آغوش باز اعراب برای هریس یا ترامپ
حمایت بی دریغ و بی حساب و کتاب دولت بایدن از اسرائیل در جنگ غزه اکنون این سوال را ایجاد کرده که آیا مسلمانان و اعراب آمریکایی به نامزد حزب دموکرات به عنوان جانشین بایدن رای خواهند داد؟
گروه بین الملل-در حالی که کمتر از 70 روز تا انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده زمان باقی مانده است، نبرد برای کسب آرا میان نامزدهای دموکرات و جمهوری خواه در حال تشدید است و کمپینهای انتخابات هرکدام از احزاب برای جذب سبد آرای ایالات، اقوام و شهروندان مختلف در حال تلاش هستند. در میان گروههای هدف، مسلمانان آمریکایی در سالهای اخیر به دلیل رویدادها و تصمیمهای سیاست خارجی واشنگتن در خاورمیانه و تاثیر بالقوه آنها بر نگرش رأیدهندگان، نفوذ قابلتوجهی داشتهاند. در عین حال برخی از تحلیل گران معتقدند که مسلمانان آمریکایی که تنها یک درصد از جمعیت رای دهنده را تشکیل می دهند، تاثیر قابل توجهی بر نتیجه انتخابات نوامبر نخواهند داشت، اما در مقابل برخی دیگر رای مسلمانان را در نتیجه ایالتهای کلیدی مانند میشیگان که در آن جا رقابت میان جمهوری خواهان و دموکراتها بسیار نزدیک است، سرنوشت ساز و تعیین کننده می دانند.
آمار اعراب و مسلمانان آمریکایی
تخمین زده می شود که 2.5 میلیون رای دهنده عرب-آمریکایی در ایالات متحده ساکن هستند، اما به سختی می توان تعداد دقیق رای دهندگان عرب آمریکایی یا مسلمانان آمریکایی را به دست آورد، زیرا در سرشماری آمریکا، منطقه بندی براساس گزینه خاورمیانه و یا کشورهای عربی وجود ندارد. در عین حال گفته شده که قرار است در سرشماری بعدی آمریکا در سال 2030 یک گزینه خاورمیانه در بخش نژاد یا قومیت جغرافیایی اضافه شود.همچنین بیشترین تعداد آمریکایی های عرب در کالیفرنیا با جمعیتی بیش از 550 هزار نفر زندگی می کنند. علاوه بر این، حداقل 392 هزار عرب آمریکایی در میشیگان و حدود 300 هزار نفر در ایالت نیویورک زندگی می کنند. بقیه جمعیت اعراب آمریکایی عمدتاً در ساحل شرقی و در ایالتهای میانه اقیانوس اطلس و ساحل شمال شرقی هستند و گروهی نیز در تگزاس و ایلینوی جامعه اعراب آمریکایی را تشکیل دادهاند. موسسه عرب آمریکایی می گوید 95 درصد از جمعیت اعراب آمریکایی در مناطق شهری زندگی می کنند و این گروه بخش قابل توجهی از جمعیت نیویورک، لس آنجلس، شیکاگو، مینیاپولیس، دیترویت و واشنگتن را تشکیل می دهد.
آیا دموکراتها می توانند آرای مسلمانان را جمع کنند؟
حمایت بی دریغ و بی حساب و کتاب دولت بایدن از اسرائیل در جنگ غزه اکنون این سوال را ایجاد کرده که آیا مسلمانان و اعراب آمریکایی به نامزد حزب دموکرات به عنوان جانشین بایدن رای خواهند داد؟ «سلام المرائاتی»، رئیس و یکی از بنیان گذاران شورای روابط عمومی مسلمانان در آمریکا به نیوعرب گفته است که ما مسلمانان در آمریکا وقتی جنگ غزه فرارسید، چهره واقعی بسیاری از سیاستمداران آمریکایی را دیدیم و متوجه شدیم که آن ها هرگز به ما احترام نمی گذارند. در واقع گزارشها نشان میدهد که مسلمانان آمریکایی در برابر حمایت از بایدن در برابر ترامپ در انتخابات پیشین، اکنون احساس می کنند که بایدن به آنها خیانت کرده، چون در جنگ غزه بایدن تمام قد پشت اسرائیل ایستاد. گزارشها نشان میدهد که حدود 65 درصد از مسلمانان آمریکایی در سراسر آمریکا به ویژه در میشیگان، پنسیلوانیا و جورجیا در انتخابات 2020 از بایدن حمایت و به پیروزی او کمک کردند، اما بایدن در جنگ غزه به مسلمانان پشت کرد. براساس نظرسنجی مشابهی که دو ماه قبل اندکی قبل از خروج بایدن از رقابت های انتخاباتی 2024 انجام شد، فقط 18 درصد از مسلمانان آمریکایی حامی بایدن بودند و این به معنای سقوط رای مسلمانان در سبد انتخاباتی دموکراتهاست. هم اکنون نیز که هریس به جای بایدن وارد رقابتهای انتخاباتی شده ، وضعیت هنوز پیچیده است و هنوز مشخص نیست که آیا هریس خواهد توانست آرای از دست رفته مسلمانان را به سبد دموکراتها بازگرداند؟
همراهی تاریخی مسلمانان با دموکراتهای آمریکایی
آمریکاییهای مسلمان از لحاظ تاریخی با حزب دموکرات متحد شدهاند. مشارکت مسلمانان در جنبش حقوق مدنی در دهههای 1950 و 1960، به رهبری شخصیتهایی مانند مالکوم ایکس، برجسته شد. این همسویی در دهه 1970 با آسان شدن قوانین مهاجرت باعث گسترش سریع جوامع مسلمان در ایالات متحده شد. در دهه 1990، رئیس جمهور وقت آمریکا، «بیل کلینتون» با انتصاب مسلمانان در مناصب کلیدی تلاش کرد این نزدیکی میان دموکراتها و مسلمانان حفظ شود. در دوره کلینتون، «عثمان صدیق» به عنوان اولین رئیس هیئت مسلمان آمریکایی از سوی کلینتون منصوب شد. این هیئت نخستین جشن عید فطر را در کاخ سفید برگزار کرد. با این حال، دوران پس از 11 سپتامبر و جنگهای متعاقب آن در عراق و افغانستان که توسط جورج دبلیو بوش آغاز شد، موجب ناامیدی برخی از رایدهندگان مسلمان از کاخ سفید شد. پس از بوش، انتخاب «باراک اوباما» در سال 2008 امیدی را در جامعه مسلمانان آمریکا تجدید کرد و اوباما مراسمهای اسلامی مانند عید قربان و عید فطر و شروع ماه رمضان را به صورت مفصل در کاخ سفید برگزار کرد.اما وضعیت در سال های اخیر پیچیده تر شده است، بایدن از یک طرف مسلمانان آمریکایی را به دلیل حمایت کاخ سفید از جنگ غزه ناامید کرده و از طرف دیگر اکنون با آمدن هریس وضعیت کمی پیچیده شده است.در حالی که حمایت از حزب دموکرات در میان مسلمانان آمریکایی به دلیل جنگ غزه بیش از هر زمان دیگری کم شده ، حزب جمهوری خواه برای به دست آوردن آرای مسلمانان نفوذ قابل توجهی در جامعه مسلمانان آمریکا به دست آورده است. چهار ماه پیش، گروهی از آمریکایی های عرب از جمله «بشاره بهبه»، بنیان گذار کمیته اعراب آمریکایی با حمایت خود از ترامپ گروه سیاسی را به نام «آمریکایی های عرب برای آمریکایی بهتر» تاسیس کردند. بهبه گفته است که تیم ترامپ به او و سایر اعراب و مسلمانان آمریکا تضمین داده است که به جنگ غزه پایان خواهد داد و از این رو آنان اکنون بخشی از حامیان ترامپ به شمار می روند.براین اساس جنگ غزه اکنون اولویت اعراب آمریکایی است و با توجه به وعده ترامپ برای توقف جنگ غزه بدون اشاره به چگونگی توقف این جنگ، به احتمال زیاد بخش زیادی از آرای اعراب آمریکایی در انتخابات 2024 برخلاف انتخابات 2020 به سبد جمهوری خواهان خواهد رسید.