تاریخ اولیه و نظام سیاسی سنتی ما به حدود 2200 سال قبل از میلاد برمیگردد. در پایان باید بگویم تاریخ ناپدید شدن و بردگی همراه با ساختار اجتماعی مبتنیبر زندگی خانوادگی، ما را به افراد خارجی بسیار بدگمان کردهاست. ما فقط آرزوی زندگی در صلح داریم».
رونمایی رسمی از هشتمین خارجی نیمکت استقلال
ساپینتو؛ مارکوپولوی پرتغالی!


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
