هادی محمدی/ وزیر نفت در واکنش به افزایش قیمت گاز در خراسان رضوی گفت : در زمینه تغییر اقلیم هیچ تصمیم جدیدی نگرفته ایم تا قیمت افزایش یابد و برخی شایعات درباره افزایش قیمت گاز را تکذیب می کنم.بیژن زنگنه روز گذشته در پاسخ به سوال خراسان رضوی با بیان این مطلب اظهار کرد: ما تغییر اقلیمی نداشتیم یعنی تعرفه ای را افزایش نداده ایم ممکن است کسی مصرف بیشتری داشته باشد که در نتیجه به صورت تصاعدی هزینه های گازبهای مصرفی مشترک افزایش یافته باشد ولی اگر افزایش قیمت تعرفه را شرکت گاز انجام داده باشد قانونی نیست. وی تاکید کرد : هر تغییری در قیمت گازبها باید به تصویب دولت برسد و در قانون بودجه امسال هم برنامه ای برای افزایش قیمت گاز نداشتیم .این در حالی است که از بهمنماه سال گذشته و در پی اقدام شرکت ملی گاز و تغییر اقلیم مشهد در تعرفههای گاز مصرفی از اقلیم 2 به اقلیم 3، شاهد افزایش قیمت در قبض های گاز مشترکان بودهایم. در پیگیریهای روزنامه خراسان رضوی، در قالب چندین گزارش متعدد هم نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و هم پژوهشکده هواشناسی که طرف قرارداد شرکت ملی گاز در تعیین اقلیم هادر تعرفه گاز مصرفی است، اذعان داشتند که طبقه اقلیمی مشهد در تعرفههای گاز همچنان 2 است .همچنین نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی به دنبال پیگیری های صورت گرفته با تنظیم نامهای به تغییر ناگهانی اقلیم اعتراض کردند حتی یکی از نمایندگان مشهد در خانه ملت موضوع طرح سؤال از وزیر نفت را مطرح کرد. استاندار خراسان رضوی نیز اسفند ماه سال گذشته در پاسخ به سوال خراسان رضوی گفت: اشتباه برداشتشده است و ما پیگیر هستیم که این وضعیت به حالت قبل بازگردد . محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز در این زمینه قول مساعد داد که به موضوع رسیدگی کند. بااین حال گزارش میدانی و مشاهدات عینی خبرنگار خراسان رضوی که در گزارش روز چهارشنبه منتشر شد حاکی است شرکت ملی گاز هنوز مشهد را در تعرفههای گاز اقلیم 3 محاسبه میکند و مدعی است که پژوهشکده هواشناسی هنوز درباره تغییر این اقلیم مکاتبه ای نداشته است درحالیکه رئیس پژوهشکده هواشناسی مدعی است که اسفندماه سال گذشته به شرکت ملی گاز اعلامشده است که اقلیم مشهد 2 است.با این حال و براساس اظهار نظر وزیر نفت که در پاسخ به سوال خراسان گفته است « درباره تغییر اقلیم هیچ تصمیم جدیدی نگرفته ایم تا قیمت افزایش یابد و برخی شایعات در زمینه افزایش قیمت گاز را تکذیب می کنم» باید منتظر باشیم تاهرچه زودتر شرکت ملی گاز در درجه اول اقلیم مشهد را در تعرفههای گاز از اقلیم 3 به 2 بازگرداند و در درجه دوم مابهالتفاوت اضافه دریافت گازبهای ماههای گذشته که به اشتباه یا غیرقانونی از مشترکان دریافت شده است محاسبه کند و به آنان برگرداند .
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
هادی محمدی – روز گذشته در حیاط ساختمان دولت که چهارشنبه هر هفته با حضور خبرنگاران صحنه سوال و جواب از اعضای هیئت دولت می شود اتفاقی افتاد که چندان جالب نبود و انعکاس رسانه ای نامناسبی داشت . نگارنده از نزدیک شاهد حادثه بودو در توضیح بیشتر این بحثها باید بگویم اولا طبق یک توافق نانوشته میان خبرنگاران حوزه دولت و مسئولین اطلاع رسانی نهادریاست جمهوری ، اگر وزیری از سمت راست وارد محوطه حیاط شود معنایش این است که می خواهد با رسانه ها گفتگو کرده و به سوالاتشان پاسخ گوید لذا با توجه به حضور سلایق مختلف رسانه ای در این برنامه باید آمادگی هر نوع سوال ، حتی از نوع چالشی را نیز داشته باشد. روز گذشته یکی از همکاران رسانه ای از باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صداوسیما ، در مورد سومین هواپیمای ایرباس که وارد کشور شده سوالی کرد مبنی بر اینکه آیا این هواپیما مرجوعی از کلمبیاست؟ این سوال اگر چه بارها جواب داده شده و اندکی مطالعه در این حوزه می توانست پاسخ این سوال غلط را به خبرنگار دهد اما با واکنش خشن و نادرست عباس آخوندی وزیر کهنه کار راه و شهرسازی روبه رو شد که به هیچ وجه قابل توجیه نیست. وی با عصبانیت خبرنگار را به «بی عقلی» متهم کرد و اگرچه میکروفون را پرت نکرد اما از دست خبرنگار گرفت و به تصویربردار داد.
روایت باشگاه خبرنگاران و تسنیم از اتفاق دیروز
همچنین باشگاه خبرنگاران جوان در روایت خود از این اتفاق نوشت: «وزیر راه پس از قطع دوربین نسبت به این سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان واکنش دیگری نشان داد و به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: خبرنگار باید یک جُو عقل داشته باشد!» براساس این گزارش «وزیر راه بعد از این سخنان میکروفون خبرنگار را گرفته و قصد پرت کردن آن را داشت و با لحن فریادگونه گفت: شما حرفه ای نیستید و از خبرنگاری سر در نمیارید برید بابا!» همچنین تسنیم نیز درباره این اتفاق نوشت: «پس از حضور عباس آخوندی، خبرنگاری نظر وی را درباره مرجوعیبودن هواپیمای جدید (کلمبیایی بودن هواپیمای خریداری شده) جویا شد که وزیر دولت روحانی، میکروفون خبرنگار باشگاه خبرنگاران را با عصبانیت گرفته و بهسوی دیگری پرت میکند و میگوید: شماها خبرنگار نیستید؛ شماها بی... هستید».
نکته
دولتی ها خویشتن دار باشند
به نظر می رسد با حساس تر شدن فضای انتخابات و سوالات و انتقاداتی که از دولت مطرح می شود، دعوت اعضای کابینه به خویشتن داری دعوتی به حق و عقلانیت باشد. در واقع انتظار از اعضای کابینه ای که شعارش تدبیر ، آرامش و امید است این بوده و هست که در برابر چالش های طبیعی و مصنوعی که در برابرشان ایجاد می شود با آرامش بیشتر و سعه صدری که نیاز اولیه یک دولتمرد ایرانی و مسلمان است عمل کنند چرا که علاوه بر متهم شدن به عدم رعایت اخلاق اسلامی و ایرانی ، این رفتار و برخورد تند با رسانه ها بیشتر به ضرر دولت و شخص رئیس جمهور در ادامه راه خود خواهد بود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
زلزله ای که دیروز مشهد و چند شهر و تعداد زیادی از روستا های خصوصا نزدیک به «سفیدسنگ» فریمان را به شدت لرزاند نه اولین و نه آخرین زلزله ای است که در خراسان رضوی و کشور ما اتفاق افتاده، طبق برخی گزارش ها و آمار اعلام شده تنها طی 10 سال اخیر 127 مورد زلزله بالای 3.5 ریشتر در خراسان رضوی رخ داده است.
مسئله آن گاه قابل توجه تر می شود که بدانیم گزارش های علمی پژوهشی از وجود 21 گسل در خراسان رضوی و همچنین قرار داشتن 65 درصد از خراسان رضوی روی خط زلزله حکایت دارد.
در کنار هم گذاشتن این واقعیت ها و این که بیشترین خطر در هنگام وقوع زلزله متوجه ساختمان و بنا های غیرمستحکم و بافت های فرسوده است، آیا مردم و خصوصا مسئولان را «بیدار» می کند که در صورت وقوع زلزله های قوی تر با وجود هزاران هکتار بافت فرسوده در جای جای ایران از پایتخت گرفته تا نقاط مرزی چه فاجعه ای در کمین کشور است؟
زلزله 6 ریشتری روز گذشته که در عمق 10 کیلومتری زمین به وقوع پیوست و ساعت 10:39 لرزه ای شدید به جان بخش هایی از خراسان رضوی انداخت و 27 پس لرزه 3 تا 4.3 ریشتری نیز به دنبال داشت - تعدادی از کارشناسان احتمال وقوع پس لرزه هایی به بزرگی حتی 5 ریشتر را هم داده اند- (البته تا هنگام نوشتن این یادداشت) آیا ما به ویژه مسئولان را بیدار خواهد کرد که در صورت وقوع زلزله های قوی تر چه بلایی بر سر مردم ساکن در 5000 هکتار بافت فرسوده خراسان رضوی خواهد آمد؟
گرچه طبق خبر های اعلام شده (تا لحظه تنظیم یادداشت ) در جریان زلزله اخیر تنها 2 نفر از هموطنانمان جان خود را از دست داده اند و هنوز خبری از تلفات احتمالی در روستا های تخریب شده در دسترس نیست، اما تخریب 80 تا 100 درصدی 12 روستا در اطراف مشهد، تخریب روستا هایی در اطراف فریمان، تخریب 30 تا 50 درصدی 315 واحد مسکونی در تربت جام، تخریب 40 تا 100 درصدی 4 روستای سرخس (براساس اعلام مسئولان) و... زنگ خطری جدی برای بیدارباش است که خطر زلزله به هیچ عنوان شوخی بردار و غفلت پذیر نیست!
پس هم باید آماده بود و هم باید «بیدار» شد!
آری بالاخره باید بیدار شد، نمی توان واقعیت روی کمربند زلزله قرار داشتن کشورمان را نادیده بگیریم و خود را به خواب بزنیم، نمی توان و نباید زلزله طبس، بوئین زهرا، رودبار و منجیل و بم و... را که موجب جان باختن چندین هزار انسان شد و هزاران میلیارد خسارت بر جای گذاشت، فراموش کرد. باید استاندارد های ساختمان سازی، نو سازی اصولی بافت های فرسوده، مستحکم و مقاوم سازی در مقابل زلزله جزو اصلی ترین اولویت های کشور ما باشد باید این مهم که با جان مردم سروکار دارد هم توسط مردم و هم توسط مهندسان و سازندگان و مجریان و ناظران و همه مسئولان جدی گرفته شود. همچنین باید این واقعیت علمی را پذیرفت که حرکت و فعالیت گسل ها امری طبیعی و محتوم است و این ما هستیم که باید خود را در برابر حوادث وجریانات طبیعی تجهیز کنیم و با بهره گیری از دانش روز و تجربیات موفق دیگران قدم هایی اساسی برای حفاظت از جان خود و سرمایه های ملی کشورمان برداریم.
اما بیدار باشی از جنس دیگر
اما آیا این زلزله ها و پس لرزه های آن ها و دیگر اتفاقات و حوادث طبیعی که در هنگام وقوع، آنچنان لرزه بر وجود انسان می اندازد و ترس را عمیقا بر جسم و روح و روان غالب می کند، باعث می شود باور کنیم و به این نکته بیندیشیم که روی دیگر سکه این زلزله ها و لرزه های زمینی می تواند نشانه ای برای «بیدار باش» در آن هنگامه غیرقابل تصور و تصویر آن صیحه آسمانی و زلزله ای باشد؛ هنگامی که به فرموده خداوند سبحان در سوره مبار که القارعه و تکون الجبال کالعهن المنفوش...
و کوه ها همچون پنبه حلاجی شده می شوند، آیا نیت ها، گفتار، رفتار و کردارمان به گونه ای است که برای گذر از آن قیامت کبری و حضور در محضر و محکمه عدل الهی توشه ای شایسته و در خور داشته باشیم؟ آیا بیدار می شویم، آیا این زلزله ها بیدارمان می کند؟
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه حوادث - در پی وقوع زلزله 6.1 ریشتری که در منطقه سفیدسنگ فریمان از توابع خراسان رضوی رخ داد خساراتی به مناطق شهری و روستایی وارد شد. گزارش خبرنگاران خراسان از مشهد و شهرهای دیگر استان حاکی است: به دنبال زمین لرزه ای که در ساعت 10 و 39 دقیقه و 10 ثانیه و در عمق 10 کیلومتری زمین رخ داد بسیاری از شهروندان هراسان و وحشت زده از منازلشان بیرون آمدند و در فضاهای باز تجمع کردند. شدت این زمین لرزه که بر اساس برخی گزارش ها در چندین سال اخیر در این منطقه بی سابقه بوده و در بسیاری از شهرهای خراسان رضوی احساس شد به حدی بود که منازل چند روستا طبق گزارش های اعلامی تا حدود 100 درصد تخریب شده اند. حتی به گزارش العالم برخی کاربران افغانستانی توئیتر نیز نوشته اند که زلزله در هرات احساس شده است.مدارس مشهد و برخی از شهرهای اطراف مانند طرقبه و شاندیز و تبادکان نیز تعطیل شد و مدیران مدارس برای جلوگیری از ازدحام اولیا مقابل مدارس با پیامک به اولیای دانش آموزان اطلاع رسانی کردند. این درحالی بود که اختلال شدید در تلفن های همراه به دلیل استفاده زیاد شهروندان از این وسیله مخابراتی نیز بر شدت نگرانی های شهروندان می افزود. دقایقی بعد از وقوع زلزله، همه نیروهای امدادی و اورژانس مشهد و بسیاری از بیمارستان های 3 استان خراسان بزرگ به حالت آماده باش درآمدند تا در صورت بروز خسارت ها و صدمات جانی به یاری مصدومان بشتابند. اولین چرخبال هلال احمر نیز به سرعت به پرواز درآمد تا ارزیابی مناسبی از مناطق زلزله زده به مسئولان گزارش کند که تمهیدات لازم برای امدادرسانی اندیشیده شود. طبق گزارش های اعلامی کانون زمین لرزه مذکور در 80 کیلومتری جنوب شرق مشهد بود و تا زمان تنظیم این گزارش، 2 کشته و 17 زخمی برجای گذاشته است. کولیوند رئیس اورژانس کشور در این باره به واحد مرکزی خبر گفت: به محض اطلاع از وقوع حادثه بلافاصله اورژانس های منطقه به حالت آماده باش درآمدند و خودروهای اتوبوس و آمبولانس های اورژانس به منطقه اعزام شدند. شاهین فتحی معاونت عملیات امداد و نجات هلال احمر در خصوص نقاط دارای سکونت نزدیک به محل زمین لرزه اذعان کرد: شهرستان فریمان، روستای سفید سنگ و 8 آبادی دارای سکونت در نزدیکی محل وقوع زمین لرزه بوده اند که جمعیت کل افراد حاضر در کانون زلزله 253 نفر اعلام شده است. استاندار خراسان رضوی هم گفت: تیم های ارزیابی به مناطق زلزله زده اعزام شده اند و در حال بررسی خسارت های وارده و کمک به آسیب دیدگان هستیم. در همین حال بنابر اعلام مسئولان زیرساخت های مخابراتی استان خراسان رضوی بدون مشکل است و تنها استفاده زیاد شهروندان به خاطر نگرانی از وقوع زلزله موجب اختلال شده بود لذا شهروندان از تماس های غیرضروری و طولانی خودداری کنند.بنابر گزارش خراسان، بیش از 25 پس لرزه در پی وقوع زلزله 6.1 ریشتری در 80 کیلومتری مشهد رخ داد که بالاترین آن 4.7 ریشتر گزارش شد در عین حال هشدارهایی نیز درباره وقوع پس لرزه ها تا حدود 5.5 ریشتر عنوان شده است.در همین حال معاون عملیات آتش نشانی مشهد از تخریب سطحی دو کوره آجر پزی و چندین منزل مسکونی در این کلانشهر خبر داد . وحشت از پس لرزها در شهر مشهد نیز باعث شد تا بسیاری از مردم با برپا نمودن چادر شب را در پارک ها سپری کنند. تمام دانشگاه های مشهد ، تربت جام ، سرخس ، گلبهار و فریمان نیز امروز تعطیل اعلام شد
دستور رئیس جمهور برای رسیدگی فوری به خسارت دیدگان و مصدومان
در این میان در پی وقوع زلزله روز چهارشنبه، رییس جمهور ضمن گفتگو با استاندار خراسان رضوی در جریان گزارش دقیق حادثه و ابعاد و گستره خسارات آن قرار گرفت.به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر حسن روحانی در تماس تلفنی علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی و شنیدن گزارش عملکرد دستگاه های مختلف امدادی، دستور داد تا کلیه اقدامات لازم و فوری برای رسیدگی به حادثه دیدگان، مصدومان و خسارات وارده از سوی دستگاه های مسئول صورت پذیرد.رییس جمهور همچنین دستور داد تا در این راستا و در صورت لزوم از امکانات استان های همجوار استفاده شود. مرکز لرزه نگاری کشور این زمین لرزه را در عمق ۱۰ کیلومتری زمین و حوالی سفید سنگ فریمان اعلام کرده که شهرستان های قوچان، رشتخوار، سرخس، تربت جام و تایباد نیز لرزش های آن را حس کردند.
زمین لرزه 6 ریشتری فریمان را لرزاند
گزارش اصغری خبرنگار خراسان حاکی است این زمین لرزه در ساعت 10 و 39 دقیقه و 40 ثانیه شهرستان فریمان را لرزاند و خسارات فراوانی را به برخی ساختمان ها در شهرهای فریمان و روستاهای الغور، کارغش ، کمرزرد،خانقاه ،سرچشمه و به خصوص روستای دوقلعه براشک ، که گفته می شود کانون اصلی زلزله محسوب می شود برجای گذاشت. از همان ساعات اولیه وقوع زلزله گروه های مختلف امدادی ،نیروهای هلال احمر،نیروهای هوانیروز ارتش، ،سپاه و بسیج و سایر نیروهای خدمات رسان در محل روستای دوقلعه براشک حضور یافتند. سردار قدرت ا... منصوری( فرمانده قرارگاه سپاه در شمال شرق ) ، استاندارخراسان رضوی، فرماندار و سایر مسئولان درمحل وقوع حادثه حضور یافتند.فرماندار فریمان در گفتگو با خراسان گفت:خوشبختانه با تدابیر انجام شده با وجود شدت بالای زلزله و خسارات مالی و تخریب منازل حجم صدمات جانی بسیار اندک است و تنها یک نفر(خانم 60ساله) در اثر ریزش آوار در روستای دوقلعه براشک جان خود را از دست داد و 7 نفر نیز مصدوم شدند. محمدحسین یساقی گفت:هم اکنون نیروهای امداد و نجات در حال جستجو در کل منطقه حادثه دیده هستند و موادغذایی ،چادرهای امدادی و ... در حال تحویل به روستاییان است. وی گفت:این روستاها 20 تا 80 درصد تخریب شده اند و خساراتی نیز به احشام وارد شده که در حال بررسی است. شایان ذکر است، این زلزله تا کنون بیش از 25 بار احساس شده است و قوی ترین آن
4 و 6 ریشتر گزارش شده است. حتی برخی منابع از 100 پس لرزه تا ساعت 21:30 شب گذشته گزارش دادند.
مشاهدات میدانی خبرنگار خراسان از روستای کانون زلزله
گزارش «محمدامین شرکت اول» خبرنگار خراسان از حضور در روستای کانون زلزله روز گذشته حاکی است، در ابتدای ورودی روستای دو قلعه براشک نیروی انتظامی جهت حفظ نظم و امنیت محل، اقدام به ایجاد ایست بازرسی جهت جلوگیری از ورود خودروهای غیر ضروری به محل کرده بود و در حاشیه خیابان اصلی روستا و در زمینی باز، به عنوان نقطه امن، قسمت اعظمی از اهالی روستا دور هم جمع شده بودند ولی برخی دیگر از اهالی روستا، با وجود تخریب منازلشان از ترک آن ها خودداری می کردند، در این میان برخی از اهالی روستا پس از آنکه متوجه حضور ما می شوند لب به گلایه هایی می گشایند که اغلب آن ها به ناایمن بودن منازل مسکونی اشاره می کردند، منازلی که اغلبشان طی این زلزله تخریب و غیرقابل سکونت شده بودند.مشاهدات خبرنگار خراسان نیز حاکی است عمده خانه های ویران شده کاهگلی بوده و استحکام زیادی نداشت. یکی از اهالی در پاسخ به اینکه چرا خانه های گلی و ناایمن را محکم سازی نکرده بودید گفت: این کار نیاز به گرفتن وام دارد و ما توان بازپرداخت و جور کردن ضامن را نداریم.وحید مرادی، رئیس شعبه هلال احمر شهرستان فریمان در گفت و گو با خبرنگار خراسان با اشاره به اینکه زلزله علاوه بر ساختمان های کاهگلی، به برخی از سازه های نوساز آجری و فلزی نیز خساراتی از جمله ریزش بخشی از ساختمان وارد کرده است، حدود 60 درصد منازل روستاها را ناامن اعلام کرد.مرادی با بیان اینکه به تمامی روستاها اعلام شده است که اهالی ، منازل و ساختمان ها را ترک کنند درباره نحو اسکان زلزله زدگان نیز گفت: به دلیل خدمت رسانی بهتر و راحت تر به زلزله زدگان، اسکان به صورت اردوگاهی در چادرهای اسکان انجام خواهد شد و تا قبل از تاریکی هوا این بحث به صورت کامل انجام خواهد شد. وی ادامه می دهد: در هفت روستا در شهرستان فریمان اسکان صورت می پذیرد که البته مرکزیت این کار در کانون زلزله، یعنی روستای دو قلعه براشک خواهد بود.رئیس شعبه هلال احمر شهرستان فریمان با توضیح اینکه جمعیت این روستا 65 خانوار و دو روستای دیگر 30 و 28 خانواری و بقیه آن ها کمتر از این تعداد است، در خصوص تلفات این حادثه می گوید: طی این حادثه یک خانم 85 ساله به علت تخریب سازه گلی-چوبی فوت و هفت نفر مجروح شده اند که دو نفر از این تعداد به صورت سرپایی درمان و پنج نفر دیگر به مراکز درمانی اعزام شده اند. ساعت حدود پنج بعد از ظهر، سید احسان قاضیزاده هاشمی نماینده مردم سرخس و فریمان در مجلس و جمعی از مسئولان هلال احمر کشور و استان به کانون زلزله می رسند تا از وضعیت این چند روستا بازدید به عمل آورند که مجتبی احمدی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در حاشیه این بازدید در تشریح روند عملیات امداد و نجات می گوید: 110 نفر از نیروهای عملیاتی هلال احمر استان در اختیار جمعیت هلال احمر فریمان و رضویه هستند و ارزیابی عملیاتی اولیه ما بر این اساس است که منازل حدود 150 خانوار در روستاهای شهرستان فریمان، 160 خانوار در رضویه و 130 خانوار در تربت جام قابل سکونت نیست.
هشدار برای بافت فرسوده رشتخوار
بخشدار مرکزی رشتخوار هم به خاکشورخبرنگارخراسان گفت زلزله ۶ ریشتری سفیدسنگ در ساعت ۱۰و ۳۹ دقیقه و ۱۰ ثانیه رشتخوار را هم به لرزه در آورد. عاشوری افزود: این زلزله انجام شده برای بافت فرسوده مناطق شهری و روستایی رشتخوار یک هشدار است که باید جدی گرفته شود. حسن عاشوری گفت:در پی تماس با مناطق مختلف شهرستان باوجود اعلام زلزله خفیف در این شهرستان خوشبختانه این زلزله خسارتی به بار نیاورده است .
زمین لرزه در نصرآباد و صالح آباد
زمین لرزه ای نسبتا شدید بخش نصرآباد را لرزاند. مرادی خبرنگار جعفرآباد نیز به نقل از بخشدارنصرآباد گزارش داد باتوجه به اینکه بخش نصرآباد در مجاورت کانون زلزله شهرسفیدسنگ قراردارد تاکنون هیچ گونه صدمات انسانی گزارش نشده است. مهندس قربانی افزود فقط چند مورد خسارات جزئی وتخریب دیوارهای قدیمی در دهستان کاریزان گزارش شده است . وی تاکید کرد : با توجه به وقوع |پس لرزه احتمالی همه نهاد های مسئول به حالت آماده باش در آمده اند وشهروندان نیز باید هوشیاری خود راحفظ کنند .بخشدار صالح آباد هم به بهره مند خبرنگارخراسان گفت: در زلزله صبح روز گذشته هیچ گونه خسارت جانی در صالح آباد نداشته ایم ولی به منازل برخی روستاها خساراتی وارد شده است. « حسن زنگویی » اظهار کرد: در اولین فرصت میزان دقیق خسارت به منازل شهروندان و روستاییان منطقه صالح آباد را جمع آوری و اطلاع می دهیم. لازم به ذکر است زلزله و پس لرزه های روز گذشته، باعث رعب و وحشت منطقه صالح آباد نیز شد.
زمین لرزه گناباد خسارت جانی ومالی نداشت
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان گناباد نیزگفت:زلزله 6 ریشتری 16 فروردین ماه 96 ساعت 10 و 39 دقیقه در 81 کیلومتری مشهد و در عمق 10کیلومتری زمین در شهرستان گناباد کمتر از 3 ریشتر بوده و خسارت جانی ومالی برجا نگذاشته است. حسن آذر مهری در گفتگو با صفری خبرنگار خراسان افزود : تمام پایگاه های اورژانس دانشگاه علوم پزشکی وهلال احمر گناباد به حالت آماده باش در آمدند. وی افزود: فوریت های پزشکی و بیمارستان های گناباد برای کمک رسانی آماده شده اند تا در صورت هر گونه حادثه دیگر عملیات لازم را انجام دهند .رئیس مرکز فوریتهای پزشکی گناباد و بجستان هم گفت: به دنبال وقوع زمین لرزه در خراسان رضوی فوریتهای پزشکی و هلال احمر گناباد و بجستان واقع در جنوب خراسان رضوی به حال آماده باش کامل درآمده اند. دکتر جواد باذلی افزود: یک دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز به همراه شش تکنسین فوریتهای پزشکی به محل اصلی کانون زلزله در منطقه سفیدسنگ شهرستان فریمان اعزام شده اند. علی برومند باغ آسیا رئیس جمعیت هلال احمر گناباد هم گفت: 15 نفر در قالب پنج تیم هلال احمر این شهرستان در آماده باش کامل برای اعزام به مناطق زلزله زده هستند. اصغر قادری رئیس جمعیت هلال احمر بجستان نیز گفت: 15 نفر در قالب پنج تیم در آماده باش کامل برای امدادرسانی منطقه سفیدسنگ هستند.
خسارت به 315واحد مسکونی در تربت جام
فرماندار تربت جام در گفتگو با حقدادی خبرنگار خراسان با اشاره به خسارت ناشی از زلزله گفت: در پی وقوع زلزله در این شهرستان بلافاصله شورای هماهنگی مدیریت بحران در محل فرمانداری و مراکز بخش ها تشکیل گردید و 12گروه پیشرو امداد و نجات برای بررسی خسارت ناشی از زلزله به مناطق روستایی اعزام شدند. علی رستمی افزود: به دنبال وقوع زلزله و گزارش های دریافتی از سایر بخش های شهرستان شکرخدا خسارت جانی و جرحی اتفاق نیفتاده و خسارتی حدود 30 تا 50درصد در 315واحد مسکونی به مدیریت بحران اعلام شده است. وی اضافه کرد: عمده خسارت های وارده به منازل مسکونی در بخش های مرکزی، نصرآباد و صالح آباد شامل روستاهای باغ کشمیر، موسی آباد، چاهمزار سفلی و علیا، کمرچه علیا، قلعه سرخ موسی آباد، گوربند، یخک، بیدک، کلاته قاضی، گلارچه، شاه توت و ممیزاب می باشد. رستمی تصریح کرد: گروه های پیشرو درحال بررسی هستند که نیازهای اولیه خسارت دیدگان شامل چادر و موادغذایی در اسرع وقت به آن ها تحویل شود.
نشت گاز در پالایشگاه هاشمی نژاد سرخس گزارش نشده است
در پی وقوع زلزله شش ریشتری دیروز در خراسان رضوی؛ هیچ گونه نشت گازی در پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد وجود نداشته است. رئیس ایمنی و آتش نشانی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد گفت: در پی زلزله شش ریشتری اخیر دیروز در شهرهای خراسان رضوی از جمله مشهد مقدس و شهرستان سرخس، تاکنون هیچ گونه حادثه، نشتی گاز و یا مورد دیگری در این مجتمع گازی نداشته ایم. به گزارش تمدن خبرنگار خراسان به نقل از روابط عمومی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، علی اعزازی پور با اعلام این خبر افزود: از دقایق نخست وقوع زلزله که در شهرهای استان خراسان رضوی به وقوع پیوست این زلزله در شهرستان سرخس هم احساس شد که به دلیل قرار گرفتن پالایشگاه خانگیران در موقعیت جغرافیایی شهرستان مرزی سرخس، ستاد مدیریت بحران نوع الف در پالایشگاه تشکیل و دستور العمل های موجود بررسی شد. وی اظهارداشت: با توجه به وقوع پس لرزه های بعد از زلزله، تمام نیروهای عملیاتی و HSE پالایشگاه به حالت آماده باش کامل می باشند. اعزازی پور تصریح کرد: خوشبختانه در واحد های عملیاتی پالایشگاه، هیچ گونه گزارش نشت گاز اعلام نشده است.اما حسین سنجرانی،فرماندار سرخس گفت : فقط دو خانه در روستاهای پسکمر و اطراف صالح آباد بر اثر زلزله ترک برداشته و خسارت دیگری در سطح شهرستان تا این لحظه به ما اعلام نشده است.
لرزش خفیف در قوچان
«ایشان زاده» خبرنگار قوچان نیز به نقل از فکوری رئیس هلال احمر قوچان گزارش داد: با توجه به وقوع احتمالی پس لرزه ها آمادگی های لازم و تمهیدات خاص زلزله در این شهرستان اندیشیده شده است و نیروهای امداد و نجات و تیم های تخصصی همچون دیگر نقاط استان به حالت آماده باش درآمدند.ولی تاکنون درخواست اعزام نیرو و کمک از شهرستان های مجاور دریافت نشده است.لازم به ذکر است که زلزله هیچ گونه خسارت جانی و مالی در شهرستان قوچان در پی نداشته است .مهراب رئیس لرزه نگاری قوچان نیز گفت: تاکنون با توجه به بزرگترین پس لرزه به میزان 4.9 ریشتر خوشبختانه حادثه خاصی در قوچان رخ نداده است.
اسکان اضطراری بیش از 280 زلزله زده
در همین حال معاون عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر از اسکان اضطراری بیش از 280 نفر از زلزله زدگان مناطق مختلف استان خراسان رضوی در مناطق امن خبر داد. به گزارش ایرنا از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، شاهین فتحی گفت: در زمان حاضر 60 خانوار ( با احتساب هر خانوار 2 نفر) در روستای کلاته حاج علی و ١٦٠ نفر در هشت روستا ی ر ضویه اسکان داده شدند .
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
روز گذشته اخباری از استعفای رئیسی از عضویت در هیئت نظارت بر انتخابات منتشر شد که گمانه کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری را جدی تر کرد. خبرگزاری فارس به نقل از یک منبع آگاه نوشت:«حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، در روزهای گذشته از عضویت در هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات استعفا کرده است.» هرچند این مطلب از سوی منابع رسمی تایید نشده است اما تابناک آن را «یکی از نشانه های قوت گرفتن احتمال کاندیداتوری رئیسی» توصیف کرد و نوشت: «چرا که اعضای هیئت نظارت بر انتخابات در صورتی که قصد کاندیداتوری داشته باشند، باید از عضویت در این هیئت استعفا کنند.» به گزارش ایسنا، این خبر در حالی منتشر شده است که جلسه هیئت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، امروز (پنجشنبه) تشکیل می شود و سخنگوی شورای نگهبان نیز در این زمینه مطرح کرده که هرگونه خبری در این مورد، در این جلسه اعلام خواهد شد. تابناک همچنین مدعی شد: تولیت آستان قدس رضوی، دیداری با مقامات عالی رتبه نظام در روز سوم فروردین ماه سال جاری برگزار کرده و یکی از مباحث مطرح، موضوع کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بوده است. آن طور که شنیده شده، نظری دال بر نفی یا تأیید کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری آتی عنوان نشده است. انتخاب هم مدعی شد که آیت ا... مصباح یزدی با تولیت آستان قدس در دی ماه گذشته دیدار داشته و از او برای حضور در انتخابات دعوت کرده و همچنین خطاب به وی تأکید کرده است چندان به ائتلاف ها کار نداشته باشید و خودتان با اتکا به شخصیت تان وارد عرصه شوید. همچنین تابناک نیز ادعا کرد: شنیده شده که «علی اصغر عنابستانی»، رئیس ستاد انتخاباتی احمدی نژاد در استان خراسان و از استانداران او در دولت دهم، به ریاست ستاد انتخاباتی تولیت آستان قدس رضوی برگزیده شده است. براساس این گزارش گویا انتخاب اعضای ستاد انتخاباتی حجت الاسلام رئیسی، موقتی و تا زمان تصمیم گیری نهایی جمنا است؛ بدین شکل که پس از تشکیل ستاد انتخاباتی از سوی جمنا برای کاندیدای نهایی این ساز و کار انتخاباتی ـ که احتمالا حجت الاسلام والمسلمین رئیسی خواهد بود ـ کار ستاد مذکور پایان یافته خواهد بود. تابناک در ادامه خبر داد: «حجت الاسلام رئیسی در جلسه (امروز) جبهه مردمی نیروهای انقلاب حضور نخواهد داشت، اما احتمالا کلیپی از سوابق، برنامه ها و مواضع و ی به نمایش گذاشته خواهد شد».
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
محمدباقر قالیباف یکی از چهره های اصلی که احتمال حضور وی در انتخابات وجود دارد، روز گذشته در یک بیانیه تاکید کردکه «هیچ درخواستی برای نامزدی» نداشته و ندارد، اما تمام تلاشش را «در جهت کمک به پیروزی گزینه مطلوب در انتخابات» به کار خواهد گرفت. درحالی که برخی این بیانیه را به عنوان بیانیه انصراف قالیباف از انتخابات تعبیر کردند اما اعضای شورای مرکزی نیروهای انقلاب اسلامی تاکید کردند که این بیانیه «به معنی انصراف نیست» و «در مجمع ملی (امروز جمنا) نام آقای قالیباف هم جزو نامزدها خواهد بود.» قالیباف همچنین در بیانیه خود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور را نتیجه «ناکارآمدی دولت فعلی» دانست و تلاش برای « جایگزین کردن رئیسجمهوری مناسب بهجای رئیسجمهور فعلی» را «ضرورتی انکارناپذیر» توصیف کرد.
به گزارش فارس شهردار تهران با تاکید بر این که «وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور در شرایط بحرانی قرار دارد و تردیدی وجود ندارد که شرایط فعلی در نتیجه سوءمدیریت و ناکارآمدی دولت فعلی است» گفت: «لذا برای هر فرد دلسوزی تلاش برای جایگزین کردن رئیسجمهوری مناسب بهجای رئیسجمهور فعلی در 29 اردیبهشت ضرورتی انکارناپذیر برای مردم است.» محمدباقر قالیباف افزود: «این هدف راهبردی و مهم به دست نخواهد آمد، مگر با به کار گرفتنِ همه ظرفیتهای مردمی و دلسوزان انقلاب و کشور و اجماع بر سر کاندیدایی که صلاحیت، قابلیت و مقبولیت داشته باشد.» شهردار تهران با بیان اینکه از همه تلاشهایی که توسط نیروهای مردمی انقلاب انجام شده، تشکر میکنم، گفت: «همانطور که طی نامهای اعلام کردم هیچ درخواستی برای نامزدی نداشته و ندارم ولی تمام تلاشم را در جهت کمک به پیروزی گزینه مطلوب در انتخابات ریاستجمهوری به کار خواهم گرفت.»
واکنش اعضای شورای مرکزی جمنا: قالیباف انصراف نداده است
با این حال حجت ا... عبدالملکی، عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در گفت و گو با صبح نو با اشاره به برگزاری دومین مجمع ملی این جبهه و رأی گیری درباره نامزدهای مدنظر گفت: در مجمع ملی نام آقای قالیباف هم جزو نامزدها خواهد بود مگر اینکه وی از هیئت رئیسه بخواهد تا نام او را خط بزنند. وی تأکید کرد: بیانیه آقای قالیباف به معنای انصراف از کاندیداتوری نیست. مهدی محمدی هم تاکید کرد که «از نظر من آقای قالیباف یکی از مهمترین گزینه های این جبهه هستند و اساسا این مساله دست ایشان نیست که بیایند یا نیایند. جریان انقلابی و منتقدان وضع موجود خواهان آمدن ایشان هستند و ان شاءا... خواهند آمد.» مهدی چمران همچنین با بیان این که «از آقای قالیباف برای مجمع عمومی جمنا دعوت شده است و یکی از برنامه های مهم این مجمع سخنرانی ایشان است گفت: ایشان از ابتدا توسط معتمدین مردم انتخاب شدند و روی ایشان حساب جدی باز شده است» و در ادامه تاکید کرد: به هرحال به نظر من ایشان جزو 10 نفر کاندیدای جمنا هستند. پرویز سروری هم با تاکید بر اینکه «قالیباف شخصیتی است که در نظرسنجی های انتخاباتی جزو نامزدهایی است که بالاترین آراء را به خود اختصاص داده است» گفت: «عدم حضور قالیباف یک خسران در میان جبهه انقلاب است و... قطعا اعلام حضور وی با اقبال مردمی مواجه خواهد شد.» محمد صالح جوکار دیگر عضو شورای مرکزی جمنا هم گفت: عدم حضور قالیباف در عرصه انتخابات در حد بیانیه بوده و اعلام انصراف قطعی نیز نکرده، لذا رایزنی های لازم را با او به عمل خواهیم آورد. سید محمد حسینی نیز با بیان این موضوع که «اینکه ایشان اعلام کرده حاضراست به نفع کاندیدای نهایی نیروهای انقلاب تلاش نماید بیانگر شناخت شرایط کشورولزوم انسجام عناصرولایتمدارودلسوزاست» تاکید کرد: «آقای قالیباف از مدیران کارآمد وتوانمندنظام وازگزینه های مطرح نیروهای انقلاب است که درمجمع ملی اول ازرای بالایی برخورداربودودرمجمع دوم نیز بااقبال گسترده مواجه خواهدشد.»
خبر فارس از اسامی 10 نامزدی که امروز در جمنا از بین آن ها رای گیری می شود
در همین حال خبرگزاری فارس گزارش داد که امروز 10 نفر از گزینه های حائز اکثریت آرای مجمع عمومی سال گذشته جمنا پس از بررسی شورای مرکزی جبهه، در معرض رای مجمع 3 هزار نفری قرار خواهند گرفت و پس از رای گیری 5 کاندیدای اصلی جبهه مشخص خواهند شد. بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، گزینه هایی که در جلسه فردا حاضر می شوند، 20 دقیقه برای ارائه برنامه های خود زمان خواهند داشت و پس از آن رای گیری از اعضای مجمع انجام خواهد شد. فارس اسامی10 نفری که امروز برنامه های خود را به مجمع عمومی جبهه ارائه می کنند به شرح زیر اعلام کرده است: «1- آیتا... سید ابراهیم رئیسی، 2- پرویز فتاح، 3- محمد باقر قالیباف، 4- علیرضا زاکانی، 5- حمیدرضا حاجی بابایی، 6- عزتا... ضرغامی،7- مهرداد بذرپاش،8- علی نیکزاد،9- رستم قاسمی،10- محسن رضایی».
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
محمود احمدی نژاد در نشست خبری خود با رسانه های داخلی و خارجی با بیان این که برنامهای برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری ندارم، گفت: از بقایی به عنوان نامزد اصلح حمایت میکنم. این درحالی است که وی پیشتر در بیانیه ای گفته بود از کسی در انتخابات حمایت نمی کند. کنفرانس خبری احمدی نژاد در حالی برگزار شد که خبرنگاران سوالات چالشی درباره عملکرد وی پرسیدند و حتی یکی از خبرنگاران به وی گفت: شما یک بار آزموده شدید به دنبال چه هستید؟ به گزارش ایلنا، انتخاب، ایسنا و باشگاه خبرنگاران، رئیس جمهورسابق که بقایی را در کنار خود نشانده بود گفت: او ۵ماه در زندان اطلاعات دولت یازدهم بود و آفتاب را ندید. احمدی نژاد در پاسخ به خبرنگاری که پرسید وزارت اطلاعات دولت شما سال ۸۸ افرادی را ماهها در انفرادی نگه داشت، پاسخ داد: وزارت اطلاعات زیر نظر من بود؟رئیس دولتهای نهم و دهم نامه مشایی به رئیس دولت اصلاحات را تاریخی و کار بزرگی توصیف کرد و درباره ممنوع التصویری خاتمی و حصر موسوی و کروبی گفت: عدهای در حصر و ممنوع التصویری هستند. قبلا گفتم راضی به این کار نیستم به همین دلیل در دوره ۸ ساله بدترین تهمتها را متحمل شدم. احمدی نژاد درباره اینکه اگر بقایی رد صلاحیت شود برنامه شما چیست؟ گفت: تلاشم را میکنم که بقایی تایید شود و اگر تأیید نشد فکرهایی میکنیم.احمدی نژاد در بخشی از این نشست همچنین گفت:هیچ 2 نفری در دنیا شبیه هم نیستند غیر از من و مشایی و بقایی.احمدی نژاد در ادامه با اشاره به وضعیت کشور در سال 88 گفت: «نمی خواهم بگویم چه کسی فرمان حمله و ایجاد بحران را داد . همان کسی که مُرد! البته رژیم صهیونیستی را می گویم. رژیم صهیونیستی فرمان حمله را داد و در ایران هم کسی آن را در سال ۸۸ فرماندهی کرد.»خبرنگاری نیز از احمدی نژاد پرسید شما چرا چند سال از سعید مرتضوی متهم اصلی جنایت کهریزک دفاع کردید؟که احمدینژاد در پاسخ به این مطلب تصریح کرد: ماجرای کهریزک چه ربطی به دولت دارد؟ سوال من این است آیا سازمان زندان ها و نیروی انتظامی زیر نظر دولت بوده است؟ زمانی که مرتضوی به تامین اجتماعی رفت هیچ کدام از این موضوعات مطرح نبود ؟ درست است که معذرت خواهی کرده اما هنوز محکوم نشده است. وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری افزود :
خس و خاشاک به کی گفتم؟ به مردم گفتم؟ نوارش هست. به اقلیتی گفتم که آتیش می زدند و مردم رو می کشتند.خبرنگاری پرسید :
باتوجه به تخلف ۱۲هزارمیلیاردی شما آیا تمایلی بین مردم برای فعالیت انتخاباتیتان هست؟که احمدینژاد گفت : اینها اتهام هست و ثابت نشده است.
رئیس دولتهای نهم و دهم در مورد توقیف مطبوعات در آن دوران گفت: آیا روزنامه ها را من بستم؟ روزنامه شرق را هیات نظارت بر مطبوعات بست و من در جلسه هیات دولت به وزیر ارشاد فشار آوردم که هر چه سریع تر از روزنامه رفع توقیف کند. وی با بیان اینکه بنده به تک تک اتهامات پاسخ میدهم، اضافه کرد: 3 بیانیه دادهام چهارمین، پنجمین و ششمین آن هم آماده است. اگر زنده هم نبودم این توضیحات منتشر خواهد شد.احمدی نژاد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شما آزموده شدهاید؛ خواهش میکنم بگویید مشخصا به دنبال چه چیزی هستید؟، گفت: اول از همه به دنبال تغییر تفکر شما هستم! در این نشست یک خبرنگار در پایان سؤالش گفت: من به عنوان جوانی که بهترین دوران زندگی ام را در دولت شما گذراندم، واقعاً زندگی ما را شما نابود کردید! احمدی نژاد همچنین در بخشی از سخنانش به عذرخواهی مدیر روزنامه شرق از حمید بقایی استناد کرد که پس از این موضوع توئیتر رسمی روزنامه شرق به نقل از مدیر مسئول این روزنامه نوشت: نظر به اینکه تاکنون اختلافی بین شرق و بقایی رخ نداده، عذرخواهی از ایشان بلاموضوع و بیان آقای احمدینژاد در این باره کذب محض است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در حالی که افزایش قیمت برخی از محصولات لبنی در ابتدای سال جاری ملغی شده و قیمت ها به نرخ های سال 95 برگشته، مسئولان این صنعت از افزایش 6 درصدی در سال 96 سخن می گویند.
در همین راستا رضا باکری، دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی، با اعلام بازگشت قیمت محصولات لبنی گران شده به قیمتهای قبل گفت: دو شرکت تولیدکننده محصولات لبنی با اعلام سازمان حمایت موظف شدند که مواد لبنی گران شده خود را با قیمتهای گذشته به فروش برسانند. به گزارش میزان، وی درباره علت این افزایش قیمت گفت: این دو شرکت برای افزایش قیمت محصولات شیر و ماست خود دلایلی از قبیل تغییر در قیمت مواد پتروشیمی در جهت بسته بندی محصولات لبنی و افزایش حقوق و دستمزد را اعلام کردند.
نعمت اللهی، مدیر روابط عمومی سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت: موضوع در دستور کار واحد های تخصصی و نظارتی سازمان قرار گرفت و به دنبال انجام بازرسی و سایر اقدامات لازم مقرر شد این دو واحد قیمت های این محصولات را به قیمت سابق برگردانند.باکری در ادامه در رابطه با پیشبینی افزایش قیمت مواد لبنی در ماههای آینده با اشاره به بررسی درخواست های تولیدکنندگان از سوی سازمان حمایت اظهار کرد: پیشبینی میشود قیمت مواد لبنی تا پایان سال 96 بیش از 6 درصد رشد نکند و هرگونه افزایش قیمت اطلاع رسانی خواهد شد.
در این رابطه، رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات هم در گفتوگو با ایسنا، گفت: افزایش قیمتها در سال جدید خواسته تمام کارخانهداران است، چراکه با توجه به تورم هر ساله لازم است هزینههای مربوطه از طریقی جبران شود. وی همچنین عنوان کرد: قرار بر این است که سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان جلسهای در این خصوص تشکیل دهد تا در صورت نیاز افزایش قیمتها در آینده اعمال شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
هادی محمدی-رئیس کل بانک مرکزی از حل مشکل 7 تعاونی از 8 تعاونی موسسه کاسپین خبر داد و اعلام کرد که مشکل تنها تعاونی باقی مانده تا 2 ماه دیگر حل می شود.ولی ا... سیف در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره اینکه چرا مردم کاهش تورم را احساس نمی کنند، اظهار کرد: واقعیت این است که این احساس بستگی به نوع مراجعه و کالای خریداری شده دارد. طبیعتا تورم، معدلی از سبد کالایی خاص است که مطرح می شود.وی در مورد فعالیت برخی موسسات غیرمجاز و بدهی برخی موسسات به مردم گفت: موسسه کاسپین یک موسسه تازه تاسیس است که هیچ کدام از سپرده گذاران سپرده خود را به کاسپین نداده اند، قرار است هشت تعاونی در کاسپین ادغام شوند به این نحو که دارایی آن منتقل شود و متناسب با دارایی های منتقل شده ، سپرده ها نیز به کاسپین منتقل شود.سیف یادآور شد: بدون اینکه هیچ گونه انتقالی انجام شود، براساس تصمیم غلطی که در یکی از استان ها گرفته شد یک مقام قضایی دستوری صادر کرد که تابلوها به کاسپین تبدیل شود.رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: با سرعت عملی که به کار گرفتیم در روزهای پایانی سال 95 مشکل هفت تعاونی از هشت تعاونی حل شد و در حال حاضر موسسه جدید التاسیس کاسپین پاسخگوی سپرده گذاران است. مشکل یک تعاونی باقی مانده نیز ظرف دو ماه آینده قابل حل است و مقام قضایی همکاری مثبتی در این زمینه دارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
روز گذشته روزنامه کیهان در ستون «خبر ویژه» در صفحه 2 آن روزنامه، با نگارش مطلبی تحت عنوان «کارنامه سازی دولت برای کارهای نکرده»، اعلام کرد: روزنامه خراسان در مطلبی تحت عنوان «کارنامه دولت در اقدام و عمل به 10 فرمان» که به بررسی میزان اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب در سخنرانی نوروز 95 در صحن مطهر رضوی اختصاص یافته بود، دولت را در اغلب برنامهها موفق دانسته و در مجموع برآیند مثبتی از عمل به این فرامین را به مخاطب ارائه میکند! این در حالی است که روزنامهها و شخصیتهای حامی دولت، با هراس و نگرانی کارنامه دولت را اصلیترین رقیب روحانی در انتخابات آینده عنوان میکنند.در ادامه مطلب کیهان به نکات مثبتی که در گزارش خراسان درباره عملکرد دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی آمده اشاره شده است و ضمن تمرکز صرف بر این نکات مثبت، بخش های انتقادی این گزارش را به صورت کمرنگ و محدود آورده است تا تصویری مثبت از گزارش انتقادی خراسان به مخاطب القا کند!در این میان توجه به یک نکته اساسی ضروری است و آن هم ضرورت انصاف در مواجهه با همه اشخاص و گروه ها و سازمان ها و از جمله دولت است. مطالعه گزارش خراسان نشان می دهد که در مجموع خراسان ارزیابی منفی و نمره نامناسبی برای عملکرد دولت در 10 فرمان اقتصاد مقاومتی دارد، اما انصاف حکم می کند بخش های مثبت عملکرد دولت را نیز یادآور شویم. این توصیه صریح رهبر انقلاب نیز هست و البته ارزیابی ایشان از عملکرد دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی نیز همین گونه بوده است، چنان که در پیام نوروزی امسال فرمودند:«من در سال «اقدام وعمل» -که سال ۹۵ بود- از مسئولین محترم خواستم که ستادی برای اقدام و عمل تشکیل بدهند و تشکیل دادند؛ کارهای خوبی هم خوشبختانه انجام گرفت که گزارش آن را به ما دادند؛ لکن آنچه انجام گرفته است، با آنچه مورد انتظار مردم و مورد انتظار ما است، فاصله زیادی دارد.» علاوه بر این در بیانات روز نخست فروردین امسال در حرم مطهر رضوی نیز فرمودند: «خب، اقتصاد مقاومتی را مطرح کردیم و گفتیم؛ دوستان و فعّالان مسئول در قوّه مجریّه و بقیّه دستگاههای کشور، با علاقه این مسئله را دنبال کردند و برنامهریزیهایی کردند، کارهایی را انجام دادند. خب این کارها خوب است و من به بعضی [از آنها] هم اشاره خواهم کرد لکن آنچه امروز برای ما مشهود است و مقابل چشممان میبینیم، [این است که] خلاءهای اقتصادی ما خلاءهای بزرگی است.»روزنامه خراسان هم بر این اساس که وظیفه خود را پیگیری و رصد منصفانه و حرفه ای مسائل و مشکلات کشور و مردم و مطالبات رهبر معظم انقلاب برای حل این مسائل می داند، سعی کرده است تا در گزارش هایی پیگیرانه و مستمر مطالبات 10 گانه رهبر انقلاب در نوروز 95 برای اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی را رصد کند و در این میان 7 گزارش طی اسفند سال گذشته در خراسان منتشر شد. اکنون نیز با جمع بندی این 7 گزارش، تلاش شده است تا تصویری واقعی و منصفانه از عملکرد دولت در 10 مطالبه رهبر انقلاب ارائه شود و نتیجه آن هم این گونه بوده است که دولت در 8 مورد عملکرد نسبتا ضعیف و یا کاملا ضعیف داشته است و تنها در 2 بند عملکرد متوسط و یا نسبتا قابل قبول داشته است.همچنین پیوند زدن موضوع برجام به این گزارش از سوی روزنامه کیهان هم جای تعجب دارد و هم این شائبه را که نویسنده مطلب کیهان از ابتدا تصمیم خود را برای سیاسی و سیاه و سفید دیدن موضوع گرفته است، به یقین نزدیک می کند.در هر صورت به نظر می رسد دوستان روزنامه کیهان گزارش روزنامه خراسان را دقیق مطالعه نکرده اند، لذا آنها را به مطالعه مجدد و البته دقیق تر گزارش خراسان دعوت می کنیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
با توجه به واقع شدن کلان شهر مذهبی مشهد روی گسل های فراوان، وقوع زلزله اخیر در این منطقه امری دور از ذهن نبود. این گسل ها در شمال غرب و جنوب شرق کلان شهر مشهد قرار دارند و در واقع در امتداد گسل های کپه داغ عشق آباد شکل گرفتهاند، از این رو وقوع زلزله در کلان شهر مشهد، امری دور از انتظار نبود.
بررسیها نشان میدهد که این گسل ها توانایی ایجاد زمینلرزههایی تا شدت 5/7 ریشتر را دارند.
به عبارت دیگر منطقه شمال شرق ایران از جمله مشهد، محدوده کپه داغ به سمت افغانستان تا دریای خزر و منطقه قفقاز تا حدی زلزله خیز به شمار میآیند.
بررسی روند وقوع زلزله در طول تاریخ در این مناطق، ما را با شرایط موجود بیشتر آشنا میکند مثلا؛ 88 سال پیش زلزله ای به بزرگی 5/7ریشتر این منطقه را لرزانده است؛ علاوه بر این 69 سال پیش نیز شاهد زلزله بزرگ دیگری در این منطقه بوده ایم اما از آن زمان تاکنون کلان شهر مشهد دیگر زلزله بزرگی را تجربه نکرده است و بقیه زمین لرزه ها حدود 4 الی 5 ریشتر بوده است.
نکته قابل توجه آن است که کلان شهر مشهد همواره در معرض خطر زلزله بوده و هست. حال از آن جا که اکثر زلزله ها در کشور سطحی هستند و از قدرت تخریب بالایی برخوردارند، یکی از ضروری ترین اقدامات و مسائل، ارتقای ظرفیتها در بخش مدیریت بحران به منظور کاهش مخاطرات و همچنین آمادگی و مقابله با خسارات احتمالی است. در این عرصه، آیندهنگری و دوراندیشی حرف اول را میزند.
اولین اقدامی که در موسسه ژئوفیزیک حدود 45 سال پیش انجام گرفت استقرار سه پایگاه زلزله نگاری در شهرهای مشهد، تبریز و شیراز بود. در آن زمان کسی با مفهوم ژئوفیزیک آشنایی نداشت، هر چند که عمر این علم در ایران تقریبا 55 سال بیش نیست اما از همان ابتدای این فعالیت علمی و تخصصی نیز بر مدیریت بحران در کلان شهرهایی که روی گسل واقع شدهاند، تاکید بسیاری شد.
همچنین پس از مطالعاتی که ژاپنی ها در خصوص تبعات زمین لرزه در تهران انجام دادند، اقداماتی در خصوص تکمیل پایگاه ها و ایجاد ستاد بحران انجام پذیرفت اما متاسفانه در عرصه عمل، تا به امروز، مدیریت بحران از کارایی لازم برخوردار نبوده است. طبعا بخشی از آنچه به عنوان مدیریت بحران بر آن پا میفشاریم بر حوزههای پیشگیرانه به ویژه مقاومسازی بافتهای شهری و روستایی، تکیه دارد.
وقوع زلزله در کلان شهر مذهبی مشهد به دلیل داشتن حاشیه نشینی بسیار و عدم استحکام واحدهای مسکونی می تواند تبعات و پیامدهای تلخ بسیاری داشته باشد. نکته قابل توجه همان زلزله 6 ریشتری است و بعید است در مدت کوتاهی زلزله ای با بزرگی دیگر اتفاق بیفتد و تنها امکان وقوع پس لرزه ها تا مدت ها، هفته ها و ماه ها وجود دارد. حال از آن جا که وقوع زلزله در این منطقه دور از ذهن نیست باید همواره آماده باش باشیم و نکات ایمنی را در تمامی شرایط رعایت کنیم.
باید تاکید کرد که رشد بی رویه و بی توجهی به استانداردهای علمی شهرهای بزرگ، سبب ایجاد بافت های غیر همگن در سطح آن شده و در نهایت آسیب پذیری های گوناگونی را با خود به شهر منتقل کرده و مدیریت بحران زمین لرزه را در این شهرها دشوار می کند.
توجه به مدیریت بحران های احتمالی که شهرهای بزرگ نظیر تهران، مشهد و... را به طور بالقوه تهدید می کند، از رسالت های اصلی مسئولان و دست اندرکاران عرصه های علمی، اجرایی و سیاستگذاری محسوب می شود. از این رو اتخاذ یک رویکرد صحیح مدیریت بحران برای کاهش خطرات و ضایعات ناشی از بروز آن، یک امر بسیار مهم و حیاتی به شمار میآید.
نکته مهم در این حوزه آن است که نباید وقوع زلزله را در کلان شهرها از نظر دور بداریم، این اتفاق در انتظار همه مناطق زلزلهخیز ماست. آمادگی بهترین سلاح مقابله با بلایای طبیعی به شمار میآید.
یادمان نرود که مدیریت یک بحران، بیش از هرچیزی بر پیش بینی نظام مند و کسب آمادگی برای رویارویی با مشکلات و رخدادهای غیرمنتظرهای تاکید دارد که موجودیت و سلامت یک موقعیت را تهدید میکند و از این رو باید این زمینهها در نظام مدیریت بحران یک جامعه فراهم شود.
با توجه به نکات ذکر شده، سیاستگذاری در این خصوص باید در سطح ملی انجام گیرد. پرهیز از ساخت و یا توسعه شهرها روی گسل ها، مقاوم سازی ساختمان ها، کنترل و نظارت بر امر ساخت و ساز، ارتقای آگاهی جامعه و توانمندسازی آن در مواجهه با بلایای طبیعی نظیر زلزله و... می تواند از افزایش تلفات این حادثه طبیعی جلوگیری به عمل آورد.
تجربه های حاصل از وقوع زلزله حاکی از آن است که نباید به طور مقطعی در این خصوص راهکار ارائه کرد و تنها هنگام بروز حوادث، احساساتی شویم و شعار سر دهیم و پس از فروکش التهابات و تب و تاب حادثه به تدریج آن را به بوته فراموشی بسپاریم.
زلزله اخیر مشهد، هشدار دیگری بود که امیدواریم در روزهای آتی در میانه همهمهها و خبرهای دیگر گُم نشود و به بستری برای تحول در مدیریت بحران تبدیل شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
از دو روز گذشته جنگ تبلیغاتی جدیدی علیه سوریه به راه افتاده است و رسانه های غربی - عربی در اقدامی هماهنگ دولت اسد را به بمباران شیمیایی منطقه خان شیخون در حومه ادلب متهم می کنند.برای یافتن عامل حادثه شیمیایی در ادلب پاسخ به این سوال که چه کسانی از حادثه ادلب سود می برند؟ می تواند راه گشا باشد .برای پاسخ به این سوال،سوالات دیگری مطرح می شود.مثلا اگر ارتش سوریه میخواست به تروریستها حمله شیمیایی کند، چرا باید برود سراغ خان شیخون که کیلومترها از خطوط نبرد فاصله دارد؟ اگر قرار بر حمله شیمیایی بود، چرا نباید ارتش به خطوط درگیری در شمال حماه مانند طیبه الامام و صوران حمله میکرد که هزاران تروریست در آنجا حضور دارند؟ یا اینکه ارتش سوریه اگر قرار بر حمله شیمیایی داشت چرا علیه داعش در غرب حلب از آن بهره نگرفت که تروریستها بهصورت گروهی حضور دارند ؟ چرا ارتش سوریه در هیچ منطقه جنگی، در هنگام تحت فشار بودن ها و عقب نشینی های سنگین، حتی علیه داعش در مناطقی مثل بیابان های تدمر از عامل شیمیایی استفاده نکرد؟ چرا هیچ جسد یا باقیمانده گاز خطرناک سارین در محل ادعایی برخورد موشک دیده نمی شود و تمامی فیلم های اولیه در جایی که به عنوان مقر کلاه سفیدها در دل کوه کنده شده ضبط شده است؟ با فرض انداختن بمب شیمیایی از هواپیما، چرا هیچ کدام از کشورهای غربی که حتی در سوریه پایگاه های هوایی غیر قانونی برپا کرده اند، گزارش رادارهای هوایی خود را از وضعیت مکانی جنگنده ها روی منطقه ارائه نمی دهند؟از طرفی کدام عقل سلیمی قبول میکند در روزهایی که ارتش سوریه دست برتر را دارد ودو مذاکره مهم، یکی در آستانه قزاقستان و دیگری در مورد فوعه و کفریا در حال انجام است، اقدام به حمله شیمیایی کند و خودش را در مظان اتهام قرار دهد؟چرا اسد در شرایط کنونی که تروریست ها هیچ برگ برنده ای برای به کرسی نشاندن خواستههای خود در هرگونه مذاکرات سیاسی با دمشق در اختیار ندارند، باید دست به چنین اقدامی بزند؟ اصلا چه نیازی به این کار دارد؟ آیا میخواهد دشمنی را که کیلومترها با او فاصله دارد هدف قرار دهد و برای خودش دردسر درست کند؟در این بین؛موضوع دیگری که بسیار جالب است، رفتار فرانسه در درخواست برای برگزاری نشست فوری شورای امنیت است. چرا پاریس وقتی جنگندههای آمریکایی بیش از 200 نفر از پناهندگان را در مدرسهای در حومه شهر الطبقه به خاک و خون کشیدند، خواستار چنین نشستی نشد؟ چرا وقتی خبر قتلعام بیش از 400 نفر در بخش غربی موصل در رسانهها پیچید چنین درخواستی توسط دولت فرانسه مطرح نشد؟ درسال ۲۰۱۵ همین فرانسه با جنجالهای رسانه ای گسترده، حکومت اسد و ارتش سوریه را به استفاده از گازهای شیمیایی و بمباران شیمیایی مخالفان حکومت متهم کرد و حتی به سازمان ملل نامه نوشت :"از طریق نمونهبرداری از خاک زمین و مصاحبه با شاهدان عینی این موضوع را تائید میکنند و نسبت به استفاده ارتش سوریه از گاز سارین هیچگونه تردیدی ندارند.".اما چند ماه پس از آن جنجالها ارن اردم و علی شِکر، دو نماینده پارلمان ترکیه از حزب جمهوریخواه خلق CHP با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی ، از مدارکی پرده برداشتند که نشان میداد، عده ای از داخل ترکیه با آگاهی کامل نیروهای امنیتی و سازمان اطلاعات این کشور، در سال ۲۰۱۳ برای جبهه النصره و احرارالشام، ماده خام گاز سارین ارسال کرده بودند.این دو نماینده حزب جمهوریخواه خلق گفتند این پرونده در سال ۲۰۱۳ با فشار دولت ترکیه بسته شد و اجازه بررسی بیشتر به آن داده نشد.چندی پیش باریش یارکاداش نماینده مردم استانبول از حزب جمهوری خواه خلق هم با عنوان اینکه تحقیقاتی در زمینه استفاده داعش از گاز سارین در دست انجام است گفت: داعش از گاز سارین در سوریه استفاده کرده و گاز سارین مورد استفاده داعش در ترکیه تهیه شده است و برگه های آن در هفته آینده ارائه خواهد شد. اکنون باید گفت که حادثه ادلب دقیقا همان سناریویی است که در سال 2013 در غوطه شرقی دمشق اتفاق افتاد. در حالی که ورق به نفع ارتش سوریه برگشته بود و در حال پیشروی به سمت زملکا بود، آن حملات شیمیایی معروف اتفاق می افتد و با جنجال و هیاهوی سیاسی رسانه ای عملیات متوقف می شود و نهایتا ارتش سوریه برای رفع اتهامات، کلیه تسلیحات شیمیایی خود را تحویل طرف های بین المللی می دهد. اتفاق سال 2013 دقیقا بعد از آن واقع شد که اوباما خط قرمز دخالت آمریکا در جنگ سوریه را استفاده از تسلیحات شیمیایی اعلام کرده بود!.امروز نیز اتفاق مشابهی افتاد وپیشروی های ارتش سوریه در شمال حماه متوقف و النصره با حملات متعدد انتحاری توانست مجددا وارد معردس شود. جالب آنکه در روز حادثه ادلب قرار بود توافق تخلیه فوعه کفریا اجرایی شود. توافقی که مورد غضب سعودی ها و ترکیه واقع و مخالفت ها موجب تأخیر در اجرای آن شده بود و حالا با هیاهوی حاصل از این حادثه، فعالان رسانه ای تروریست ها دوباره زمزمه حمله و کشتار ساکنان فوعه کفریا را سر داده اند و از تلافی کردن و انتقام گیری از کودکان و زنان فوعه کفریا می گویند.افزون بر این ،یکی دیگر از اهدافی که تروریست ها را وادارکرد دست به چنین جنایتی بزنند را باید فریب دولت ترامپ و جلوگیری از تغییر رویکرد آمریکا در سوریه دانست. دولت ترامپ اززمانی که قدرت رادر دست گرفته علایمی از تمایل به تغییر رویکرد در سوریه را از خود نشان داده است که در آخرین مورد وزیر امور خارجه و سفیر دائم آن در سازمان ملل از ابقای حضور بشار اسد در قدرت سخن گفتند. این اعلام مواضع خشم تروریست ها و حامیان آنها را بر انگیخت و گستره این مخالفت ها به حدی بود که سفیر آمریکا در سازمان ملل به تعدیل مواضع خود پرداخت و در پی حادثه اخیر هم وی و هم دیگر مسئولان دولت ترامپ به گونه ای موضع گیری کردند که تروریست ها و حامیان آن مدت ها در انتظار آن بودند. خلاصه آن که هدف نهایی که تروریست ها و حامیان آنها دنبال می کنند این است که دولت ترامپ را به ورود نظامی علیه دولت سوریه وادار و به نوعی قصور دولت اوباما را در این زمینه جبران کنند.هدفی که در اظهارات روز گذشته وزیرخارجه فرانسه دیده می شد، آنجا که به وضوح گفت:« حمله شیمیایی در سوریه محکی برای دولت آمریکاست وساکنان جدید کاخ سفید باید فورا مواضع خود را در قبال بشار اسد، رئیس جمهور سوریه مشخص کنند».
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
انتشار این مطلب به معنای تایید آن نیست و صرفا برای آگاهی خوانندگان روزنامه خراسان از تحلیل اندیشکده ها و سایت های تحلیلی مطرح جهان منتشر می شود.
هفته گذشته کنگره طرح های جداگانه ای را در مجلس نمایندگان و سنا مطرح کرد که تحریم های جدید علیه ایران اعمال می کند. تهدید قریب الوقوع علیه برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، طرح موسوم به مقابله با آن چه «اقدامات بی ثبات کننده ایران در سال 2017»ادعا شده تحریم 722 است که توسط سناتور باب کروکر جمهوری خواه از ایالت تنسی و رابرت منندز، دموکرات از ایالت نیوجرسی تهیه شده است. این طرح حقوقی به تعهدات آمریکا بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک پایان می دهد و از همین رو محدودیت های بلند مدتی را که برنامه جامع اقدام مشترک برای برنامه هسته ای ایران در نظر گرفته لغو می کند و تمام این ها صحنه را برای تشدید منازعات میان دو کشور آماده می کند.
چندین ماده قانونی از طرح سنا دردسرساز است. بر خلاف ادعای تهیه کنندگان طرح، این قانون پیشنهادی با برنامه جامع اقدام مشترک سازگاری ندارد و حاوی مقرراتی است که ایالات متحده را در جایگاهی قرار می دهد که تعهدات برنامه جامع اقدام مشترک را به وضوح نقض کند. این طرح، همزمان رئیس جمهور را ملزم می کند تا از اختیارات تحریمی موجود برای هدف قرار دادن ایران با قدرت بهره مند شود؛ در همین حال اختیار وضع تحریم های جدیدی را به رئیس جمهور اعطا می کند تا جمهوری اسلامی را هدف قرار دهد. این موضوع به مثابه اعطای چراغ سبزی موثر به آرمان های افراطی دولت ترامپ است. در نهایت این که این طرح گام بی سابقه ای در جهت معرفی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک گروه تروریستی بر می دارد. در غیاب اصلاحات چشمگیر، این طرح قانونی صرفا بنیان های توافق هسته ای را به شکلی مهلک زیر سوال نمی برد بلکه احتمالا ممکن است ایالات متحده را به سرعت به سمت درگیری نظامی با ایران سوق دهد.
چالش علیه برجام
در روز انتقالی که یا هشت سال پس از روز تصویب توافق هسته ای است یا زمانی که یافته های آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان دهد که برنامه هسته ای صرفا از اهداف صلح آمیز برخوردار است - هر کدام زودتر باشد - ایالات متحده باید افراد ایرانی (حقیقی و حقوقی) مشخصی را از لیست تحریم ها خارج کند. اغلب این نهادها، اگر نگوییم همه شان، به دلیل دست داشتن در برنامه هسته ای ایران در لیست تحریم قرار دارند، اما برخی از آن ها در برنامه هسته ای موشکی ایران هم حاضر هستند. در خصوص افرادی که حضورشان در لیست مرتبط با موشک های بالستیک است، این طرح رئیس جمهور را از خارج کردن نام آن ها از لیست در روز انتقالی منع می کند، مگر آن که رئیس جمهور مدارکی در دست داشته باشد که نشان دهد آن ها در دوره ای سه ماهه پیش از خارج شدن اسم شان از لیست درگیر فعالیت های موشکی نبوده اند. اگر رئیس جمهور چنین مدارکی در دست نداشته باشد، برای خارج کردن نام این افراد با ممنوعیت روبه رو خواهد بود، امری که ایالات متحده را در جایگاه نقض تعهداتش در خصوص برجام قرار خواهد داد.
چراغ سبز به ترامپ؟
این طرح همچنین رئیس جمهور را ملزم می کند علیه فعالیت های مرتبط با برنامه موشک بالستیک ایران تحریم هایی وضع کند، آن هم به شیوه ای که می تواند به معنای بازگشت تحریم هایی باشد که بر مبنای برجام برداشته شده اند.
بخش چهارم این طرح از رئیس جمهور می خواهد تا تحریم های مسدودکننده ای علیه اشخاصی که در برنامه موشک بالستیک ایران همکاری مادی دارند یا از خطر مشارکت مادی برخوردار هستند و همچنین افرادی که آگاهانه از افراد پیشتر تحریم شده پشتیبانی مالی، مادی، فنی و سایر پشتیبانی ها می کنند، وضع کند.
برای نمونه، مقررات طرح جدید رئیس جمهور را ملزم می کند بانک های ایرانی که خدمات مالی به برنامه موشکی ایران ارائه می دهند مورد تحریم قرار دهد که به معنای نقض برجام خواهد بود. برجام ایالات متحده را از معرفی مجدد نهادهای مشخص ایرانی (به عنوان مثال، اغلب نهادهای مالی ایران) به لیست تحریم ها و اعمال دوباره تحریم های برداشته شده باز می دارد. این طرح با ملزم کردن رئیس جمهور به اعمال تحریم های گسترده علیه افراد ایرانی، حتی آن هایی که رابطه ای حاشیه ای با برنامه موشک بالستیک ایران دارند، واشنگتن را در خطر نقض الزامات خود در خصوص برجام قرار می دهد.
شاید از همه مهم تر این باشد که مقررات طرح جدید همچنین به دولت ترامپ چراغ سبز پررنگی می دهد تا مواضع به مراتب سرسختانه تری علیه فعالیت های غیرهسته ای ایران اتخاذ کند. برخی در کنگره ممکن است تصور کنند این کار خوبی است، اما همه چیز زمینه و متن است. نخست این که این اقدام برجام را به خطر می اندازد، چرا که ایالات متحده بر اساس توافق هسته ای تعهدات مثبت و مشخصی دارد که بر مبنای آن نمی بایست مانع درک ایران از مزایای همه جانبه حاصل از رفع تحریم شود و سیاست هایی اتخاذ نکند یا اقداماتی انجام ندهد که عادی سازی روابط اقتصادی و تجاری ایران و باقی دنیا دشوارتر شود.
اعمال تحریم های گسترده جدید علیه ایران به طور وضوح در تقابل با اصول بنیادین توافق هسته ای قرار دارد واین که همین چند ماه پیش بود که دولت ترامپ اعلام کرد ایران را"تحت نظر" خواهد داشت، هشداری که بر آمده از جاه طلبی های افرادی در دولت آمریکا بود تا صحنه را برای رویارویی نظامی احتمالی با ایران مهیا کنند. کنگره با اصرار به رئیس جمهور برای وضع تحریم های گسترده بیشتر علیه ایران، به قدرتمند شدن این عناصر به شدت تندرو در کاخ سفید یاری می رساند. تا این جای کار، ترامپ در استفاده از تحریم ها راه دولت قبل را در پیش گرفته است، اما حمایت دو حزب برای اعمال فشار بر ایران از طریق این طرح به سرعت شرایط را تغییر خواهد داد و به دولت ترامپ اعتماد به نفس خواهد تا موضع تهاجمی تری علیه ایران اتخاذ کند که ممکن است به آغاز درگیری نظامی بینجامد.
معرفی سپاه به عنوان گروه تروریستی
این طرح همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را گروه تروریستی معرفی خواهد کرد. نگرانی ها از معرفی سپاه به عنوان یک گروه تروریستی "فراتر از قانون" است. این نگرانی ها چه هستند؟ معرفی سپاه به عنوان گروه تروریستی هیچ پیامد تحریمی به همراه نخواهد داشت، اما تبعات منفی بزرگی خواهد داشت. همین حالا، سپاه پاسداران تحت تحریم سه برنامه تحریمی مجزا قرار دارد و هدف تحریم های ثانویه قدرتمندی قرار گرفته است. در نتیجه قرار گرفتن سپاه در لیست خاص تروریست های جهان تنها تکرار تحریم های موجود است و چیزی نمی افزاید.
نتیجه این که تصویب طرح سنا ایالات متحده را در موقعیتی ناسازگار در قبال تعهداتش به برجام قرار خواهد داد و همزمان مهر تاییدی است برای پرزیدنت ترامپ تا اختیارات تحریمی خود را برای هدف قرار دادن ایران به کار گیرد، به شیوه ای که می تواند به شکلی کشنده برجام را نادیده بگیرد و مسیر را برای جنگ هموار کند. اگر کنگره قصد دارد که از پذیرش مسئولیت از بین بردن توافق هسته ای با ایران سرباز زند لازم است در هفته های پیش رو اصلاحات جدی در این طرح اعمال کند.
منبع: لوبلاگ/ترجمه: دیپلماسی ایرانی
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
"سلامتی بزرگترین نعمت است" ممکن است بارها این جمله را شنیده باشید و بی اعتنا از کنارش رد شده باشید. اما خدا نکند روزی سلامتی از وجود خود یا عزیزتان رخت سفر بربندد. آن جاست که با گوشت و پوست خود به این جمله ایمان می آورید، حاضرید آسمان را به زمین بدوزید و هر طور شده سلامتی را بازگردانید.
حال اگر بیماری حریف قدری باشد و از قضا داروی کمیاب تنها راه علاج آن، کار به مراتب سخت تر می شود و چون مرغی سر کنده به هر داروخانه ای که می روید مایوس و دست خالی بر می گردید.
غیر از درد و رنج بسیار فرد بیمار و هزینه های بالای درمان و دارو، چگونگی تهیه داروی کمیاب دغدغه بزرگی برای همراهان و شخص بیمار است که آن ها را سرگردان و کلافه می کند.
صفحه دخل و خرج امروز یک روایت واقعی از جستجوی نوعی داروی کمیاب را برایتان بازگو می کند که در آن به شیوه های متعددی متوسل شده تا با راههای مختلف تهیه دارو و شکست ها و موفقیت های آن آشنا شوید.
داروخانه به داروخانه را بگردید
اولین روشی که ممکن است به ذهن هر کسی برسد، جستجوی تک تک داروخانه های شهر است. به صورتی که می توان از شمال تا جنوب، شرق تا غرب شهر، به همه داروخانه ها سر زد و سراغ داروی مورد نظر را گرفت.
این کار روشی سخت و طاقت فرسا برای جستجوی دارو است زیرا مستلزم آن است که چند روزی را مرخصی بگیرید، باک ماشین تان را پر کنید و یا کفش های آهنین به پا کرده و راهی داروخانه ها شوید. موفقیت این روش بیشتر از هر چیزی به شانس بستگی دارد اینکه در دومین داروخانه دارو را بیابید یا اینکه از صدمین داروخانه هم جواب منفی بشنوید کاملا به میزان همراهی بخت بستگی دارد.
من نیز شانسم را امتحان می کنم داروی کمیابی را انتخاب می کنم ، به راه می افتم و بعد از پشت سر گذاشتن داروخانه های بسیار، خسته و دست از پا درازتر به منزل باز می گردم. با شنیدن جوابهای منفی بسیار از داروخانه ها از اینکه داروی مورد نظرم واقعا کمیاب است اطمینان حاصل می کنم.
به دنبال راه آسان تری برای جستجو تصمیم می گیرم لیست تمام داروخانه های شهر را تهیه کرده و با همه آن ها تماس تلفنی بگیرم. این کار حداقل خستگی بدنی در پی ندارد!گوشی تلفن را برداشته و به نیمی از لیست زنگ می زنم، تعدادی مدام اشغال هستند، بعضی ها هم پاسخ نمی دهند، آن هایی که پاسخ می دهند، دارو را ندارند. متصدی یکی از داروخانه ها می گوید: شبانه روزی ها را جستجو کن.
داروخانه های شبانه روزی بیابید
لیست داروخانه های شبانه روزی به مراتب محدودتر از روزانه هاست. کار کمی آسان می شود.
دکتر شعبانی داروساز به ما می گوید: «شانس پیدا کردن داروهای کمیاب در داروخانه های شبانه روزی به مراتب بیشتر از داروخانه های روزانه است و بعضی داروها مثل ریتالین فقط در بین داروخانه های شبانه روزی توزیع می شود.» چون لیست محدودتر شده، کار ساده تر می شود به همه داروخانه های شبانه روزی تلفن می کنم، تنها یک داروخانه وعده آوردن داروی مورد نظرم را تا هفته دیگر می دهد. نمی دانم تا چه حد می شود روی آن حساب کرد، بنابراین باز هم به جستجو ادامه می دهم.
سامانه ۱۴۹۰
برگه معرفی این سامانه را بر روی دیوار اعلانات داروخانه ای دیده بودم. در اینترنت هم قریب به اتفاق مطالبی که به تهیه کمبود دارو پرداخته بودند، این سامانه را به عنوان مهمترین و یا تنها راه آسان جستجوی دارو معرفی کرده بودند. در سایت ها خوانده بودم که می توان از سه طریق اینترنت، پیامک و تماس تلفنی، تماس حاصل کرد تا سامانه دو داروخانه را معرفی کند.
هر سه راه را طی روزها و دفعات مختلف امتحان می کنم و به بن بست می خورم!
به دنبال دانستن علت به معاونت غذا و داروی مشهد مراجعه کرده و مشکل را با دکتر شوشتری در جریان می گذارم. با پیگیری های ایشان در حال حاضر با تماس تلفنی با سامانه ۱۴۹۰ و وارد کردن کد سه و سپس کد شهرستان و بعد شماره گیری کد یک می توانید از کارشناسان بپرسید که داروی کمیاب مورد نظر شما را کدام داروخانه دارد.
مدیریت امور دارو و مواد مخدر مشهد همچنین تصریح می کند بر خلاف آن چه که در برخی سایت ها آمده شیوه پیامکی و اینترنتی ۱۴۹۰ برای شهرستان ها فعال نیست و مختص تهران است. با این حال، دکتر شوشتری می گوید که چند سالی می شود که مشکل دارو به جد نداریم.
دلالان اینترنتی!
میان سایت های اینترنتی گشتی می زنم. بعضی از سایت ها ادعا کرده اند که می توان نام دارو را در صفحه شان جستجو کرد تا آدرس داروخانه ای که دارو را دارد، اعلام کنند. اکثرشان را امتحان می کنم تقریبا هیچکدام آن ها چنین قابلیتی ندارند، اما در قسمت کامنتها بازار خرید و فروش دارو داغ است. متقاضیان، اقلام دارویی مورد نظر خود را عنوان کرده اند و دلالان هم با دادن ایمیل و شماره تلفن خواستار تماس با آنها شده و به تبلیغ پرداخته اند.
من هم جهت راستی آزمایی وعده آنان در تهیه داروهای کمیاب و گاها نایاب با چند نفر تماس می گیرم. یکی دو نفر می گویند دارویتان را موجود داریم یکیشان مبلغ را چهار برابر قیمت سابق آن در داروخانه اعلام می کند و آن یکی سه برابر.
نکته قابل تامل این است که خریدار ندیده و نشناخته باید به آنها اطمینان کند، ابتدا باید مبلغ را واریز کنید. حال اینکه او دارو را بفرستد یا بی خیالش شود از دست شما خارج است. فروش داروی تاریخ گذشته و یا جایگزینی دارویی دیگر با کارتن، بروشور و برچسب داروی مورد نظر شما از خطرات خرید دارو از دلالان چه به شیوه حضوری و یا اینترنتی است. دیده شده که برخی از دلالان کارتن ها و بروشورهای داروها را از مشتریان می خرند!
داروخانه های ویژه
داروخانه های ویژه یا منتخب، داروخانه های بزرگ دولتی و گاها خصوصی هستند که شانس اول تهیه داروی کمیاب می باشند.
دکتر دری متصدی داروخانه ۲۲ بهمن می گوید: « میزان توزیع دارو در بین داروخانه ها را معاونت غذا و دارو مشخص می کند که سهم داروخانه های شبانه روزی و داروخانه های ویژه بیشتر است.»
ایشان امکان پیدا کردن داروهای کمیاب را در داروخانه های هلال احمر، داروخانه امام و داروخانه ۲۲ بهمن بیشتر می دانند.
دکتر فاضلی نیز می گوید: «اگر هیچ داروخانه ای داروی مورد نظرتان را موجود نداشت، داروخانه های اندکی هستند که به صورت شخصی برای تهیه داروی شما از خارج کشور اقدام می کنند، که در صورت لزوم آن ها را به بیماران معرفی می کنیم.»
به یکی از داروخانه های معرفی شده سر می زنم نام دارو را می گویم و به من قول تهیه دارو به شرط ارائه نسخه متخصص طی سه هفته آینده با دادن بیعانه داده می شود.
متصدی داروخانه امام همچنین نکته ای را یادآور می شود و تاکید می کند که بیماران حتما با نسخه ای که کل اقلام دارویی شان در آن نوشته شده و داروی کمیاب هم در میان آنان است به داروخانه ها مراجعه کنند. زیرا داروهای کمیاب هزینه بالایی برای داروخانه ها دارند و اینکه کسی بقیه داروهایش را از جایی دیگر تهیه کند و فقط به دنبال داروی کمیاب خود به داروخانه های دیگر برود، سود چندانی برای داروخانه ها ندارد وممکن است از جانب برخی جواب منفی بشنوند.
داروهای تک نسخه ای
داروهایی هستند که به کشور وارد نمی شوند، چون در فهرست دارویی کشور وجود ندارند بنابراین ارزش وارد کردن ندارند، اما یکسری بیماران خاص به آن ها احتیاج دارند و پزشک معالج شان نیز بر روی دارویی خاص تاکید می کند، که در این صورت تهیه این گونه داروهای تک نسخه ای توسط برخی داروخانه های خاص صورت می گیرد مثلا در مشهد عمدتا توسط داروخانه هلال احمر و داروخانه دکتر نوری فر صورت می پذیرد.
در پایان دکتر شوشتری همچنین اظهار داشتند اگر کسی دارویی را در داروخانه های منتخب هم نیافت می تواند مشکل کمبود یا نایاب بودن دارو را با سامانه ۱۴۹۰ در میان بگذارد یا حضورا به معاونت غذا و دارو مراجعه کند تا رسیدگی شود.....
تجربیات شما
سوالات و تجربیات خود را برای ما ارسال کنید 2000999 - 09033337010
سعیده می گوید: دخترم چهار ماهه بود و آلرژی شدید داشت به گونه ای که حتی شیر خودم حساسیتش را تشدید می کرد. تنها از یک نوع شیرخشک آلرژی زای مخصوص می توانست تغذیه کند اما در آن سال (سال ۹۲) به یکباره این شیرخشک کمیاب و در تهران نایاب شد. من و همسرم تمام داروخانه های شهر را زیر پا می گذاشتیم از هر داروخانه که جواب «نداریم» می شنیدم قلبم به درد می آمد به تمام فامیل و دوستان خود در دیگر شهرها هم سپردیم اما پیدا نمی شد شرایط سختی بود. در حالی که فقط به اندازه دو پیمانه دیگر از شیرخشک قبلی اش مانده بود و به پهنای تمام صورتم اشک می ریختم یکی از دوستانم سه قوطی از شهری دیگر پیدا کرده بود که فقط یک هفته تاریخ انقضا داشت اما برای ما حکم پیدا شدن گنج را داشت، شبانه شیرخشک ها را با قطار فرستاد و دخترم گرسنه نماند.
آقای ایزدپناه نیز آهی می کشد و می گوید در یک دوره زمانی دارویی که برای بیماری سرطان همسرم نیاز بود کمیاب شد. از صبح تا شب داروخانه ها را می گشتم و وقتی دست خالی به خانه می رفتم دیدن صورت رنگ پریده همسرم و حال نزارش دنیا را بر سرم خراب می کرد. تا اینکه کسی پیشنهاد داد به خیابان پنجراه مشهد بروم او گفت آنجا ناصرخسرویی دیگر است! وقتی به آنجا رفتم کسی را بعنوان فروشنده دارو ندیدم اما طبق توصیه قبلی که به من شده بود نسخه را در دست گرفتم و به راه افتادم ناگهان کسی در گوشم زمزمه کرد چی میخوای؟ نام دارو را گفتم با چند مرد دیگر که در گوشه ای ایستاده بودند مشورت کرد و هر قرص هرسپیتن را دانه ای یک میلیون و هفتصد هزار تومان قیمت داد،در صورتیکه قبلا از داروخانه دانه ای هفتصد هزار تومان خریداری می کردم اما چاره ای نداشتم!
ثریا می گوید: مادرم سرطان داشت و ما بیمه نبودیم. هر عدد قرص ویال چهار میلیون تومان بود، خانه اجاره ای و پدر کارگری که یک روز سرکار بود و دو روز نبود. به مرکز بیماریهای خاص رفتم اما آنان گفتند بهتر است آدم خیری پیدا کنم تا هزینه داروها را متقبل شود. ما چنین آدمی را نیافتیم. او بعد از تحمل دردهای فراوان یک روز چشمهایش را برای همیشه بست.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
روز گذشته دکتر احمدی نژاد با چند پرسش جدی مواجه شد که به نظر می رسد یا به آن ها پاسخ نداده یا پاسخ دقیق نداده است. به عنوان نمونه از وی درباره ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات سوال شده بود که پاسخ داد: عدهای در حصر و ممنوع التصویری هستند. قبلا گفتم راضی به این کار نیستم. این را باید گذاشت کنار مصاحبه ای که سردار احمدی مقدم فرمانده سابق نیروی انتظامی انجام داده و درباره تحولات روزهای نخست فتنه 88 گفته بود: «....آقای احمدی نژاد گفت: چه خبر؟ گفتم: «خیابان این جوری بود.» گفت: «خیلی خوب شد. دایره را تکان دادیم و اضافات و آشغالها رو آمد. با آنها برخورد کنید و همه را جمع کنید ببرید. بروید خاتمی و بقیه را دستگیر کنید و شر همه را کم کنید و بروید.» آقای احمدی نژاد در کنفرانس خبری دیروز خود درباره ماجرای کهریزک گفت: سوال من این است آیا سازمان زندانها، نیروی انتظامی و قوه قضاییه زیر نظر دولت بوده است؟ درباره این موضع وی دو نکته را می توان گفت: اول این که وقتی خود ایشان می گوید معتقد بوده که ماجرای کهریزک «جنایت و فساد» بوده است، چطور کسی را که دست کم متهم به ایجاد این «فساد و جنایت» بوده است به عنوان رئیس سازمان تامین اجتماعی منصوب کرد و در جلسات مختلف وی را در کنار خود می نشاند؟ آیا این کار وی توجیه اخلاقی و شرعی دارد؟
دوم این که وقتی ایشان می گوید نیروی انتظامی زیر نظر وی نبوده است، آیا بجا نیست از وی پرسیم اگر نیروی انتظامی زیر نظر دولت وی بود و لاجرم به حرف وی می کرد و آن طور که گفته بود «خاتمی و بقیه را دستگیر می کرد» شرایط کشور به چه نحوی می شد؟
سوالات از رئیس جمهور سابق البته زیاد است و در این مجال نمی گنجد اما مثلا اگر کسی از وی بپرسد شما در بهمن ماه بیانیه دادید که از کسی در انتخابات دفاع نمی کنید، چطور امروز از آقای بقایی حمایت می کنید؟ او چه پاسخی خواهد داد؟ آیا بازهم برای روبه رو نشدن با این تناقضات بی پایان، فرار به جلو خواهد کرد؟
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
صبح دیروز، شانزدهم فروردین ماه زلزلهای به بزرگی6.1 ریشتر، مشهد و مناطق اطراف را لرزاند. شوکه شدن و هول کردن واکنش اولیه و طبیعی همهمان بود؛ طبیعی بهاین خاطر که همه انسانها و حیوانات در زمان وقوع زلزله، میترسند و بهطور غریزی فرار میکنند. اما خیلیهایمان نمیدانستیم واکنش بعدیمان چه باید باشد، چطور باید ترسمان را کنترل و از خودمان مراقبت کنیم. زمینلرزه، همانطور که میدانید جنبش زمین است به علت آزاد شدن انرژی ناشی از گسیختگی سریع در گسلهای پوسته زمین که در مدتی کوتاه روی میدهد. البته فعالیتهای آتشفشانی، ریزش کوهها، انفجار معادن و آزمایشهای هستهای هم میتواند باعث ایجاد زمینلرزه شود. از میان اخباری که روز گذشته درباره زلزله مشهد شنیده میشد، پیشبینی ادامه دار بودن پسلرزهها تا یک ماه آینده، نگرانکنندهترین خبر بود. به همین دلیل در پرونده امروز راهکارهایی پیشنهاد میکنیم تا بدانیم قبل، بعد و حین زمین لرزه چهکار باید کرد تا کمتر در معرض آسیب قرار گیریم. با ما همراه باشید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- پرونده ای درباره آمادگی در برابر زلزله
- سوالاتی که احمدی نژاد پاسخ نداد
- گذری بر بازار داروهای خاص مسیر رسیدن به داروهای کمیاب
- آیا کنگره آمریکا به برجام پایان می دهد؟
- چه کسانی از حادثه ادلب سود می برند؟
- آیندهنگری؛ حلقه مفقوده مدیریت بحران زلزله در ایران
- پاسخ خراسان به ادعای کیهان
- این «زلزله ها» بیدارمان می کند؟!