گزارش های نگران کننده سی ان ان ، بی بی سی و یورونیوز
تعداد بازدید : 505
احتکار واکسن توسط مدعیان حقوق بشر
کواکس در پاسخ به خراسان مدعی است برای توزیع عادلانه واکسن در جهان برنامه دارد
غفوریان-از 5 ماه قبل که ساخت واکسن کرونا به مراحل جدیتری رسیده بود، همواره سازمانهای امدادگر و اتحادیه جهانی واکسن (کواکس) درباره پیشخرید ناعادلانه و احتکار واکسن توسط کشورهای ثروتمند هشدار میدادند.
در یکی از این موارد، یورونیوز شهریورماه به نقل از سازمان جهانی ضدفقر (آکسفام) نوشته بود : «۱۳ درصد از جمعیت جهان در کشورهای ثروتمند زندگی میکنند اما آنها از هماکنون ۵۱ درصد از نمونههای واکسن بیماری همهگیر «کووید ۱۹» را پیشخرید کردهاند.» البته این آمار پیشخرید از شهریورماه تا امروز افزایش یافته است؛ به گونهای که رسانه مطرح آمریکایی سیانان روز چهارشنبه گذشته نوشته بود: «ناظران بینالمللی در امر واکسن اعلام کردند، کشورهای ثروتمند به اندازه کافی واکسن کرونا خریداری کردهاند تا بتوانند جمعیت خود را 3 نوبت واکسینه کنند اما کشورهای درحال توسعه برای پایاندادن به شیوع کرونا از این جریان عقب ماندهاند.» همچنین بیبیسی نیز سه روز قبل در گزارشی درباره وضعیت جهانی واکسن نوشت: «گفته شده که کانادا بهاندازهای واکسن سفارش داده است که هر کانادایی میتواند پنج بار از آن برخوردار شود.
با در نظر گرفتن اینکه اگر کشورهای ثروتمند حدود ۱۴ درصد جمعیت جهان را نمایندگی میکنند، آنها عجالتا ۵۳ درصد کل واکسنهایی را که تاکنون وعده داده شده، خریداری کردهاند.»
احتکار واکسن توسط متمدنها
در شرایطی که کشورهای همیشه مدعی حقوق انسانها، در این هفتهها به احتکار ناجوانمردانه واکسنهای کرونا روی آوردهاند، سازمانهای بینالمللی تلاش میکنند وضعیت توزیع را به سمت و سوی عادلانه سوق دهند. هماکنون کنسرسیوم جهانی کواکس (برنامه دستیابی جهانی به واکسن کووید۱۹) وعده داده است ۷۰۰ میلیون دوز واکسن را برای توزیع بین ۹۲ کشور کمدرآمد که ثبتنام کردهاند، اختصاص دهد.مشخص نیست این وعدهها تا چه میزان عملیاتی شود و این مجامع بینالمللی بتوانند در برابر کشورهای زورگو مقاومت کنند.
تحریم در برابر جان انسانها
از سوی دیگر و همزمان با احتکار این واکسن از سوی کشورهای قدرتمند، موضوع تحریم نیز در برابر تهیه آسان واکسن کرونا توسط کشورمان از طرفهای خارجی به یک مانع بزرگ تبدیل شده است. آمریکاییها با روش ددمنشانه خود در ایجاد تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی مانع از تبادلات مالی ایران با سایر کشورها شدهاند و اگرچه مسئولان کشور درباره تهیه واکسن خارجی قولهایی دادهاند، اما کندی کار در مسیر واردات واکسن را به هیچعنوان نمیتوان کتمان کرد.ما در همین زمینه با سازمان جهانی بهداشت(WHO) مکاتبه کردیم و البته به سراغ اتحادیه جهانی دسترسی به واکسن کرونا رفتیم و از آنها در
این باره پرسیدیم که در ادامه شرح آن میآید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دیدگاه شما | 1 نظر
تعداد بازدید : 858
گپ ملایم شهاب و نوید با چاشنی رفاقت
نخستین اجرای شهاب حسینی پس از 12 سال چه کیفیتی داشت؟
نویسنده : مائده کاشیان
پنج شنبهشب اولین قسمت از برنامه اینترنتی «همرفیق» در پلتفرم نماوا منتشر شد و در این برنامه شهاب حسینی در مقام مجری با نوید محمدزاده ستاره پرطرفدار سینما گپوگفتی 85 دقیقه ای داشت. «همرفیق» پس از گذشت سالها از حضور شهاب حسینی به عنوان مجری در تلویزیون، بازگشت او به عرصه اجرا را رقم زده است. به بهانه انتشار این برنامه، کیفیت اولین قسمت آن، اجرای حسینی و واکنشهای مخاطبان را بررسی کردهایم.
بیچالش درباره رفاقت
«همرفیق» درباره رفیق و رفاقت است و مفهوم رفاقت چه در محتوای گفتوگو و سوالات، چه در مدل دعوت از مهمانان برنامه دیده میشود. در «همرفیق» از گفتوگوی چالشی و صحبت درباره حواشی و زندگی حرفهای مهمانان خبری نیست و سوالات شهاب حسینی درباره هر آن چیزی است که به رفاقت ارتباط دارد. رفاقت با خود، خدا، خانواده، همکار و حتی وطن. بنابراین در «همرفیق» نسبت به دیگر برنامههای گفتوگومحور شاهد گپوگفت متفاوتی خواهیم بود. یکی از جذابیتهای برنامه که به عنوان یک تاکشو تنوع جالبی در آن ایجاد کرده، حضور یکی از بهترین رفقای مهمان اصلی، در برنامه است. پس از گفتوگوی شهاب حسینی، رفیق مهمان به برنامه اضافه میشود و او نیز از نگاه خودش درباره مهمان و دوستی با او صحبت میکند. «همرفیق» یک ایده جالب و بامزه دیگر هم دارد و آن هدیهای است که مهمان اصلی باید برای رفیقش با خود به همراه بیاورد. نوید محمدزاده کتی را که هنگام دریافت جایزه از جشنواره ونیز به تن داشت، به وحید جلیلوند اهدا
کرد.
به سبک تاک شوهای خارجی
هرچند که «همرفیق» خالی از ایدهها و اتفاقات جدید نیست، اما به طور کلی نمیتوان آن را برنامهای کاملا متفاوت دانست. دکور، طرز چینش میز مجری و صندلی مهمان و جایگاه گروه موسیقی، شبیه برنامه جیمی فلن مجری معروف آمریکایی است. تا به حال برنامهها و مسابقات معروف مختلفی ایرانیزه و با تغییراتی از تلویزیون پخش شدهاند، مخاطب هم با علم به این که شاهد نسخه ایرانی یک تاک شو یا مسابقه جهانی خواهد بود، این موضوع را پذیرفته است، اما پیش از پخش «همرفیق» تصور میشد قرار است با برنامهای طرف باشیم که شبیه هیچ برنامهای جز خودش نیست.
گفتوگوی جدید پس از 4 سال
برگ برنده «همرفیق» چهرههایی است که میزبان آنان خواهد بود. طبیعتا هرچه این چهرهها کمتر در برنامههای مختلف دیده شده باشند، حضورشان رو به روی شهاب حسینی جذابتر خواهد بود. نوید محمدزاده جزو آن دسته از ستارههایی است که چندان اهل گفتوگو نیست و آخرین گفتوگوی رسمی و مفصل او به برنامه اینترنتی «سیوپنج» و سال 95 برمیگردد، بنابراین حضور او به عنوان اولین مهمان اتفاق مهمی بود که «همرفیق» را در مرکز توجهات قرار داد. میزبانی شهاب حسینی ستاره باسابقه و محبوب سینما از او نیز جزو جذابیتهای برنامه بود.
اجرای معمولی شهاب
به دلیل سابقه خوب شهاب حسینی در عرصه اجرا، حساب ویژهای روی اجرای او باز کرده بودیم، اما اکنون پس از انتشار اولین قسمت برنامه، اجرای او توقعات را برآورده نکرده است. شهاب حسینی در این برنامه سعی کرد با شوخیهای خود و تعامل با نوید محمدزاده فضای «همرفیق» را گرم و صمیمی کند، اما آن طور که باید نتوانست بر جریان گفتوگو مسلط و جو صمیمانهای بر برنامه حاکم شود. او در ابتدای برنامه هم نام گروه موسیقی «بُمرانی» را به اشتباه «بومرانی» تلفظ کرد. حسینی در پلاتوی خود توضیح داد که احساس میکند امروز دیگر نمیشود با ایفای یک نقش تاثیرگذار باشد، بنابراین تصمیم گرفته است به عنوان مجری و به قول خودش «نفس به نفس» و «چهره به چهره» با مردم صحبت کند. هرچند که شهاب حسینی اجرای ضعیفی نداشت، اما قطعا او برای تاثیرگذاری بر جامعه و ارتباط نزدیک با مخاطب که از آن صحبت کرد، به اجرای بهتر و فراتر از متوسط نیاز دارد.
واکنشهای مخاطبان
پس از پایان برنامه، طولی نکشید که بریده ویدئوهای کوتاهی از «همرفیق» در فضای مجازی دست به دست شد و مخاطبان هم نظرات مثبت و منفی خود را اعلام کردند. بخش زیادی از واکنشهایی که در شبکههای اجتماعی دیده میشود، درباره شباهت این برنامه به تاک شوهای خارجی و یکی از برنامههای شبکههای ماهوارهای است. گروه دیگری از مخاطبان هم یکی از شنیدهها درباره دستمزد چند صد میلیونی نوید محمدزاده برای حضور در برنامه را یادآوری کرده و عدهای دیگر نیز از انتخاب وحید جلیلوند به عنوان بهترین رفیق او غافلگیر شدهاند. آن چه از واکنشها پیداست، این که اجرای شهاب حسینی هم چندان مورد استقبال قرار نگرفته است.
ممیزی با صدای بوق
یکی از حواشی «همرفیق» در قسمت اول ممیزی بود. در بخشی از گفتوگو، نوید محمدزاده کلمه نامتعارفی به کار برد که به جای آن بوق کوتاهی شنیده شد. همچنین با مات کردن دهان نوید محمدزاده که در حال صحبت بود، امکان لبخوانی هم از بین رفت تا مخاطب متوجه آن کلمه خاص نشود. در بخش دیگری از گفتوگو نیز نوید محمدزاده از تعبیری استفاده کرد که به جای آن صدای بوق شنیده شد. معلوم نیست این ممیزی توسط ساترا، سازندگان برنامه یا پلتفرم نماوا اعمال شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یادداشت روز
تعداد بازدید : 476
خواب های آشفته اردوغان !
نویسنده : سید محمدرضا دماوندی
رژه مشترک نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان و ترکیه به مناسبت پیروزی در جنگ با ارمنستان و بازپس گیری مناطق پیرامونی آرتساخ ( قراباغ کوهستانی ) روز پنج شنبه در باکو برگزار شد . در این مراسم دو نکته بیش از برافراشتن پرچم های ترکیه در کنار آذربایجان یا رژه مشترک نیروهای مسلح دو کشور جلب توجه کرد؛ نخست جملات حماسی مجری برگزاری رژه که بدون ضرورت موضوعی به سبلان و تبریز اشاره داشت و دیگر بخش هایی از سخنرانی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که با قرائت احساسی بخشهایی از اشعار یک شاعر قدیمی آذربایجان به غم جدا افتادن آذربایجان در دوسوی ارس ازهم اشاره کرد . اما آن چه در جریان این رژه در باکو رخ نمایاند بخش از پرده برون افتاده نقشهای است که با دقت و سرعت در حال پیگیری و اجراست .علی اف که خود بهتر از هر کس دیگری می داند که پیروزی به دست آمده در این جنگ بدون کمکهای تسلیحاتی ، مستشاری و اعزام گسترده تروریست های تکفیری توسط ترکیه به همراهی لجستیک فنی و اطلاعاتی اسرائیل و مداخله روسیه در تمکین ارمنستان برای امضای پیمان آتش بس امکان پذیر نبوده ، کماکان در شوک این موفقیت بادآورده به سر می برد و متوجه تسریع روند تحت الحمایه قرار گرفتن کشورش توسط ترکیه نیست . در مقابل اردوغان که نقش پدر معنوی علی اف را ایفا میکند از نیاز شدید «الهام» برای خارج شدن از وضعیت تحقیر به دلیل ناتوانی در آزاد سازی قره باغ بیشترین بهره را گرفت و با کمک های گسترده وی را تحت کنترل خود قرار داد . اردوغان با ترویج شعار «یک ملت – دو کشور» سعی دارد ملت سازی جعلی آتاتورک در یک صد سال قبل را رنگ و لعابی جدید دهد و با استفاده از ضعف علی اف در حکمرانی، اندیشه های نوعثمانی گرایی خود را توسعه دهد . رئیس جمهور ترکیه برای عینیت بخشیدن به رویای مدیترانه تا خزر و اجرای پروژه « به سوی شرق « نیاز به میدانی برای عرض اندام دارد و اکنون چه فرصتی مغتنم تر از جمهوری آذربایجانی که رئیس جمهورش ادامه حیات سیاسی خود را مدیون وی می داند و آماده تمکین کامل است . از این رو اردوغان با حضور در رژه نیروهای مسلح دو کشور در باکو تلاش کرد تا چند هدف را همزمان تعقیب کند . نخست حضور پیروزمندانه به عنوان فرمانده اصلی جنگ با ارمنستان و سان دیدن از رژه نیروهای مسلح و تثبیت این جایگاه در اذهان افکار عمومی هر دو کشور . دوم ارسال پیام به دیگر بازیگران منطقهای و فرامنطقه ای که تصمیم گیر و هدایت کننده جمهورِ آذربایجان او ست. سوم تحکیم جایگاه ترکیه در جمهوری آذربایجان و آماده سازی حضور گسترده تر در همه ارکان تصمیم گیر آن کشور. وچهارم ارسال پیام اختصاصی به تهران از طریق تهدید رسمی و صریح ایران به تجزیه آذربایجان.اگرچه برخی سعی دارند تا اظهارات اردوغان را صرفا قرائت یک شعر ساده و بدون منظور خاص قلمداد کنند اما تکمیل این اظهارات با خطابه حماسی مجری مراسم با نام بردن از تبریز و سبلان نشان میدهد انتخاب شعر توسط اردوغان نیز یک طبع شاعرانه و احساسی نبوده است . واقعیت آن است که رجب طیب اردوغان علاقه مندی خود به احیای امپراتوری عثمانی را در گفتار و رفتار به صراحت بیان کرده و نشان داده است . احیای این امپراتوری یعنی دشمنی و نه رقابت با ایران زیرا امپراتوری عثمانی در طول تاریخ حیات خود همواره با ایران فارغ از این که صفویه یا قاجاریه حاکمیت را در دست داشته اند ،دشمنی کرده است . اما این بار واکنش گسترده ای که به سخنان مداخله جویانه و تهدید آمیز اردوغان از سوی اقشار مختلف مردم و مقامات کشورمان نشان داده شد حاکی از آن است که زیاده خواهی های «اردوغان پاشا» به درستی درک و پاسخی حداقلی به خواب های آشفته وی داده شد .
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 411
ریلرونق،پیشروی تجارت
با حضور ویدئو کنفرانسی رؤسای جمهوری 2کشور، راه آهن خواف - هرات به بهره برداری رسید مسئولان و فعالان اقتصادی از مزایای این پروژه می گویند
روز تاریخی برای ایران و افغانستان
پنج شنبه گذشته با حضور ویدئو کنفرانسی حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی و محمداشرف غنی روسای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، معتمدیان استاندار خراسان رضوی و جمعی دیگر از مدیران دو کشور، پروژه راهآهن خواف-هرات تا ایستگاه روزنک به بهرهبرداری رسید. به گزارش روابط عمومی استانداری، اجرای قطعات یک، دو و سه راهآهن خواف – هرات به طول 140 کیلومتر 1800 میلیارد تومان هزینه داشته است. راهآهن خواف – هرات 225 کیلومتر طول دارد که قطعات یک و دو به طول 78 کیلومتر در خاک ایران و از شهرستان خواف تا مرز شمتیغ خراسان رضوی است و قطعات 3 و 4 این خط آهن به طول 147 کیلومتر در خاک افغانستان از شمتیغ تا روزنک به طول 62 کیلومتر و از روزنک تا شهر هرات به طول 85 کیلومتر است که 140 کیلومتر از این 225 کیلومتر (تا ایستگاه روزنک) افتتاح شد. توسعه و تقویت روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران و افغانستان با تسهیل صادرات و واردات کالا و مسافر بین دو کشور، دسترسی مناسب ریلی کشور افغانستان از طریق جمهوری اسلامی ایران به دیگر مناطق بینالمللی اعم از آبهای آزاد جنوب، منطقه قفقاز، ترکیه، عراق و اروپا و همچنین امکان توسعه و ایجاد کریدور ریلی از هرات به مزار شریف در شمال شرق افغانستان از اهداف این طرح ملی است.
توسعه و ثبات افغانستان توسعه و ثبات ایران و همه منطقه ماست
رئیس جمهور کشورمان در سخنانی به صورت ویدئوکنفرانس در آیین بهره برداری از این پروژه ریلی، توسعه و ثبات افغانستان را توسعه و ثبات ایران و همه منطقه دانست و گفت: فرهنگ و تاریخ ایران و افغانستان در هم تنیده است و به همان نسبت باید بازار و اقتصادمان هم در هم تنیده شود و لازمه آن تامین زیرساختهاست. به گزارش روابط عمومی استانداری و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی با بیان این که بهره برداری از این خط آهن به عنوان یکی از تعهدات توسعهای ما بود که به ثمر رساندیم،خاطر نشان کرد: اراده دولت و ملت ایران، بهره برداری و استفاده از همه نعمات ممکن به نفع همدیگر است. رئیس جمهور با اشاره به وجود بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک ایران و افغانستان گفت: سخن گفتن از مرز به نوعی سخن گفتن از فاصله است ولی وقتی از راه، پل و رودخانه سخن میگوییم، از یگانگی و همبستگی حرف میزنیم، همبستگی که باعث رونق بیشتر زندگی مردم سخت کوش و زجر دیده افغانستان خواهد شد. روحانی با بیان این که ایران همیشه در کنار افغانستان بوده است،افزود: ما افتخار داریم در طول این چهل و چند سال گذشته میزبان میلیونها نفر از مردم افغانستان در سرزمین خود بودهایم، میزبانی که با آموزش رایگان برای بیش از 400 هزار دانشآموز افغانستانی و همچنین بهداشت و درمان رایگان در ماجرای همهگیری ویروس کرونا همراه بوده است. رئیس جمهور تصریح کرد: راهآهن خواف – هرات به عنوان دومین پروژه راهآهن شرقی کشور بعد از میرجاوه است که ما را به پاکستان متصل کرد، با این اقدام شاهد یک روز تاریخی دیگر هستیم. وی با اشاره به مرزهای ریلی کشور از شمال به راهآهن سرخس، اینچهبرون در جلفا و رازی در غرب گفت: در آینده نزدیک، از کرمانشاه به خانقین و خرمشهر به بصره توسط راهآهن از شرق به غرب متصل خواهیم شد. روحانی با ابراز امیدواری به این که قطعه 4 خط آهن خواف – هرات از روزنک به هرات به زودی تکمیل می شود و به هرات می رسد از آمادگی شرکتهای ایرانی برای کمک به پیشرفت این پروژه و همچنین در ادامه اتصال راهآهن هرات به مزار شریف خبر داد و گفت: با این اتصال مردم افغانستان میتوانند میلیونها تن کالا جابه جا کنند و صدها هزار مسافر جابه جا شوند و با افتتاح قطعه 4 این خط آهن مردم هرات میتوانند به راحتی به مشهدالرضا(ع) مشرف شوند و بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) را زیارت کنند. رئیس جمهور در ادامه با بیان این که ما این راهآهن را به عنوان یکی از تعهدات توسعهای خود به ثمر رساندیم،افزود: زمانی به تعهد خود عمل کردیم که در شرایط تحریم ظالمانه آمریکا قرار داریم و آن ها به عنوان تروریست اقتصادی میخواستند مسیرهای حرکت توسعه کشور ما را ببندند که البته در این راه شکست خوردند و طراح این طرح غلط سرنگون شد. امیدواریم در آینده این اشتباهات توسط حاکمان بعدی کاخ سفید جبران شود. وی کاهش هزینه حمل و نقل، کاهش ترافیک مرزی و تسهیل در حمل و نقل کالا و توسعه روابط تجاری و اقتصادی را از مزایای راهآهن خواف – هرات برشمرد و گفت: این خط آهن مسیر ترانزیت کالا را برای مردم افغانستان هموار میکند. روحانی تاکید کرد: همچنان برای برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت و بلندمدت برای عزیزان در وزارت فواید عامه افغانستان برای بهرهبرداری بهتر از راهآهن متعهد هستیم.رئیس جمهور همچنین از همه افرادی که در به بهرهبرداری رسیدن این پروژه مهم در کشور تلاش کردند از جمله وزارت راه و وزارت امور خارجه قدردانی کرد و یاد و خاطره افرادی که در راه به ثمر رسیدن این پروژه مهم جان خود را از دست دادند یا مجروح شدند گرامی داشت.
روزی تاریخی برای روابط ایران و افغانستان
اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز در سخنانی که به صورت ویدئوکنفرانس در آیین بهره برداری از این پروژه مطرح شد، از افتتاح راهآهن خواف – هرات به عنوان یک روز تاریخی در روابط دو کشور نام برد و گفت: شاهد افتتاح پروژهای هستیم که با اراده مشترک دو کشور برای بهرهبرداری مشترک و توسعه همکاریهای تجاری محقق شد. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری بود که از طرح توسعه راهآهن افغانستان استقبال و با ما همکاری کرد و مردم ما همواره قدردان این تصمیم تاریخی کشور دوست و همسایه ایران هستند. اشرف غنی با اشاره به اهمیت توسعه خط آهن و شبکه ریلی در افغانستان و اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: افتتاح خط آهن خواف – هرات و اتصال دو کشور ایران و افغانستان از طریق شبکه ریلی در حالی است که قاره آسیا امروز شاهد بزرگ ترین تحول اقتصادی در جهان است و توسعه تجارت در بین کشورهای آسیایی را شاهد هستیم. وی تصریح کرد: افغانستان خواستار توسعه سرمایهگذاری و تجارت با همسایگان، کشورهای منطقه و جهان است و دوستی با دوام با این کشورها سیاست ماست که در این میان کشور دوست و همسایه ایران از جایگاه ویژهای برخوردار است. رئیس جمهور افغانستان با قدردانی از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از این کشور در مقاطع مختلف گفت: از هدیه گران بهای دولت و ملت ایران به افغانستان تشکر و قدردانی میکنم و از همه کسانی که برای به ثمر رسیدن این پروژه ملی تلاش کردند، سپاس گزارم.همچنین به گزارش ایرنا، وزیر راه و شهرسازی نیز در آیین افتتاح راه آهن خواف- هرات گفت: این خط راه آهن قابلیت جابهجایی شش میلیون تن بار و یک میلیون مسافر را دارد. محمد اسلامی اظهار کرد: این افتتاحیه تعامل کمنظیر و همکاری هماهنگ میان دو کشور ایران و افغانستان بوده که همراه با دوستی ،احداث و عملیاتی شده است. وی با بیان این که افتتاح این پروژه میتواند سهم بزرگی از ترانزیت و تبادلات را برای تجار ایران و افغانستانی فراهم کند، تصریح کرد: در سال 99بیش از ۱۰ میلیون تن بار ترانزیتی بین کشورهای منطقه و ایران از بنادر جنوبی، شمالی، کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب تبادل شده است. وزیر راه با بیان این که افزایش ترانزیت به ۵۰ میلیون تن بار در سال در دستور کار قرار دارد،افزود: سهم قابل ملاحظه ای از این میزان از طریق افغانستان پیش بینی شده است.
واکنشهای توئیتری
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در پیامی توئیتری نوشت: اهمیت خط آهن خواف - هرات به ایران و افغانستان محدود نیست و برای منطقه هم حائز اهمیت است. این خط آهن بهعنوان دروازهای برای افزایش تجارت و تبادلات مردم با مردم، به ثبات و توسعه منطقه نیز کمک خواهد کرد. پل ساختن از مرزها یک اولویت است.سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در توئیتی به این افتتاح واکنش نشان داد و گفت: امروز (پنج شنبه) در افتتاح راهآهن خواف -هرات که نمایی نو از ارتباط کهن جهان فارسی زبان است، سروده هزاره دوم کوهی استاد محمدرضا شفیعی کدکنی را میتوان دوباره خواند و لذت برد که:
لاجورد افق صبح نشابور و هری است
که در این کاشی کوچک متراکم شده است
میبرد جانب فرغانه و فرخار مرا
مسئولان و فعالان اقتصادی استان از مزایای راه آهن خواف - هرات می گویند
ریل رونق پیش روی تجارت خراسان رضوی
مسعود حمیدی/ به عقیده فعالان اقتصادی و مدیران استانی، افتتاح راه آهن خواف- هرات علاوه بر احیا و تقویت جایگاه استان در حوزه ترانزیت و صادرات کالا از استان و کشور به افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی می تواند زمینه همکاری معدنی، کشاورزی استان خراسان رضوی با هرات افغانستان را ارتقا و فشارهای فعلی بر مرز دوغارون را کاهش دهد.به گزارش خراسان رضوی، کشورها بهمثابه بازیگران اصلی فضای جغرافیایی و سیاسی این کره خاکی هستند که با توجه به موقعیت ژئواستراتژیکی و ژئوپلیتیکی خود به ایفای نقش میپردازند تا بتوانند منافع ملیشان را بر پایه توان و ظرفیتهای داخلی خود فراهم سازند. کشور ایران همواره بهعنوان چهارراه تاریخ شناخته میشد و پل ارتباطی شرق به غرب بوده و همچنین مسیر دستیابی کشورهای محصور در خشکی آسیای مرکزی به آبهای گرم است. بر اساس اهمیت همین جایگاه است که توسعه و ارتقای جایگاه ترانزیتی جادهای و ریلی کشور در چند دهه اخیر و به خصوص از ابتدای برنامه چهارم توسعه کشور در دستور کار قرار گرفت. یکی از مهمترین پروژههای ریلی کشور که راهاندازی آن یعنی اتصال کشور افغانستان به شبکه ریلی ایران و درنتیجه دستیابی به آبهای گرم است، راهآهن خواف- هرات است که توافقنامه آن در سال 85 بین دو کشور امضا و از سال 86 عملیات اجرایی این پروژه آغاز شد. فارغ از تأثیرات ملی و بینالمللی افتتاح راهآهن خواف- هرات، استان خراسان رضوی بهعنوان نقطه اتصالی خط آهن بین ایران و افغانستان است که درواقع دروازه اتصالی کشور ایران به کشورهای آسیای مرکزی به خصوص افغانستان است که باعث شده است ایران بهعنوان شریک اول تجاری افغانستان شناخته و این کشور به عمدهترین مبدأ صادراتی ایران از طریق مرز دوغارون تبدیل شود. راهاندازی مسیر ریلی بین ایران و افغانستان با توجه به اینکه راهآهن بهعنوان ارزانترین و مطمئنترین مسیر انتقال و ترانزیت کالاست اهمیت بهرهبرداری از خط آهن خواف -هرات را دوچندان میکند.
احیا و تقویت جایگاه صادراتی و ترانزیتی خراسان
محمود سیادت، نایبرئیس اتاق بازرگانی استان و عضو اتاق تجاری ایران افغانستان در گفت وگو با خراسان رضوی در این باره خاطر نشان می کند: استان خراسان رضوی همواره مسیر اصلی ترانزیت و صادرات کالا به کشور افغانستان بوده است که این ترانزیت کالا به افغانستان عمدتاً از طریق مرز دوغارون انجام میشد اما با بهرهبرداری از مسیر ترانزیتی چابهار به میلک عملاً این جایگاه تا حدی تنزل یافته است زیرا آن مسیر هم به دلیل کوتاه بودن و برای اتصال افغانستان به دریا و هم این که مسیر اصلی ورود کالا به بخش مرکزی افغانستان بود اهمیت زیادی پیدا کرد.
وی میافزاید: با توجه به این که مسیر فعلی یعنی دوغارون بیشتر برای منطقه غربی افغانستان صرفه دارد این کشور روزبهروز به سمت استفاده از مسیر چابهار به میلک گرایش پیدا میکند و اگر مسیر ریلی چابهار هم به بهرهبرداری برسد بخش عمده ترانزیت کالا به افغانستان که هم اکنون از طریق دوغارون انجام میشود به آن مسیر در استان سیستان و بلوچستان انتقال پیدا میکند و به ضرر اقتصاد خراسان رضوی خواهد بود.بنابراین افتتاح مسیر خط آهن خواف به هرات میتواند مجدد جایگاه استان خراسان رضوی را در تجارت با کشور افغانستان احیا و تقویت کند. مشکلی که در ابتدا پیش آمد بحث هزینه حمل کالا با واگن بود که بههیچوجه اقتصادی نبود ولی با پیگیریهای انجامشده در روز افتتاح خط آهن خواف – هرات هزینهها و تعرفهها کاهش یافت و اگر این کاهش ادامهدار نباشد استقبال چندانی از آن نخواهد شد. نایبرئیس اول اتاق بازرگانی استان میگوید: کشور افغانستان هم در حوزه معدن و هم در حوزه کشاورزی با توجه به منابع آبی غنی است اما به دلیل نبود امنیت و مشکلات اراضی، استفاده از این حوزه را که عمدتاً در بخش غربی این کشور و در مجاورت استان خراسان رضوی واقعشدهاند برای این کشور با مشکل مواجه کرده اما اقدامات اخیری که برای مذاکرات صلح این کشور انجامشده است میتواند زمینه رونق این دو حوزه را فراهم آورد که با فعال شدن معادن و بخش کشاورزی افغانستان با توجه به این که عمده معادن در مجاورت حوزه معدنی خواف هستند،می تواند فرصت اقتصادی مهمی را برای استان خراسان رضوی به همراه داشته باشد و زمینه کشت فرا سرزمینی که در استان پیگیری میشد نیز مهیا خواهد شد. بنابراین افتتاح خط آهن خواف- هرات تأثیر مثبتی بر اقتصاد استان خراسان رضوی خواهد داشت.
رونق تجارت و ترانزیت در انتظار استان
محمدحسین روشنک رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان نیز در گفت وگو با خراسان رضوی دراینباره تصریح می کند: برای فهم جایگاه و اهمیت افتتاح خواف -هرات باید نگاهی به جایگاه استان خراسان رضوی در تجارت کشور با کشورهای آسیای مرکزی پیش و بعد از افتتاح خط آهن مشهد -سرخس داشته باشیم. زمانی که خط آهن مشهد -سرخس افتتاح شد هیچکس تصور نمیکرد که این خط آهن تبدیل به مسیر اصلی تجارت ایران به کشورهای حوزه آسیای مرکزی شود و امروز برخی میگویند چرا این مسیر را دوخطه ایجاد نکردیم. درواقع امروز ما هزینهای که به حملونقل واگنی و ریلی برای صادرات و ترانزیت کالا به کشورهای آسیای مرکزی پرداخت میکنیم یکچهارم هزینه حملونقل جادهای است و این علاوه بر مشکلات و تشریفات زیادی است که برای حمل کالا با کامیون وجود دارد.رئیس کمیسیون تجارت اتاق مشهد میافزاید: در شرایط کنونی که کشور ترکمنستان برای حملونقل و ترانزیت کالا از خاک این کشور به کشورهای آسیای مرکزی موانعی ایجاد کرده است افتتاح مسیر ریلی برای اتصال ایران به کشورهای حوزه شرقی و از طریق خاک افغانستان علاوه بر این که موجب تقویت و تسهیل تجارت کشور خواهد شد بار زیادی را از دوش جادههای استان برخواهد داشت و بدون شک ثمرات اقتصادی فراوانی برای استان به دنبال دارد زیرا بههرحال خراسان رضوی نقطه و مسیر اتصال کشور به کشورهای حوزه شرقی خواهد بود و این موجب تقویت شرکتهای حملونقل ریلی استان میشود. علاوه بر این رشد و تسهیل تجارت و صادرات استان را در پی خواهد شد که نتیجه آن رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان است. افتتاح راهآهن خواف- هرات همچنین باعث احیای مسیر تجاری جاده ابریشم برای اتصال دنیای شرق به غرب ایران میشود.
برنامههای استان برای استفاده از مزیت راهآهن خواف- هرات
علی رسولیان معاون امور اقتصادی استانداری نیز در تشریح مزیتهای افتتاح خط آهن خواف- هرات به خراسان رضوی میگوید: علاوه بر بخش عمده صادرات استان خراسان رضوی به کشور افغانستان ،عمده صادرات کشور هم از این استان و مرز دوغارون انجام میشود. در بخش صادرات تا پیشازاین به دلیل هزینههای بسیار حملونقل جادهای، صادرات محصولات سنگینوزن مانند سیمان و گچ صرفه اقتصادی چندانی نداشت و با بهرهبرداری از این خط آهن میتوانیم صادرات این محصولات را به حملونقل ریلی انتقال دهیم و این موضوع ارزآوری مناسبی را برای استان و کشور خواهد داشت. علاوه بر این باید توجه داشته باشیم در حوزه ترانزیت کالا بهرهبرداران یعنی کشورهای مبدأ و مقصد به هزینهها توجه خاصی دارند. لذا با بهرهبرداری از این خط آهن ترانزیت کالا از ایران برای کشورهای مبدأ و مقصد بهصرفه خواهد بود و میتواند جایگزین مسیرهای مشابه شود. از سویی دیگر این کاهش هزینههای ترانزیت و صادرات درنهایت به نفع شهروندان افغانستانی خواهد بود زیرا بیشتر هزینهای که مصرفکنندگان کالا در این کشور پرداخت میکنند مربوط به هزینههای حملونقل و ترانزیت است بنابراین کاهش این هزینهها باعث کاهش قیمت کالاها برای مصرفکنندگان افغانستانی خواهد شد. وی میافزاید: کشور افغانستان به خصوص مناطق مرزی همجوار استان خراسان رضوی دارای معادن غنی فلزات است اما به دلیل بالا بودن هزینههای فراوری در این کشور زمینه بهرهبرداری از معادن چندان فراهم نبوده است که با افتتاح این خط راهآهن، زمینه برای استخراج و فراوری اولیه معادن این کشور و انتقال آن به کارخانههای استان خراسان رضوی برای تولیدات فلزی و گسترش همکاری معدنی بین کشور فراهم خواهد شد.معاون استاندار میگوید: ایجاد یک خط آهن بین دو کشور در مناطق مرزی موجب رونق اقتصادی و اشتغال میشود زیرا به هر حال پایانههای مرزی ایجاد خواهد شد، بازارچهها و شرکتهای حملونقل در آن جا مستقر و زمینه برای ایجاد اشتغال در دو طرف مرز ایجاد میشود و نتیجه آن توسعه و ایجاد ثبات و امنیت در دو طرف مرز خواهد بود.
رونق توریسم درمانی در استان
محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان رضوی نیز در حاشیه افتتاح خط ریلی راهآهن ایران و افغانستان، درباره نقش استان در حوزه اقتصادی و گردشگری این خط ریلی به ایسنا گفت: در این مسیری که ایجاد شده هم بحث حمل کالا و هم بحث جابهجایی مسافر مطرح است، همانطور که امروز نیز به آن اشاره شد این خط ریلی حدود شش میلیون تن ظرفیت باری دارد و از طریق آن بیش از یکمیلیون مسافر میتوانند جابه جا شوند که طبیعتاً در حوزه گردشگری و توریسم درمانی در سطح استان آثار مثبتی به دنبال خواهد داشت.وی ادامه داد: با توجه به این که مرز دوغارون یکی از مهمترین و اصلیترین مرزهای زمینی ما با افغانستان از نظر صادرات و واردات بوده توقف در این مرز زیاد است، با افتتاح و راهاندازی این خط ریلی قطعاً بار این مرز نیز سبکتر میشود و شاهد روانسازی مرز دوغارون نیز خواهیم بود و سرعت مبادلات تجاری نیز افزایش خواهد یافت.
مزیتهای این افتتاح برای منطقه خواف
حجتالاسلام اکبر احمد پور نماینده مردم خواف و رشتخوار نیز به خراسان رضوی گفت: ظرفیتهای عظیم معدنی در منطقه سنگان خواف و در افغانستان، بهرهبرداری از خط ریلی خواف-هرات در توسعه مبادلات مواد معدنی و انتقال مواد خام برای فراوری به کشورمان نقش زیادی دارد و بدون شک راهاندازی این خط ریلی به بهبود و تقویت رابطه ایران و افغانستان کمک میکند و همچنین میتواند در ارتباط کشورمان با آسیای میانه بسیار مؤثر باشد.
مدیرعامل مجتمع سنگآهن سنگان واقع در شهرستان خواف نیز دراینباره به ایرنا گفت: گشایش خط ریلی خواف به هرات بهعنوان یکی از طرحهای مهم اقتصادی در سطح ملی و بینالمللی در آینده نزدیک تحولی بزرگ در کشور و از جمله مناطق شرقی ایجاد میکند. علی همتی افزود: با تأمین و تکمیل زیرساختهای مجتمع سنگآهن سنگان نظیر آب، احداث جادههای دسترسی و اتصال راهآهن
هرات -خواف، تحولی عظیم در شرق کشور ایجاد و ثمرات این طرح شامل حال مردم محروم منطقه میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 833
خشم ایرانیان از گزافه گویی اردوغان
همزمان با موج واکنش های منفی به سخنان تجزیه طلبانه اردوغان در فضای مجازی، سفیر ترکیه به وزارت خارجه احضار شد اظهارات مداخله جویانه و متوهمانه رئیس جمهور ترکیه با چه رویکردی بیان شده و او به دنبال چیست؟
هادی محمدی– اظهارات سخیف، تجزیه طلبانه و مداخله جویانه رئیس جمهور ترکیه باعث شد ایرانیان از هر تفکر و نژادی، ظرف چند ساعت، نمایش زیبایی از همدلی و وحدت را اجرا کنند و درس مهمی به هر تجزیه طلبی که خواهان ایران یک پارچه نیست بدهند. رجب طیب اردوغان با سفر به جمهوری آذربایجان در مراسم رژه نیروهای نظامی این کشور به مناسبت اتمام اشغال منطقه «قرهباغ کوهستانی» توسط ارمنستان، شعری درباره «رود ارس» خواند که برای پانترکها سمبل جدایی دو سوی «ارس» و رمز تجزیه ایران است. ساعتی بعد در فضای مجازی بسیاری از کاربران به این اظهارات موهن واکنش نشان دادند. یکی از اولین موضع گیری ها را محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان داشت. ظریف که نخستین توییت خود به زبان فارسی را پس از چندین سال منتشر می کرد، با لحنی تند خطاب به اردوغان تاکید کرد: «هیچ کس نمیتواند درباره آذربایجان عزیز ما صحبت کند.» وی در صفحه توئیتر خود نوشت: «به اردوغان نگفته بودند شعری که به غلط در باکو خواند مربوط به جدایی قهری مناطق شمالی ارس از سرزمین مادری شان ایران است. آیا او نفهمید که علیه استقلال جمهوری آذربایجان سخن گفته است؟ هیچ کس نمیتواند درباره آذربایجان عزیز ما صحبت کند». اظهارات اردوغان، واکنش وزارت خارجه کشورمان را نیز در پی داشت و بعدازظهر روز جمعه سفیر ترکیه در تهران به وزارت امور خارجه کشورمان احضار شد . سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه از احضار «دریا اورس» سفیر ترکیه در جمهوری اسلامی ایران خبر داد و افزود: وی از سوی دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیا به وزارت امور خارجه احضار و ضمن ابلاغ مراتب اعتراض شدید، به سفیر این کشور تأکید شد جمهوری اسلامی ایران خواستار توضیح فوری دولت ترکیه در این خصوص است. خطیب زاده افزود: در این احضار به سفیر ترکیه ابلاغ شد دوران ادعاهای ارضی و امپراتوریهای جنگ افروز و توسعه طلب سالهاست که سپری شده و جمهوری اسلامی ایران به هیچ کس اجازه مداخله در تمامیت ارضی خود را نمیدهد و همان طور که تاریخ پر افتخارش گواه است، در خصوص امنیت ملی خود ذرهای کوتاه نمیآید. همچنین برخی کارشناسان حوزه منطقه غرب آسیا در این خصوص به بیان نظر پرداختند. حسن هانی زاده کارشناس در گفتوگویی با فارس ، اظهارات رجب طیب اردوغان را کاملا احساسی و دور از منطق خواند و گفت: آقای اردوغان حتی به خودش زحمت نداد درباره تاریخ جمهوری آذربایجان و رابطه گذشته این اقلیم با ایران در دوران قبل از قاجاریه و این که این منطقه بخشی از خاک ایران بوده، مطالعاتی داشته باشد. هانی زاده با بیان این که شعری که اردوغان خوانده نتیجه معکوسی برای وی به همراه داشته است، اظهار کرد: حتی در گذشته و زمانی که در سال ۱۹۹۰ میلادی جمهوری آذربایجان از پیکره شوروی سابق جدا شد و درگیریهایی بر سر قره باغ رخ داد، در همان زمان «تورگوت اوزال» نخست وزیر وقت ترکیه گفت جمهوری آذربایجان ارتباطی با ترکیه ندارد، زیرا آذربایجانیها شیعه و ترکها سنی هستند و اختلاف زیادی بین ترکیه و آذربایجان وجود دارد، پس چطور میشود باور کرد در این سه دهه دیدگاه مسئولان ترکیه درباره آذربایجان تغییر کند؟وی افزود: رجب طیب اردوغان در ذهن خودش یک شاکله امپراتوری عثمانی را در نظر گرفته در حالی که باید توجه داشت آذریها به لحاظ مذهبی نزدیکی بیشتری به ایران دارند و گرایش به مذهب تشیع در بین آن ها بسیار پررنگ است و سابقه مذهبی در آذربایجان خیلی پررنگتر از مسائل قومی است بنابراین اردوغان قصد دارد از این اظهارنظرها به نوعی امپراتوری گذشته عثمانی را که دچار فروپاشی شده، دوباره احیا کند ولی ملت آذربایجان گرایشهای مذهبی خودشان را همچنان حفظ میکنند و این گرایشها خیلی برتر از گرایشهای قومیتی دیگر است.
توهمات خطرناک اردوغان
سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل بین الملل نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: متاسفانه مدتی است آقای اردوغان توهماتی را که در مغزش می گذرد، به زبان جاری می کند و براساس این توهمات اقداماتی را انجام می دهد. وی با بیان این که اظهارات اردوغان براساس تفکر نئوعثمانیسم مطرح شده است، تصریح کرد: توهمات اردوغان به نقاط خطرناکی رسیده و او در طول مدت اخیر، به رغم مخالفت احزاب مختلف در ترکیه موضوع ترکیه بزرگ را مطرح کرده و در اظهارات اخیرش متوجه این موضوع نبوده که قبل از سال 1918 این منطقه آذربایجان نامیده نمی شده است و بعد از این که بخشی از ایران توسط روس ها در قالب عهدنامه ننگین گلستان از کشور جدا شد، این منطقه، آذربایجان نام گذاری شد. این کارشناس سیاسی منطقه با تاکید بر این که اردوغان در اظهاراتش در باکو نقشه بعدی امپراتوری عثمانی را به صورت غیررسمی اعلام کرد، ادامه داد: باید به دولت آذربایجان نیز که در این کشور این اظهارات مطرح شده تذکر جدی داده شود.
اردوغان و عبرت از سرنوشت صدام
واکنش های توییتری به سخنان بی پایه اردوغان هم جالب بود و چند هشتگ از جمله #اردوغان_غلط_کرد در این باره داغ شد. «محسن پاک آیین» سفیر پیشین ایران در باکو در توییتی صحبتهای اردوغان و مخصوصا شعری را که قرائت کرد، کاملا هدفمند ارزیابی کرد و نوشت: هدف اصلی اردوغان از طرح این مسائل و خواندن شعر، ایجاد اختلال در روابط ایران و جمهوری آذربایجان بوده است. اردوغان در اظهارات خود از سهند و سبلان صحبت میکند. سهند و سبلان چه ربطی به قره باغ و جمهوری آذربایجان و حتی ترکیه دارد؟ این اقدام از سویی برای تحریک جمهوری آذربایجان و از سویی با هدف تحریک ایران است. محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: اگر آقای اردوغان از خواندن شعر ارس منظورش ایران بزرگ است درست است زیرا آذربایجان در قلب ملت ایران قرار دارد اما اگر منظورش تکرار تجربه شکست خورده داعش در سوریه است، حرف غلطی است. غنی نظری نماینده خلخال نوشت: سیاست خارجیِ نئوعثمانیسم، اردوغان را به حدی سردرگم کرده که تاریخ منطقه را هم فراموش کرده است. استادان تاریخ و صاحبان کرسیهای علمِ سیاست در ترکیه به او یادآوری کنند آذربایجانِ بزرگ متعلق به کجا بود. تمامیت ارضی، خط قرمز ماست. دیاکو حسینی نیز نوشت: در نبرد قره باغ باید تعارف را کنار می گذاشتیم و در حمایت از توازن قدرت، ارمنستان را حمایت می کردیم. تاوان اشتباه ما رجز خوانی اردوغان و علی اف بود. وقتش رسیده که قطار را به ریل برگردانیم. کاربری با اشاره به کودتا درترکیه و فرار اردوغان به پناهگاه نوشت: روزی از تو سوراخ موش پیام می داد و برای نجات از کودتا، امروز شیرشده و برای ایران رجز می خونه. کاربر دیگری خاطرنشان کرد: کرونا مانع نبود، برگزاری تظاهرات بزرگی علیه اردوغان در تبریز غیور، عبرتی می شد که دیگر شغال هوس شکار شیر به سرش نزند. کاربری هم به مقاومت جانانه در مقابله حمله دشمن اشاره کرد و نوشت : شهریور سال 1320 سه سرباز ایرانی 48 ساعت مقابل لشکر 47 شوروی و برای دفاع از خاک کشورشان تا پای جان ایستادند، حالا هم اگر شغالی بخواهد پایش را از گلیمش بیشتر دراز کند سیلی محکمی از سربازان وطن خواهد خورد. کاربر دیگری نیز نوشت: اظهارات اردوغان گویای فراموشکاری اتفاقات کودتای جولای ۲۰۱۶ است. ما در قبال تکه جداشده از خاکمان ادعایی نکرده ایم. آقای اردوغان به سرنوشت چشم ناپاکان به ایران، مثل صدام دقت کند. سیلی ملت ایران آن قدر آذرخش وار است که جز بدفرجامی متجاوز هیچ دستاوردی برایش ندارد.
توهمات سلطان متوهم
اظهارات تجزیه طلبانه اردوغان درباره ارس با چه رویکردی بیان شده و چه عواقبی به دنبال خواهد داشت؟
نبی شریفی- رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در دیدار با همتای آذربایجانیاش، خرسندیاش از آزادسازی بخشهایی از منطقه قرهباغ کوهستانی را این گونه اعلام کرد: خدا را شکر که پرچم «هلال و ستاره» در آسمان قره باغ به اهتزاز درآمد. رئیس جمهور ترکیه چنان مست این پیروزی بود که در باکو، بیتی از شعر مشهور «آراز آراز» خطاب به رود ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان را خواند. شعری که مضمون آن گلایه از جدا افتادن شهروندان آذریزبان در دو سوی این رودخانه است. اردوغان مست پیروزی بود، اما این سخنان
تجزیه طلبانه و تحریک آمیز را در هوشیاری گفته است. او به دنبال چیست و اظهار نظرش چه عواقبی در پی دارد؟
ابزارهایی برای بسط قدرت
حزب عدالت و توسعه خود را وارثان حقیقی امپراتوری عثمانی میدانند. تلاشهای آتاتورک و جانشینان کمالیست او برای پاک کردن گذشته عثمانی به منظور ساخت جمهوری رؤیاهای خود، به طور موقت این احساس را زیر خاک برده بود، اما هرگز قادر نبود آن را از روان اکثریت بزرگی از جمعیت ترکیه پاک کند. این احساسات در بین جمعیت سرزمین مرکزی آناتولی، با انتخاب حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان که به گذشته عثمانی ترکیه افتخار میکرد و در سال ۲۰۰۲ به قدرت رسید، به شکل دراماتیکی آشکار شد. از همان زمان اردوغان که خود را موتور محرکه نئو عثمانیگری میداند، «قوم گرایی» و «امت گرایی اسلامی» را به عنوان دو ابزار حیاتی برای رسیدن به رویاهای پرمخاطره و تحریک آمیزش برگزید. البته اردوغان در حالی که پشت «امت گرایی اسلامی» پنهان می شود ، مناظره با پرز رئیس جمهور رژیم صهیونیستی را ترک می کند و خود را مدافع فلسطینی ها جا می زند و در خفا و گاه علنا ارتباطات گسترده ای با رژیم صهیونیستی دارد. این شیوه های سیاست ورزی طی سال های گذشته دوری دوستانش از وی را در پی داشته است. کودتای نظامی سال 2016 آخرین تلاش برای زمین زدن اردوغان و تئوری های سیاسی وی بود. اردوغان اما از دل خاکستر این شورش برخاست. کودتایی که او را نکشت و باعث شد وی قوی تر از پیش در مسیر رویاهای مخاطره آمیزش گام بردارد. حذف ده ها هزار مخالف از ارتش، دیوان عالی، ادارات دولتی، مراکز آموزش عالی و نشریات با برچسب کودتا، گام بعدی رجب طیب اردوغان برای پیشبرد اهدافش بود.
2011 دروازه بازگشت به عصر نوستالژیک عثمانی
بر اساس سیاست نوعثمانیگرایی، اردوغان همواره به دنبال اعمال نفوذ سیاسی در مرزهای امپراتوری عثمانی و فراتر از آن بوده است. نیروهای نظامی ترکیه امروز در عراق، سوریه، افغانستان، قبرس و لیبی حضور دارد. ارتش این کشور پس از کودتای نافرجام، دیگر نه تنها قدرت اردوغان را تهدید نمیکند که در راستای اهداف خود او فعالیت میکند و در آلبانی، جمهوری آذربایجان، قطر و سومالی پایگاه دارد. این ماجراجویی را اگر به اسلامگراییِ اردوغان پیوند دهیم، نتیجه آن میشود: «نوعثمانیگرایی» سال 2011 را میتوان سال آغاز بازگشت به دوران نوستالژی امپراتوری عثمانی قلمداد کرد که با کمک گرفتن دولت ترکیه از هستههای خاموش و مخفی اخوانالمسلمین که از کما خارج شده بودند در سراسر حوزه عربی و بهخصوص در مصر، سوریه، تونس و ... در حال کسب و افزایش منافع راهبردی خود بودند. برآمدن محمد مرسی در مصر و اوج گیری تعاملات سیاسی بین قاهره و آنکارا، نخستین تلاش دولت اردوغان بود که با کودتای نظامی خیلی زود به شکست انجامید. پس از آن نوبت به لیبی رسید که تا 1912 تحت تسلط عثمانی قرار داشت. اما لیبی پس از قذافی به یک میدان برای قدرتنمایی قدرتهای بزرگ مانند: آمریکا، روسیه و دولتهایی مانند عربستان، امارات متحده عربی، قطر و مصر تبدیل شده بود که همگی در رقابت با یکدیگر سعی داشتند تا این کشور را در تسلط خود قرار دهند. تلاشهای اردوغان برای مقابله و تضعیف دولت مرکزی شیعه در عراق با توسل به دولت اقلیم کردستان عراق و استقرار پایگاههای نظامی در داخل عراق به بهانه مقابله با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) را میتوان بخشی از اقدامات ترکیه برای تسلط مجدد بر عراق دانست. اشغال بخشی از خاک سوریه نیز در همین راستا تعریف میشود.
«قوم گرایی » راهی برای ماجراجویی بیشتر
علاوه بر آن چه در بالا آمده، آن چیزی که اردوغان در «نو عثمانیگری» مدعی آن است، نه هویت عثمانی بلکه «قومیت » است. در سیاست داخلی و خارجی دولت اردوغان، «قوم گرایی اسلامی» بر دیگر امور ارجح است. اما زمانی که رئیس جمهور ترکیه نیاز به یارگیری و اتحاد یا ماجراجویی منطقهای دارد، «امت گرایی اسلامی» نیز به عنوان بازوی دوم سیاست وی به کار میآید. برای توجیه سیاستهای توسعهطلبانه خود در منطقه و فراسو گاه متکی بر آن است و گاه متکی بر ناسیونالیسم کمالیستی و ترکگرایی. ده ها سال پس از واگذاری بی خردانه «قره سو» در زمان پهلوی اول به ترکیه تحت حکومت آتاتورک و وقوع جنگ قره باغ، اردوغان را پس از ناکامی در سوریه ، مصر و لیبی به این سو کشانده است. «قوم گرایی ترک» اکنون به عنوان ابزاری برای توسعه نفوذ سیاسی در منطقه، توسعه اقتصاد و دست یافتن به بازارهای تجاری، اتحادهای امنیتی و بهره بری یا فروش انرژی به متحدان همزبان بدل شده است. در زمانهای که ترکیه تحت ریاست اردوغان هر روز بیشتر با اتحادیه اروپا دچار تنش و چالش می شود، اتحاد با کشور های همزبان میتواند پشتوانهای باشد برای ماجرایی بیشتر.
اردوغان را میتوان مهار کرد
در روزهای گذشته، رجب طیب اردوغان اما به طور علنی خط قرمزهای کشورهای همسایه در برخورد با قومگرایی دولتش را زیر پا گذاشته است. شعرخوانی رئیس جمهور ترکیه در باکو را در این راستا میتوان تفسیر کرد. هر چند فیلم سازهای ترکیه پیش از این نیز، در سریال «پایتخت عبدالحمید» از تلاش برای جدایی شهرهای تبریز، ارومیه و سلماس سخن گفته بودند. سخنانی که به مذاق رئیس جمهور ترکیه خوش آمده بود. با این حال تجربه سال های اخیر نشان داده که رئیس جمهور ترکیه قابل مهار است. نمونه آن، بازگشت کشتی اکتشافی ترکیه از منطقه مورد اختلاف با یونان در شرق دریای مدیترانه به سواحل این کشور در روزهای اخیر است. عقب نشینی که با فشار اتحادیه اروپا محقق شده بود. نمونه دیگر آن آزادی کشیش آندرو برانسون، شهروند آمریکایی زندانی در ترکیه بود که پس از تحریم از سوی آمریکا و سقوط ارزش لیر محقق شد. علاوه بر این، حزب اردوغان در آخرین انتخابات شهرداری ها، شکست بزرگی را در شهرهای استانبول، ازمیر و... تجربه کرد. شکست های دیگر با مداخلات کشورهای خارجی دور از ذهن نیست.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
3 عامل ترس و احتیاط در بازار سرمایه و نمادهای شاخص ساز
تعداد بازدید : 293
خطر داغ شدن نمادهای کوچک بورس
چرخش نقدینگی به سمت شرکت های کوچک چه تبعاتی دارد؟
نویسنده : جواد غیاثی تحلیلگر بورس
با رسیدن شاخص کل بورس به 1.5 میلیون واحد در هفته گذشته، دو اتفاق متفاوت در بازار سرمایه رخ داد: 1- نمادهای بزرگ عمدتا درجا زدند یا منفی شدند و متناسب با آن شاخص کل هم درجا زد 2- موجی از اقبال به سهم های کوچک بازار مشاهده شد که عملا رنگ شاخص های کل و هم وزن را متفاوت کرد و گزینه های جدیدی را پیش روی سرمایه گذاران باز کرد. اما در شرایطی که هنوز حباب قیمتی در بسیاری از گروه های کوچک بازار پابرجاست، چرخش نقدینگی به سمت شرکت های کوچک چه تبعاتی خواهد داشت؛ ریسک یا بازده شیرین؟
عواملی که ترمز بزرگ ترها را کشید
شرکت های بزرگ بعد از حدود یک ماه رشد ملایم(از میانه آبان تا میانه آذر) شاخص کل را از 1.2 میلیون واحد به 1.5 میلیون واحد رساندند(حدود 25 درصد رشد). به طور کلی سه عامل در کشیده شدن ترمز رشد شرکت های بزرگ بعد از رشد حدود 25 درصدی موثر بود. اولا روند رو به بهبود بازارهای جهانی متوقف شد. روندی که با شکست ترامپ و رسیدن خبرهای خوب از واکسن کرونا آغاز شده بود اما فعلا متوقف شده و معامله گران در حال تحلیل و بررسی هستند تا ببینند آینده چه خواهد شد. موضوع دیگر بازگشت ابهامات و عدم قطعیت ها از محل بودجه و همچنین فضای سیاست خارجی است. یادتان باشد یکی از مهم ترین علل بازگشت بورس به مدار صعود رفع عدم قطعیت ها و نگرانی ها در خصوص انتخابات آمریکا و وضعیت بازار ارز بود. اما در روزهای اخیر با ارائه بودجه و همچنین طرح مجلس برای توقف تحریم ها و مقابله و مخالفت صریح دولت با این طرح، سطحی از نااطمینانی در خصوص آینده ایجاد شده است. موضوع نهایی هم تصمیم ها و برنامه های دولتی است. بودجه، سیاست دولت در خصوص زنجیره فولاد و نرخ ارز مسائلی است که می تواند تاثیر مهمی بر شرکت ها بگذارد. اظهارات رئیس جمهور مبنی بر ارز 11 هزار 500 تومانی که با یادآوری ارز 4200 تومانی، انتقادات تندی را در پی داشته، احتمال ایجاد یک دور جدید از ایجاد رانت به نفع برخی دلال ها و به ضرر شرکت های بزرگ تولیدی و ... را تقویت کرده است. این عوامل در کنار شرایط سخت تکنیکال شاخص کل در 1.5 میلیون واحد باعث شده است تا فعلا نقدینگی از خرید گسترده در نمادهای بزرگ دست بکشد و منتظر تحولات باشد. البته بخشی از این نقدینگی همچنان در نمادهای کوچک جولان می دهد.
کوچک ترها سوار بر موج نقدینگی
اما در برابر رشد 25 درصدی شاخص کل طی یک ماه اخیر، شاخص کل هم وزن از محدوده 365 هزار واحد به 445 هزار واحد رسیده که به معنی رشد 20 درصدی است. در واقع شاخص کل هم وزن مقداری از شاخص کل عقب مانده است. اما در روزهای اخیر نقدینگی که در نمادهای بزرگ با بن بست مواجه شده با قدرت در حال تزریق به نمادهای چابک تر بازار است. نمادهایی که البته از نظر بنیادین اصلا شرایط خوبی ندارند اما فعلا با موج نقدینگی در مسیر رشد قرار دارند.
کوچک ترها؛ رشد پیوسته یا نوسان گیری تمام عیار
برخی امیدوارند که با خرید سهم های کوچک در گروه های مختلف و سهامداری بتوانند سودهای شیرینی کسب کنند. مثل آنچه در دو سال گذشته از تابستان 97 تا تابستان 99 رخ داد. اما وضعیت بنیادین نمادها نمی تواند پشتیبان چنین رشدی باشد. چنان چه هفته قبل هم تاکید کردیم، نسبت قیمت به درآمد در بسیاری از گروه های بزرگ بازار به محدوده 10 تا 20 برگشته اما در گروه های کوچک همچنان بسیار بالاست.
رشد قیمت در نمادهای کوچک با این وضعیت بنیادین ضعیف، صرفا با فشار نقدینگی و هیجان خرید و احتمالا حمایت تکنیکال ممکن است. اما آیا نقدینگی زخم خورده از مرداد تاکنون توان هدایت این نمادها تا قله های بالاتر را دارد؟ به نظر می رسد باید در این خصوص با تردید نگریست. به احتمال زیاد همچنان استراتژی بسیاری از بازیگران حقیقی و حقوقی در این نمادها هم نوسان گیری است و با جبران عقب ماندگی هم وزن از شاخص کل در هفته آتی، شاهد متعادل شدن این نمادها هم باشیم.
گروه های پیشرو بازار کدام اند؟
اگر طبق تحلیل فوق تصور کنیم که قرار است کلیت بازار در محدوده 1.5 میلیون واحد متعادل شود، از این به بعد کار برای انتخاب سهام و سهامداری آسان نخواهد بود. شناسایی و انتخاب گروه های پیشرو در این شرایط کمک زیادی به سودده شدن سرمایه گذاری خواهد کرد. علاوه بر آن شناسایی و انتخاب سهم هایی که زیرقیمت معامله می شوند و سهم های دارای حمایت قوی یا انتظار سودسازی مناسب می تواند سبد سرمایه گذاری شما را بهبود ببخشد. در این خصوص همان طور که قبلا اشاره شد، در کنار برخی تک سهم های گروه های صادرات محور، گروه بانکی و خودرویی با نگاه مثبت معامله می شوند. گروه بانکی علاوه بر بهبود در وضعیت عملیاتی و سودسازی از منظر تخفیف احتمالی تحریم ها هم با خوش بینی تحلیل می شود. دارایکم، صندوق حاوی چندین نماد بانک و بیمه ای که حدود 23 درصد زیر قیمت معامله می شود موردتوجه برخی قرار گرفته است و اخیرا انتقادات تندی نسبت به دولت در خصوص این نماد و عدم حمایت از آن با وجود ارزش ذاتی بسیار بالا، مطرح شده است. علاوه بر آن، در گروه های کوچک بازار آن هایی که از حذف احتمالی ارز 4200 تومانی سود می برند (مثل دارویی ها و برخی غذایی ها) نیز در باید در فهرست رصد قرار بگیرند. چنان چه دارویی ها در روزهای اخیر سبزپوش بودند.
خلاصه این که حواستان باشد به امید رشد افسارگسیخته و یکپارچه نمادهای کوچک در شرایطی مثل وضعیت مردادماه گرفتار نشوید. بلکه سعی کنید نمادی بخرید که یک یا چند دلیل قوی (تکنیکال، بنیادین یا ...) برای رشد آن دارید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 554
استقبال موزیکال از آخرین یلدای قرن
نشاط پاییزی با جدیدترین آثار ۳ خواننده معروف
اکرم انتصاری- دنیای موسیقی قرار است این هفته با دو آلبوم و یک تکآهنگ جدید، هفته پرهیاهویی را پشت سر بگذارد. همچنین، طبق شنیدهها، محسن چاوشی نیز قرار است آلبوم جدید خود، «این عشق هیولایی» را که اشعار آن برگرفته از دفتر شعر خودش به همین نام است، در آینده نزدیک منتشر کند. در هفته جاری، محمد معتمدی با آلبوم «تهران عاشق» و امید نعمتی با آلبوم «ایستگاه»، دنیای دوستداران موسیقی را آهنگینتر میکنند. همچنین، روز گذشته علیرضا قربانی، به همراه عالیم قاسماف خواننده سرشناس جمهوری آذربایجان، از اثر مشترکشان رونمایی کردند. انتشار آلبوم و آهنگهای جدید را، در شرایطی که سایه ویروس کرونا، ماهها بر سر موسیقی سنگینی میکند و تعطیلی کنسرتها به این اتفاق دامن زده است، میتوان به فال نیک گرفت. شاید این آثار جدید بتواند به جامعه حال و هوای تازهای ببخشد. در ادامه این مطلب، بیشتر درباره این آثار و ویژگیهایشان مینویسیم.
«تهران عاشق» ؛ هدیه یلدایی معتمدی
آلبوم «تهران عاشق» به گفته محمد معتمدی، 23 آذر در سایت موسیقیما و به صورت رایگان منتشر میشود. سجاد عزیزیآرام، شاعر و محمدرضا چراغعلی که پیشتر نیز با این خواننده همکاری داشته، آهنگساز این آلبوم است؛ بیشتر آثار او مربوط به دهه هفتاد و هشتاد است و از جمله آهنگسازیهای معروفش، میتوان به آلبوم «صیاد» علیرضا افتخاری اشاره کرد. همچنین، چراغعلی با آهنگسازی برای آلبوم «حامی» حمید حامی، نقش پررنگی در شهرت این خواننده داشته است. محمد معتمدی در توضیح این اثر در صفحه شخصی خود نوشت که این آلبوم به صورت هدیه (رایگان) از جانب همه عوامل تولید این مجموعه و به همت شهرداری تهران، منتشر خواهد شد، باشد که مردم کمی از تلخی این روزهای سخت را به فراموشی بسپارند. این خواننده طی سالهای اخیر، با تیتراژخوانی در سریالهای تلویزیونی و فیلمهای سینمایی و همچنین، انتشار چند آلبوم، روزهای شلوغی را پشت سر گذاشته؛ «صبر کن» عنوان آخرین آلبومی است که معتمدی پیش از این آلبوم، منتشر کرده است.
ایستگاه؛ تجربه نعمتی و علیزاده
آلبوم «ایستگاه» به آهنگسازی مهیار علیزاده و با صدای امید نعمتی، قرار است به مناسبت یلدا منتشر شود. مهیار علیزاده پیشتر، آهنگسازی آلبوم «حریق خزان» علیرضا قربانی و آلبوم مشترک «افسانه چشمهایت» همایون شجریان و علیرضا قربانی و «هفت الف» پارسا خائف را انجام داده است. او علاوه بر آهنگسازی، یکی از تهیهکنندههای آلبوم «ایستگاه» است و از آن جا که امید نعمتی به عنوان خواننده موسیقی تلفیقی شناخته میشود، این آلبوم را میتوان تجربه نو و جالبی برای این دو نفر دانست. این آلبوم جدید دارای هفت قطعه باکلام و یک قطعه بدونکلام است. اشعار آثار باکلام این آلبوم، از سرودههای وحشیبافقی، محمدرضا شفیعیکدکنی، احمد امیرخلیلی، علیرضا کلیایی، اهورا ایمان و امید نعمتی انتخاب شده است. جالب اینکه کنسرت آلبوم «ایستگاه» پیش از انتشار، بهار سال گذشته در تالار وحدت به روی صحنه رفت و حال قرار است آلبوم آن در اختیار مخاطبان موسیقی قرار گیرد. این آلبوم، روایت قصهای است که در یک ایستگاه اتفاق میافتد. قیمت نسخه الکترونیکی این آلبوم، 22 هزار تومان است.
ربابی؛ شاید یک آلبوم مشترک
تکآهنگ مشترک علیرضا قربانی و عالیم قاسماف، به نام «رَبابی» منتشر شد. عالیم قاسماف خواننده سرشناس موسیقی سنتی جمهوری آذربایجان است و تا به حال همکاری خوبی با هنرمندان ایرانی داشته است. این دو خواننده، برای اولینبار در این اثر در کنار هم قرار گرفتهاند و این آهنگ را که به زبان فارسی و آذری است، خواندهاند. حسام ناصری و ماهان میرعربی، آهنگساز «ربابی» هستند و جالب اینکه به دلیل همهگیری ویروس کرونا، نوازندههای داخلی و خارجی این اثر، بخشهای مربوط به نوازندگیشان را در کشور خود ضبط کردهاند. شعر این اثر مشترک، از مولاناست که به زبان ترکی هم ترجمه شده است. حسام ناصری در گفتوگویی با موسیقیما، گفت که قرار بود همکاری این دو خواننده از دو سال پیش کلید بخورد، اما به دلیل مشغلههای هر کدام از آنها، این اتفاق به اکنون موکول شده است. همچنین، او در ادامه توضیح داد: «از ابتدا بنای همکاری این دو خواننده بر یک پروژه طولانی قرار داده شده است تا بتوانیم کنسرتهای داخل و خارج از ایران را داشته باشیم. تاریخ انتشار آهنگ مشترک بعدی این دو خواننده مشخص نیست. برنامه دقیقی برای انتشار نداریم، ولی در حال تولید کارها هستیم.»
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 518
آغاز اجرای تدریجی قانون جدید چک
بانک مرکزی: دسته چک های فعلی در دست مردم نیازمند ثبت در سامانه صیاد نیست
از امروز، ضوابط و الزامات صدور چک بانکی تغییر می کند اما دامنه این تغییرات دسته چک های فعلی را در بر نمی گیرد. بنابراین تا اطلاع ثانوی امکان صدور در وجه حامل ممکن است و نیاز به کار سازی آن ها در قالب تکالیف جدید نیست.به گزارش خراسان، از امروز قانون جدید چک اجرایی می شود. قانونی که دو سال قبل به تصویب مجلس رسیده و به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده بود. با این حال، بانک مرکزی دیروز با ابلاغ بخشنامه ای به بانک ها اعلام کرد: «اکنون عمده مقدمات مربوط به اجرای قانون مذکور فراهم شده است، لیکن به دلیل تغییرات بنیادین در رویههای صدور، انتقال، وصول و سایر عملیات مربوط به چک در قانون جدید و آثار و تبعات آن که متوجه آحاد جامعه است و همچنین به دلیل پیامدهای نامطلوب اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا برای کسب و کارها، مقرر است، اجرای قانون جدید صدور چک مرحلهای و به صورت تدریجی انجام پذیرد.»با این وصف سوالی که مطرح است، این است که تکلیف دسته چک های عادی در بازار چه می شود؟ بانک مرکزی در بخشنامه خود تصریح کرده است که دستهچکهای فعلی در دست مردم به روال سابق کارسازی شده و نیازمند ثبت در سامانه صیاد نیست. همچنین گزارش اقتصادنیوز حاکی از این است تا زمانی که دسته چک های جدید به چرخه اقتصادی وارد نشده همچنان صدور چک در وجه حامل آزاد است. بنابراین مانند قبل این امکان برای صادرکنندگان چک فراهم است.
جزئیاتی از دسته چک های جدید
طبق اطلاعیه بانک مرکزی دسته چکهای جدید حداکثر با مدت اعتبار سه سال از زمان دریافت چک و با درج شناسه یکتا و نیز قابلیت ثبت در سامانه صیاد در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت. بدیننحو که در متن هر برگه چک علاوه بر درج شناسه یکتا (16 رقم)، عبارت «تاریخ صدور این برگه چک حداکثر تا تاریخ ..... معتبر است» نیز قید شده است. صدور چک های جدید دروجه حامل ممنوع است و نیز صادرکننده چک مجاز به صدور چک به تاریخ بعد از تاریخ اعتبار چک (تاریخ قید شده در عبارت موصوف) نبوده و گیرندگان آن نیز ملزم به کنترل تاریخهای یادشده خواهند بود. از سوی دیگر انتقال چکهای جدید که قابلیت ثبت در سامانه صیاد را دارند، در این سامانه میسر است. بر این اساس گیرنده چک میتواند پس از تایید اطلاعات آن و ثبت مشخصات ذی نفع جدید این کار را انجام دهد. در صورت ثبت نشدن انتقال چک در سامانه صیاد نیز لازم است اطلاعات مربوط به هویت گیرنده جدید (شامل نام و نام خانوادگی/نام شرکت و شماره/شناسه ملی) پشت چک پشتنویسی شود.همچنین اطلاعات مندرج در برگه چک باید در سامانه صیاد درج شود.
۷تکلیف بانک ها در قانون جدید چک
به موازات اجرایی شدن مفاد قانون جدید صدور چک، بانک مرکزی 19 تکلیف ناظر بر قانون جدید صدور چک را به شبکه بانکی ابلاغ کرد که برخی از مهم ترین آن ها به شرح زیر است:
1- ارائه دسته چک به متقاضیان واجد شرایط صرفاً از طریق سامانه صیاد انجام خواهد شد و صدور و اعطای دستهچک به مشتریان خارج از این سامانه ممنوع است.
2- اعطای دستهچک به دارندگان چک برگشتی رفع سوءاثرنشده تحت هیچ عنوان مجاز نیست.
3-ممنوعیت صدور چک در وجه حامل، پذیرش و کارسازی برگه های چک مربوط به دستهچکهای ارائه شده به مشتریان پس از تاریخ 1399.10.20 که در وجه حامل صادر شدهاند، ممنوع شده است.
4- برگه های چک مربوط به دستهچکهای ارائه شده به مشتریان پس از تاریخ 20/10/1399 همچنان تا اطلاع ثانوی امکان انتقال به اشخاص از طریق پشتنویسی را خواهند داشت.
5- ضروری است در صورت کافی نبودن موجودی حساب جاری انفرادی و مشترک مشتری، بانک برای پرداخت وجه چک از محل موجودی قابل برداشت مشتری در سایر حسابهای انفرادی ریالی وی در همان بانک به ترتیب اولویت از حساب جاری (برای اشخاص حقـوقی)، حسـاب قـرضالحسـنه پسانداز، حساب سرمایهگذاری کوتاهمدت و حساب سرمایهگذاری بلندمدت اقدام کند.
6- بانک مکلف است هنگام صدور گواهی عدم پرداخت برای چکهای برگشتی، علاوه بر اطلاعات صادرکننده چک برگشتی، اطلاعات اشخاصی که حسب مورد به نمایندگی یا وکالت از سوی آن ها مبادرت به امضای چک برگشتی کردهاند را نیز در سامانه یکپارچه اطلاعات بانک مرکزی اعلام کند.
7- اعمال محرومیت برای صادرکنندگان چک برگشتی شامل عدم افتتاح هرگونه حساب و صدور کارت بانکی جدید، عدم پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی و ممنوعیت ارائه دستهچک جدید در سامانه صیاد
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 671
حمله به زباله گردی و حکم جنجالی سحر تبر
حمله به زباله گردی
یکی از معضلاتی که همیشه منظره ناخوشایندی در شهرها ایجاد کرده و بهداشت عمومی را هم به خطر انداخته سطل های زباله است. پر شدن سطل ها، عملکرد زباله گردها را که به دنبال زباله های بازیافتی می گردند هم باید به این معضلات افزود. با این حال به تازگی شهرداری ملارد برای این که خطرات زیست محیطی سطل های زباله را کم کند و زباله گردها هم دیگر نتوانند زباله ها را برای یافتن زباله های بازیافتی اطراف سطل های زباله پراکنده کنند اقدام به نصب مخازن زباله در عمق زمین کرده است. البته این اتفاق در بسیاری از کشورهای دنیا مرسوم است. اما یکی از نکات مهمی که به نظر می رسد این طرح در کنار همه خوبی هایش از آن غافل شده طرح تفکیک زباله از مبدأ است. هرچند با اجرای این طرح دیگر شاهد تجمع حیوانات درون این سطل ها و جاری شدن شیرابه از باکس های زباله نخواهیم بود اما تا زمانی که مردم نتوانند پسماندهای ارزشمند خود را که برای مافیای زباله گردی درآمدزاست از مبدأ تفکیک نکنند شاهد پدیده زباله گردی خواهیم بود. در بسیاری از کشورها برای این کار سطل های جداگانه و طرح های تشویقی موثری در نظر گرفته شده است و تا این اتفاق نیفتد پایانی برای مافیای زباله گردی نمی توان متصور بود.
تبلیغ ترسناک واکسن ایرانی کرونا!
دکتر مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا درباره شرایط داوطلبان استفاده از واکسن ایرانی کرونا صحبت هایی کرده که بازتاب زیادی داشته است. او در ویدئویی می گوید که داوطلبان از میان افرادی با سن حدود 18 تا 55 سال انتخاب می شوند. این افراد باید رضایت نامه بدهند و به آن ها جایزه ای داده می شود و اگر مشکلی به وجود بیاید این افراد بیمه هستند و خدایی نکرده اگر اتفاق بدتری بیفتد به این افراد دیه پرداخت می شود. کاربری نوشت: «این دیگه چه جور دعوت به داوطلب شدنه آدم همین اول هول برش می داره مگه می خواد چی بشه!» کاربر دیگری نوشت: «خانم دکتر شما بهتره همون واکسن رو بسازید پرزنتش رو بسپارید به اهل فنش.» کاربری هم به طنز نوشت: «نمی دونم چرا بعد از این که پدرم منو دعوت به این کار کرد هی میگه کاش ماه حرام بود!»
حکم جالب قاضی برای ضاربان گردشگر آلمانی
حکم قاضی مازندرانی برای متهمانی که پارسال یک گردشگر آلمانی را هدف ضرب وشتم قرار داده بودند در شبکه های اجتماعی با واکنش های مثبت کاربران همراه شد. سال گذشته یک دوچرخه سوار آلمانی که برای حمایت از بیماران سرطانی به مازندران رفته بود بعد از سرقت اموالش هدف ضرب و شتم قرار گرفته بود که ضاربانش خیلی زود دستگیر شدند. هر چند مردم و مسئولان مازندران با اهدای هدایای نفیس به این گردشگر به نوعی از او عذرخواهی و او را روانه آلمان کردند اما قاضی هم در کنار حبس و شلاق تعزیری برای سارقان و متعرضان به این گردشگر، آن ها را موظف کرد علاوه بر عذرخواهی از او در یکی از رسانههای خبری رسمی کشور، بروشورهای معرفی مجمع خیرین حمایت از کودکان سرطانی (ماهک) را توزیع و صندوقهای کمک به این مجمع در شهرستان تنکابن و توابع آن را به مدت دو سال پخش و جمع آوری کنند.
ضدعفونی کردن کرونا در توچال!
در چند روز گذشته ویدئویی از تله کابین توچال در فضای مجازی منتشر شد که نشان از ازدحام جمعیت در ایستگاه پنجم تله کابین توچال داشت آن هم در روزهایی که هنوز تهران در حالت نارنجی قرار دارد. مدیرعامل توچال هم خیلی زود به این ویدئو واکنش نشان داد و گفت که این فیلم منتشر شده به دلیل زاویه پایین باعث شده تجمع دیده شود و نکته ای که مهم است این بوده که تک تک نفرات داخل شده به همراه تمامی وسایل شان توسط دستگاه جدید ضدعفونی شدند. کاربران اما توجیهات مدیرعامل توچال را نپذیرفتند و به این اتفاق واکنش نشان دادند. کاربری نوشت: «اگه با ضدعفونی افراد مشکل حل می شد و کرونا منتقل نمی شد که لازم نبود این همه کسب و کارها رو تعطیل کنن.» کاربر دیگری نوشت: «باید با سازمان هایی که این جوری جون مردم رو به خطر میندازن چندین برابر مردم عادی برخورد بشه.»
حکم جنجالی سحر تبر!
روزگذشته برخی سایت ها از محکوم شدن فاطمه خویشوند معروف به سحر تبر نوشتند که واکنش های زیادی را به همراه داشت. سایت رکنا به نقل از فاطمه خویشوند نوشت که این فعال اینستاگرامی به 10 سال حبس محکوم شده که بازتاب زیادی در شبکه های اجتماعی داشت. فاطمه خویشوند که در اینستاگرام به سحر تبر معروف بود از شاخهای به اصطلاح اینستاگرامی است. او مهر امسال با دستور قضایی دستگیر شد و در کیفرخواست صادرشده، اتهامات او معاونت در افساد فیالارض، تشویق به فساد از طریق ترغیب جوانان به اباحهگری، توهین به مقدسات از طریق توهین به حجاب و تحصیل مال نامشروع اعلام شده است. کاربران زیادی به این حکم واکنش نشان دادند و آن را با احکامی برای متخلفان اقتصادی مانند 20 سال حبس برای هدایتی ، 15 سال حبس برای میرعلی و حتی حکم 6.5 ساله حبس نجفی مقایسه کردند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ماجرای وحشتناک تجاوز به دختر 15 ساله!
تعداد بازدید : 761
اعدام برای «کرکس موتورسوار»
حکم قاطع دادگاه درباره سرکرده عاملان تعرض به کودکان و نوجوانان در مشهد
سیدخلیل سجادپور- قضات شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی در حالی با صدور حکمی قاطع، سرکرده باند مخوف معروف به «کرکس موتورسوار» را به اتهام تجاوز به دختر 15 ساله به اعدام محکوم کردند که هنوز تحقیقات دستگاه قضایی درباره پرونده های آدم ربایی، زورگیری و تعرض به 13 پسر بچه توسط این متهم بی رحم و اعضای باند وی همچنان ادامه دارد.
آغاز ماجرا
به گزارش اختصاصی خراسان، اواخر بهمن سال 98، ماجرای ربودن پسر بچه 9 ساله تبعه خارجی در حاشیه شهر مشهد، پلیس را به تکاپو انداخت. بررسی موضوع نشان می داد که کودک 9 ساله طعمه جوان موتورسواری شده است که او را با تهدید چاقو در برابر چشمان حیرت زده مادرش ربوده اند. مادر این کودک به نیروهای انتظامی گفت: جوانی از بالای در حیاط به زور وارد منزلم شد و فرزندم را با تهدید چاقو با خودش برد و دیگر خبری از او نداریم! گزارش خراسان حاکی است، اهمیت ماجرا موجب شد تا سردار محمدکاظم تقوی (فرمانده انتظامی خراسان رضوی) دستورات ویژه ای را برای پیگیری سریع ماجرای آدم ربایی صادر کند. این گونه بود که گروه ورزیده ای از کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی وارد عمل شدند و تحقیقات گسترده ای را در این باره آغاز کردند.
شناسایی باند «کرکس موتورسوار»
کارآگاهان که دامنه بررسی های تخصصی خود را با استفاده از تجربیات ارزنده قاضی اسماعیل عندلیب (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) به حاشیه شهر کشانده بودند به سرنخ هایی رسیدند که نشان می داد جوان موتورسواری کودکان بین 8 تا 12 ساله را با همدستی دیگر اعضای باند می رباید و پس از مدتی آن ها را در حاشیه شهر رها می کند اما بسیاری از خانواده ها یا از پیگیری قضایی موضوع منصرف شده اند یا گزارش های ناقص را در مراکز قضایی و انتظامی مطرح کرده اند! از سوی دیگر نیز کودکانی که مورد ربایش و تعرض اعضای باند «کرکس موتورسوار» قرار گرفته اند به دلیل ترس و وحشت و عوارض روحی و روانی ناشی از ماجرای آدم ربایی یا سن پایین قادر به ارائه مشخصاتی از عاملان ربایش و تعرض نبودند. به همین دلیل شیوه های اطلاعاتی و روند تحقیقاتی برای شناسایی «کرکس موتورسوار» تغییر کرد و کارآگاهان با ردزنی های اطلاعاتی به سرنخ هایی از لانه «کرکس موتورسوار» در اطراف کوره های آجرپزی حاشیه جاده سیمان رسیدند. آنان سپس در یک عملیات هماهنگ و ضربتی مخفیگاه متهم را به محاصره درآوردند و شش عضو این باند مخوف را در حالی به دام انداختند که کودک 9 ساله را نیز مجبور به نوشیدن مشروبات الکلی کرده بودند. این کودک که در پناه پلیس قرار گرفته بود، اشک ریزان از تعرض های متعدد اعضای باند سخن گفت و اظهار داشت که او «کرکس موتورسوار» با چاقو محکم به سرم می کوبید تا ساکت شوم. من از ترس گریه می کردم اما او به من رحم نمی کرد و باید تسلیم خواسته هایش می شدم!
یکی از اعضای این باند در بازجویی ها گفت: پنج سال قبل با قاسم آشنا شدم او به همراه «الف» به من تجاوز کردند و بعد از مدتی گفت که برایم پسر بیاورید تا به شما تجاوز نکنم! ما هم بچه ها را در کوچه و خیابان شناسایی می کردیم و سپس به بهانه این که شما با برادرم دعوا کرده اید سوار موتورسیکلت می کردیم تا به اصطلاح با هم روبه رو کنیم و این گونه آن ها را مورد آزار قرار می دادیم!
تجاوز به دختر 15 ساله
به گزارش خراسان، در حالی که مشخص شد قاسم-ب معروف به (کرکس موتورسوار) سابقه کیفری به اتهام انجام اعمال خلاف عفت دارد و پرونده های زیادی در دستگاه قضایی مطرح شده است، دختر نوجوانی را نیز ربوده و مورد آزار و اذیت های وحشتناک قرار داده اند. با درج خبر دستگیری کرکس موتورسوار در صفحه حوادث روزنامه خراسان، حدود 18 نفر از کودکان به همراه نزدیکانشان به پلیس آگاهی مراجعه کردند که 13 نفر از آنان اعضای این باند مخوف را مورد شناسایی قرار دادند اما در این میان ماجرای وحشتناک تنها دختر ربوده شده در این پرونده، آن قدر تکان دهنده بود که حتی دختر مذکور با دیدن کرکس موتورسوار برای لحظاتی دچار شوک شد. این دختر 15 ساله در میان گریه های دردناک خود پرده از جرایم هولناک اعضای باند برداشت و با اشاره به جوان 30 ساله معروف به «کرکس موتورسوار» گفت: او گوشی تلفن مرا ربود و سپس به بهانه پس دادن گوشی به همراه دوستانش بازگشت و با تهدید چاقو مرا سوار موتور کردند و به بیابان های حاشیه شهر و مزرعه گوجه و خیار بردند. آن ها از عصر تا بامداد روز بعد بارها به من تجاوز کردند. من از درد جیغ می کشیدم، گریه می کردم، التماس می کردم اما آن ها مرا کتک می زدند ! هیچ کدام به من رحم نمی کردند و از طرق مختلف به آزار و تعرض می پرداختند طوری که دیگر ...
دستورات ویژه قضایی
گزارش خراسان حاکی است در حالی که لوازم سرقتی زیادی نیز از مخفیگاه های اعضای این باند مخوف کشف شده و عمق جرایم وحشتناک «کرکس موتورسوار» لو رفته بود، قاضی غلامعلی صادقی (رئیس کل دادگستری خراسان رضوی) که با حساسیت خاصی پرونده های ناموسی را پیگیری می کند، این بار نیز به ماجرا ورود کرد و دستورات ویژه ای را برای ریشه یابی جرایم احتمالی دیگر اعضای باند و شناسایی دیگر قربانیان درحالی صادر کرد که بررسی های بیشتر نشان داد آن ها برخی از کودکان کار یا نوجوانانی را که زباله جمع می کردند نیز مورد تعرض قرار داده اند اما خانواده های آنان شکایتی را در دستگاه قضایی مطرح نکرده اند. بنابر گزارش خراسان، در نهایت با نظارت مستقیم قاضی عندلیب، پرونده مذکور در شعبه 411 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد به طور ویژه مورد رسیدگی قرار گرفت تا کنکاش های بیشتری درباره همه جرایم و اتهامات اعضای این باند مخوف صورت گیرد.
محاکمه کرکس موتور سوار
از سوی دیگر به دلیل اهمیت و حساسیت موضوع و با تاکید رئیس کل دادگستری خراسان رضوی، این پرونده به شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد چرا که رسیدگی به برخی از جرایم اعضای این باند به طور مستقیم در صلاحیت دادگاه کیفری یک بود.
گزارش اختصاصی خراسان حاکی است محاکمه «کرکس موتورسوار» در شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به ریاست قاضی جواد شاکری و مستشاری قاضی هادی دنیادیده درحالی آغاز شد که شکایت های زیادی از سوی خانواده های کودکان و نوجوانان مذکور در پرونده مطرح شده بود. قضات با تجربه دادگاه که احکام قاطع آن ها در پرونده های مهم قضایی، روند رسیدگی عادلانه را زبانزد عام و خاص کرده است، این بار نیز با توجه به نوع جرایم ارتکابی جلسه دادگاه را طبق قانون برگزار کردند و متهمان در کنار وکلای مدافع به دفاع از خود پرداختند. متهم 30 ساله معروف به کرکس موتورسوار در جلسه دادگاه نیز با تکرار اعترافات قبلی خود گفت: دختر 15 ساله را از منطقه همت آباد مشهد سوار موتورسیکلت کردم و با الف و ع (دو عضو باند) به بیابان بردیم. اول من تجاوز کردم و سپس همدستانم او را مورد تجاوز قرار دادند درحالی که او همچنان گریه می کرد. بعد از آن که هرکدام چند بار او را مورد آزار قرار دادیم حدود ساعت یک بامداد او را به چهارراه میدان بار آوردیم و رها کردیم.
صدور حکم اعدام
قضات زبده شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی پس از برگزاری چندین جلسه دادگاه درباره اتهام تجاوز به عنف به دختر 15 ساله، با توجه به اقاریر متهمان و محتویات پرونده در نهایت رای خود را درخصوص اتهام تجاوز به عنف در حالی صادر کردند که هنوز اتهامات دیگر «کرکس موتورسوار» و همدستانش در مراحل تحقیق و رسیدگی قرار دارد. در رای صادرشده که به امضای قاضی جواد شاکری (رئیس) و قاضی هادی دنیا دیده (مستشار دادگاه) رسیده، متهم قاسم که 30 سال دارد به اعدام از طریق چوبه دار محکوم شده است. به گزارش خراسان، رای صادر شده که بار دیگر قاطعیت دستگاه قضایی در برخورد با جرایم خاص را نمایان کرد، قابل فرجام خواهی در محاکم دیوان عالی کشور است و متهمان و وکلای مدافع آنان می توانند در مهلت قانونی به این رای اعتراض کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گفت وگو با مدیرعامل شتاب دهنده فردوسی و مدیر سرمایهگذاری برسا
تعداد بازدید : 623
برنامه های بهره بردار برای کارخانه نوآوری مشهد
محمد حسام مسلمی/ دو سال پیش بود که ایده راه اندازی کارخانه نوآوری در مشهد شکل گرفت تا بتواند برترین شرکت های پیشرو، شتاب دهنده ها، سرمایه گذاران، شرکت های دانش بنیان، استارت آپ های کوچک و متوسط، سرمایه گذاران، صندوق های نوآوری و دیگر ارکان نوآوری را دور هم جمع کند و فضا و بستری امن برای ایجاد کسب و کارهای نوین در مشهد باشد. این ایده حالا به ثمر نشسته تا گامی برای تولید ثروت، حضور هیئت های تجاری، حل مشکلات شهری، ایجاد اشتغال های نوین و ارائه ایده و فناوری های برتر برداشته شود. کارخانه نوآوری مشهد در میدان کوکای سابق که حالا به همت شهرداری مشهد با اجرای پروژه کارخانه نوآوری شکل و شمایل خوبی گرفته، احداث شده است. مدیر سرمایه گذاری بنگاه رسانه ای سرمایه گذاری آخرین خبر (برسا) به «خراسان رضوی» اعلام کرده است، با نظارت شورای شهر، مجموعه شتاب دهنده کسب و کار فردوسی به عنوان یکی از فعالان بخش خصوصی در مناقصه به عنوان بهره بردار کارخانه نوآوری انتخاب شد تا گامی جدی برای آغاز فعالیت کسب و کارهای نوین در مشهد برداشته شود.
کارخانه نوآوری فضایی برای حضور برترین ها
بررسی چشم انداز طراحی شده برای کارخانه نوآوری مشهد را با مصطفی مکارم مدیر عامل شتاب دهنده کسب و کار فردوسی به عنوان بهره بردار و کمال مروج مدیر سرمایه گذاری برسا بررسی می کنیم. مروج با بیان این که کارخانه نوآوری فضایی برای برترین هاست به «خراسان رضوی» اظهار می کند: بهترینهای اکوسیستم نوآوری در کارخانه نوآوری حضور خواهند داشت به نحوی که می توانند تمامی نیازهای جامعه هدف خود را برآورده کنند و تمامی ارکان این کارخانه بتوانند راحت تر به همدیگر دسترسی یابند، در واقع این جا به جایی برای رشد سریع کسب و کار و اشتغال است. وی می افزاید: ما اصطلاح لیگ برتری را برای ساکنان کارخانه نوآوری استفاده میکنیم، به همین دلیل نه تنها در زمان انتخاب، معیارهای مشخصی داریم بلکه مجموعه های مستقر در کارخانه نوآوری باید بتوانند عملکرد خوبی براساس معیارهای تعریف شده داشته باشند تا حضورشان مستمر باشد. مروج تصریح می کند: در کشور نهادهای دولتی و خصوصی هستند که ما با آن ها در ارتباط هستیم، همچنین به دنبال ایجاد کانال های ارتباطی با تجار کشورهای همسایه هستیم تا با تعامل در دنیا، شهر مشهد را به محلی برای تبادلات بین المللی به منظور صادرات و سرمایه گذاری تبدیل کنیم.
کارخانه نوآوری بستر سرمایه گذاری در کسب و کارهای نوین
مروج در خصوص برنامه های کارخانه نوآوری در حوزه سرمایه گذاری نیز می گوید: ما در کارخانه نوآوری بستری را آماده میکنیم تا کسب و کارها به راحتی بتوانند ایدهها و محصولات خود را به سرمایه گذاران این حوزه ارائه دهند، همچنین کسب و کارهایی که ظرفیت بالایی برای رشد دارند به سرمایه گذاران این حوزه در هر جای ایران معرفی خواهند شد. وی تصریح می کند: منابع مالی گسترده ای در مشهد وجود دارد که میتواند به سمت این کسب و کارها سوق پیدا کند، هنر ما معرفی صحیح فرصت ها به سرمایه گذاران و همچنین آشنا کردن این شبکه با ویژگیهای این نوع از سرمایه گذاری است تا از این طریق بتوانیم بخشی از این منابع مالی گسترده را به سمت کسب و کارهای نوآور هدایت کنیم. مروج در این خصوص دو برنامه اصلی کارخانه نوآوری را ایجاد شبکه سرمایه گذاران و صندوق سرمایه گذاری کارخانه نوآوری بیان کرد.
کارخانه نوآوری محلی برای حضور هیئت های تجاری کشورهای همسایه
مکارم، مدیرعامل شتاب دهنده فردوسی نیز حضور هیئت های تجاری کشورهای دنیا از جمله کشورهای همسایه در کارخانه نوآوری را از اهداف این مجموعه بیان می کند و می گوید: کارخانه نوآوری بستری برای حضور سرمایه گذاران کشورهای خارجی است که می تواند تحول عظیمی در ایجاد کسب و کارهای نوین ایجاد کند. وی در ادامه، شبکه سازی، برگزاری رویدادهای آموزشی، کشف سرمایه گذار و شتاب گیری کسب و کارها را از دیگر مزایای حضور در کارخانه نوآوری ذکر می کند و یادآور می شود: کارخانه نوآوری در واقع بستری برای گرد هم آمدن بازیگران اصلی زیست بوم نوآوری است. وی با بیان این که تولید ثروت مبتنی بر نوآوری و رفع نیازهای شهری و منطقه ای و اقتصادی از جمله مولفه های اصلی کارخانه نوآوری است، تصریح می کند: وقتی بهترین ها در کارخانه نوآوری کنار هم قرار گرفتند، محل اطمینانی برای رفع نیازهای افراد، شرکت های دولتی، خصوصی و... است که می توانند بهترین ایده، افراد و فناوری را از این کارخانه دریافت کنند. مکارم می گوید: مشکلات شهری نیاز به هم افزایی دارد، برای این مشکلات باید فکری شود و کارخانه نوآوری محلی برای ارائه ایده و نوآوری به منظور حل مشکلات شهری است.
بخش خصوصی گرداننده کارخانه نوآوری است و از بخش دولتی انتظار حمایت داریم
مکارم، ورود مستقیم نگاه دولتی به کارخانه های نوآوری را خطری بالقوه بیان می کند و می افزاید: کارخانه نوآوری در واقع به عنوان بخش خصوصی و با حمایت و نظارت دولت می تواند به اهداف خود نائل شود و دولت نباید در فرایندها ورود کند و خط قرمز کارخانه های نوآوری ورود مستقیم دولتی و نیمه دولتی در فرایند اجرایی و تصمیم گیری مستقیم است. مدیرعامل شتاب دهنده کسب و کار فردوسی با طرح این سوال که چرا شهر مشهد می تواند دارای کارخانه نوآوری باشد؟ اظهار می کند: شهر مشهد به لحاظ تعداد شرکت های دانش بنیان کشور رتبه سوم و در حوزه آی تی رتبه دوم کشور را کسب کرده است، ضمن این که در گزارش هایی که شورای عالی فضای مجازی ارائه می کند، شهر مشهد پس از تهران بیشترین و پرمخاطب ترین اپلیکیشن ها را به خود اختصاص داده و در حوزه صادرات و محصولات پزشکی نیز خیلی پیشرفت ها به دست آمده است. صندوق پژوهش خراسان نیز هم اکنون جزو پنج صندوق برتر کشور است و در نهایت شتاب دهنده فردوسی گرید A را در حوزه توانمندسازی در میان کارگزاران معاونت علمی ریاست جمهوری دریافت کرده و با این همه توانمندی ایجاد کارخانه نوآوری از ضروریات این شهر بود. همچنین حضور بیش از ۱۰ شرکت فناور با مخاطب بالای یک میلیون نفر، وجود شرکت های دانش بنیان بزرگ صنعتی با صادرات محصولات استراتژیک به چندین کشور دنیا، فعال بودن شرکت های فناور توانمند در پارک علم و فناوری خراسان، شرکت های مرکز رشد دانشگاه فردوسی و دانشکاه آزاد و دانشگاه های دیگر استان و حضور بیش از ۱۵ شتاب دهنده در مشهد از جمله ویژگی های این شهر است.
خبر مرتبط
معاون شهردار مشهد خبر داد:
کارخانه نوآوری در مرحله تجهیز
معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد می گوید: عملیات عمرانی کارخانه نوآوری پایان یافته و برای تجهیز، تحویل بهره بردار شده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری، کاظمی افزود: برای این پروژه کاربری هایی ازجمله فضاهای اشتراکی، دفاتر مراکز شتاب دهنده، آزمایشگاه نوآوری و تولید، استودیوی تولید محتوا، فضاهای تشکیل جلسات و گفت و گوهای جمعی، کافی شاپ، فضای اداری و... تعریف شده است. وی تصریح می کند: برای احداث کارخانه نوآوری، 7600 مترمربع کفپوش سنگی، آجری و بتنی، 3500 متر مکعب بتن ریزی، 2000 مترمربع بتن الیافی، 11000 متر مربع سقف و دیوار کاذب، 3200 متر مربع دیوار همراه با نازک کاری، سه عدد آبنما، 14 هزار و 200 مترمربع رنگ آمیزی دیوارها و سقف، 100 متر طول رمپ بتنی و 490 متر طول نرده شیشه ای اجرا شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 583
با مارادونا خندیدم و گریستم
گفتوگو با کشاورز بوشهری که با قبر مارادونا در خانهاش خبرساز شد
نویسنده : محمدعلی محمدپور | روزنامهنگار
از چهارشنبهشب 25 نوامبر که خبر درگذشت دیهگو مارادونا در سراسر جهان پیچید و مردم جهان را به شوکی بزرگ فروبرد، واکنشهای مختلفی درباره آن در شبکههای اجتماعی و رسانهها منتشر شد. در این میان، هیچکس فکرش را نمیکرد یک نفر در روستای کوچکی در استان بوشهر، یک تصمیم غیرعادی گرفته باشد، اما با انتشار یک عکس عجیب، بهتدریج همه با نتیجه عملی شده این تصمیم غیرعادی مواجه شدند. آن عکس چرخید و چرخید و در تمام ایران، درباره آن حرف زده شد. بعضی هموطنان آن را مُردهپرستی دانستند، بعضی آن را جوگیری توصیف کردند، بعضی به آن عشق جنونآمیز گفتند، بعضی آن را تلاشی برای دیده شدن خواندند و البته همه این نظرات به قول خود حسین هوشیار محترم است، اما یک چیزی با عقل من جور درنمیآمد. این که یک نفر در یک روستای ناشناخته در بوشهر سنگ قبری برای مارادونا بسازد، بعد با دمپایی بایستد عکس بگیرد فقط برای این که دیده شود و قصهای واقعا پشتش نباشد. بنابراین شروع به جستوجو کردم تا بالاخره شماره تلفنی از حسین هوشیار، صاحب این عکس پیدا کردم. در ادامه گفتوگوی ما را با این کشاورز 47 ساله بوشهری میخوانید.
بیش از سی سال طرفدار مارادونا بودهام
قصه عشق حسین هوشیار، اهل روستای علی آباد جائینک از توابع دلوار شهرستان تنگستان، به آرژانتین و مارادونا به بازیهای کوپاآمریکای 1989 میرسد. خودش میگوید: «آن بازیها اولین بازیهایی بود که من طرفدار آرژانتین و مارادونا شدم. البته آنجا مارادونا خیلی درخششی نداشت». از حسین میپرسم مگر تلویزیون بازیها را پخش میکرد که پاسخ میدهد: «نه. ما با تلویزیون سیاه وسفید 14 اینچ و به کمک آنتن از طریق شبکههای عربی نگاه میکردیم. بعد بازیهای 1990 رسید و در آن بازیها بود که آرژانتین با درخشش مارادونا و تاکتیک معروف دفاعی کارلوس بیلاردو به فینال رسید اما آنجا با ناداوری فینال را به آلمان باخت. جام جهانی 94 هم که اتهام دوپینگ به مارادونا زدند». حسین با لهجه زیبای جنوبیاش میگوید: «دلیل محرومیت نه دوپینگ بود». (یعنی دوپینگ نبود) او با جزئیات همه اتفاقات را توضیح میدهد و خوشحالی معروف مارادونا بعد از گل به یونان را که به سمت دوربینها آمده بود دلیل محرومیت مارادونا میداند و می گوید: «من همه این سالها با هر گریه مارادونا گریستهام و با هر لبخندش خندیدهام. من با مارادونا زندگی کردهام. همیشه خودش و کارهایش را دنبال کردهام و بهنظرم آرژانتین بعد از مارادونا مثل قبل نشد».
تشییع جنازه را هم باور نکردم
حسین آن چهارشنبهشب که خبر درگذشت مارادونا پیچید را اینطور روایت میکند: «من خانه نشسته بودم. دیدم تلفنم خیلی زنگ میخورد. یکی از دوستانم گفت: «خبر داری مارادونا فوت کرده؟» گفتم: «این چه شوخی هست که میکنی؟» گفت: «نه والا راست میگم». تلفن را قطع کردم و گفتم این چه شوخی بیربطی بود. دوباره زنگ زدند. دوستم گفت: «تضمینی میگم خبر صحت داره». با این که خودش طرفدار آلمان است گریهاش گرفته بود از پشت تلفن. آنجا بود که 50 درصد باورم شد ولی وقتی خواستم بخوابم با خودم گفتم مارادونا خیلی حاشیه داشته این هم یکی دیگر از همان حاشیههاست. شاید بیشتر به خودم دلداری دادم. من سراغ اینترنت نمیروم. فقط گاهی به واتس آپ سر میزنم. ولی وقتی گریههای گوی کوچهآ همبازی مارادونا را دیدم، وقتی گریههای دالما، دختر مارادونا را توی ورزشگاه تیم بوکاجونیورز که دوستانم برایم فرستادند دیدم دیگر باورم شد. قبلش حتی با دیدن تشییع جنازه هم باور نکردم و گفتم ساختگی است».
خواستم یاد مارادونا جلوی چشمم باشد
وسط صحبتهایمان از پوسترها و عکسهایی میگوید که یکییکی از وسط مجلات کیهان ورزشی، دنیای ورزش و ... که از شهرستانهای اطراف میخریده برای خودش درآورده و توی یک آلبوم جمع کرده. البته همه چیز با مارادونا معنا پیدا کرده و عکسها یا از مارادوناست یا از کسی که همبازی مارادونا بوده. حالا او پس از درگذشت مارادونا دلش میخواسته به یاد مارادونا کاری کند. وقتی میپرسم حالا چرا قبر، میگوید: «فکر کردم تندیس برای روستای ما خیلی مناسبتی ندارد. بعد هم خوشم نمیآید که فقط بعد از مرگ آدمها تندیس میسازند. تنها چیزی که همیشه میتوانست جلوی چشمم باشد یک سنگ قبر بود تا جلوی خانهام بگذارم و هر وقت بیرون میروم یا از بیرون میآیم به یادش باشم. پس سنگ قبر سفارش دادم. وقتی گفتم اسم مارادونا را رویش بزنند، بهم خندیدند. طبق وصیت خود مرحوم، «ازت ممنونم توپ» را روی سنگ قبر نوشتم. بالای اسمش هم مانده بودم چی بنویسم. مثل رسمی که خودمان داریم شادروان و مغفور اما آخرش فکر کردم همان خدای فوتبال بهتر است. خدای فوتبال دیهگو آرماندو مارادونا».
عکس را بنّای سنگ قبر گرفت
از حسین میپرسم آن عکس معروفت کنار سنگ قبر را چه کسی منتشر کرد که پاسخ میدهد: «سنگ قبر را آوردیم جلوی خانه نصب کردیم. زمانی که نصبش را تمام کردیم حتی آب به صورتم نزدم. به همان رفیق بنایم گفتم بیا یک عکس هم از من کنار قبر بگیر. با گوشیاش عکس را گرفت و برایم فرستاد. من همینجوری عکس را توی گروه دوستانم گذاشتم چون اصلا صفحه مجازی ندارم. مدتی بعد بود که دیدم باز کلی پیام و تلفن دارم. از همهجا عکسم را میفرستادند که بین افراد مختلفی دستبهدست شده بود. به دوستم زنگ زدم گفتم: «قاسم بیا این عکس را حذف کنیم. من دوست ندارم اینجور دست به دست بشه». قاسم گفت: «چی میگی. عکس الان جهانی شده. همهجا دارند درباره عکس تو حرف میزنند».
این سنگ تا قیامت همینجاست
فکر میکنم حسین هم واکنشهایی را که به کارش داده شده اینجا و آنجا خوانده باشد. خودش میگوید: «برای من نظر همه محترم است. ولی من نخواستم این کارم شبیه به بتپرستی باشد. من مارادونا را دوست داشتم و از حاشیههایش هم خبر داشتم. ولی به نشانه علاقهام به او این سنگ قبر را گذاشتهام. من دو تا بچه دارم، به بچههایم هم وصیت میکنم اگر سنگ خراب شد یک تمیزترش درست شبیه همین را دوباره نصب کنند. اتفاقا همسرم که 15 سال است با این عشق و علاقه من به فوتبال زندگی کرده هیچ مخالفتی نداشته است و از ناراحتی من به خاطر ناراحتی مارادونا غمگین است. مطمئن باشید این سنگ قبر تا قیامت درِ خانه من خواهد بود».
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 524
پیازهایی که دیگر ارزش ندارد!
حال و روز پیاز کاران خراسان شمالی امسال نیز مانند سال های قبل، اشک آور شده است؛ در واقع پیازهای تولیدی استان فقط اشک کشاورزان را در می آورد اما انگار هیچ تدبیری از سوی مسئولان برای رفع مشکلات این قشر اندیشیده نشده است. قصه پیازهای اشک آور امسال نیز تکرار شده است، به همین خاطر کشاورزان از بی خیالی مدیران جهادکشاورزی در این خصوص ناراحت هستند و می گویند: چرا مسئولان به فکر رفع مشکلات تکراری پیاز کاران نیستند؟ افت قیمت پیاز، حکایت تکراری هر سال در زمان برداشت محصول است. یکی از پیازکاران که برای خرید بذر، کودهای ریزمغذی و دیگر ملزومات کشت هزینه های زیادی را متحمل شده است، می گوید: مشکل بازار فروش پیاز مربوط به امسال و سال گذشته نیست بلکه سالهای طولانی است که در زمان برداشت محصول با افت و رکود بازار فروش مواجه میشویم به طوری که حتی توان بازپرداخت اقساط بانک و بدهی مان را نداریم.مشروح این گزارش را در khorasannews.com بخوانید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دیدگاه شما | 1 نظر