سفر به شیراز چگونه و با چه هزینه ای
تعداد بازدید : 156
شیراز گردی حرفه ای
نویسنده : حامد زرندی h.habibi@khorasannews.com
خوشا تفرج نوروز خاصه در شیراز
که برکند دل مرد مسافر از وطنش
اگر قصد سفر به شیراز را دارید و می خواهید بدانید که شیرازگردهای حرفه ای چطور شیراز را گردش می کنند با ما همراه باشید.
8 صبح شروع کنید. در چوبی مسجد نصیرالملک که باز شد اولین نفری باشید که وارد مسجد می شوید. زمانی که وارد حیاط مسجد می شوید حوضی را می بینید که دور تا دور آن گلدان چیده شده است. سمت چپ شما ایوان هیجان انگیزی قرار دارد که بعدا سراغ آن بروید. سمت راست خود را نگاه کنید و ورودی مسجد را پیدا کنید. وارد مسجد که شدید، انوار ملایم تابیده شده روی فرش و دیوارها را مشاهده می کنید. اندکی در مسجد قدم بزنید و از فضا لذت ببرید و کمی صبر کنید تا رقص نور شما را سرمست کند. بعد از اینکه عکس های کافی گرفتید به حیاط مسجد وارد شوید و در آن سوی حیاط به موزه مسجد سری بزنید و در پایان به سراغ ایوان مسجد بروید.
از کوچه مسجد نصیرالملک که بیرون بیایید، از سمت راست شروع کنید به حرکت کردن. کمی جلوتر به نارنجستان قوام می رسید. از محوطه باغی شکل آن به آرامی عبور کنید و وارد ساختمان اصلی باغ شوید. آینه کاری هایی را می بینید که تا کنون ندیده اید. فرصت آن است که دوباره حسابی از خودتان و خانواده تان عکس بگیرید. بعد از نارنجستان قوام، در کوچه کناری آن خانه زینت الملک را خواهید دید؛ وارد آن شوید.
مسیر را برگردید. کوچه مدرسه خان را پیدا کنید و به مدرسه بروید. مدرسه همچنان طبق 400 سال گذشته کاربری خود را حفظ کرده و حوزه علمیه است. خوب است که بدانید ا... وردی خان گرجی دستور ساخت مدرسه را داده است که در زمان ساخت این مدرسه ملاصدرا را که توسط علمای اصفهان تکفیر و در کهک قم تبعید شده بود به شیراز دعوت کرده است.
او نامهای بدین مضمون به ملاصدرا نوشت: "من نمیتوانم به کهک بیایم تا بتوانم از محضر درس شما استفاده کنم و به همین جهت در شیراز بنای مدرسهای را برای شما شروع کردهام و همین که تمام شد اطلاع میدهم که بیایید و در این مدرسه تدریس کنید."
خیابان را ادامه دهید و در بازار وکیل و سرای مشیر قدم بزنید. سپس حمام وکیل را ببینید. داستان حمام وکیل از این قرار است. روزی به کریمخان می گویند:" شما که وکیل الرعایا هستی همچین حمامی در قلعه خود داری! در صورتی که مردم همچین حمامی در خانه هایشان ندارند. کریمخان دستور می دهد که حمامی بسازند 4برابر حمام قلعه خود." بعدا حمام قلعه کریمخان را خواهید دید. در همان نزدیکی ها پرس و جو کنید و موزه پارس را پیدا کنید. وارد موزه که شدید حتما حواستان باشد که نقاشی های روی دیوار را با دقت ببینید.
در موزه برخی لوازم و سلاح های قدیمی را به نمایش گذاشته اند. اگر خسته شده اید می توانید به کافه ای در کنار حمام وکیل یا کافه ای که در موزه آب واقع شده است بروید.
البته توصیه می کنم که کمی صبر کنید تا به سراغ فالوده شیرازی برویم. به ارگ کریمخان بروید. موزه و حمام آن را که کمی قبل به آن اشاره شد ببینید. از دروازه قلعه که بیرون آمدید سمت چپ خود را ببینید. شلوغ ترین مغازه را پیدا کنید و بروید بهترین فالوده شیرازی عمرتان را بخورید. می توانید بستنی خاص آنجا را نیز امتحان کنید، اما توصیه می کنیم بستنی را برای آخر شب و در کنار آرامگاه سعدی بگذارید. محله سنگ سیاه را پیدا کنید و به سراغ خانه فروغ الملک بروید. کارهای هنری خانواده مشکین فام را در آنجا ببینید و لذت ببرید.
اکنون باید حوالی ظهر باشد. یک خانه سنتی پیدا کنید و ناهار کلم پلوی شیرازی میل کنید. از اینجا دو انتخاب می توانید داشته باشید.
اگر می خواهید در معماری جدید و محله های مدرن شیراز هم قدم بزنید به باغ عفیف آباد بروید. اگر علاقه به دیدن اسلحه های مختلف از گذشته تاکنون داشته باشید، حتما از موزه باغ عفیف آباد خوشتان خواهد آمد. تا نزدیک های غروب در آنجا استراحت کنید و سپس در خیابان عفیف آباد قدم بزنید.
اما اگر زمان زیادی ندارید و ترجیحتان حال و هوای نوستالوژیک شیراز است، باغ ارم را برای استراحت بعد از ناهار انتخاب کنید.
به خیابان فردوسی بروید و یکی از کافه های آن را پیدا کنید و عرق بیدمشک با کیک وانیل شکلاتی سفارش دهید. حسابی که استراحت کردید، شب را به سراغ حافظیه و آرامگاه سعدی بروید. یادتان باشد که اگر اهل فال گرفتن هستید با خودتان دیوان حافظ به همراه داشته باشید. در اطراف آرامگاه سعدی بستنی میل کنید.
اگر در خیابان عفیف آباد هستید همان جا چند رستوران خوب وجود دارد که می توانید شام میل کنید و یا اینکه در مسیر برگشت یک پزندگی پیدا کنید و آش سبزی یا حلوا زرد یا حلیم بادمجان را برای شام انتخاب کنید.
صبح روز بعد نماز صبح را در شاهچراغ بخوانید و بعد از زیارت صبحانه را در یک طباخی میل کنید. می توانید یک مخلوط یک نفره سفارش دهید که هر کدام آن ها برای 2 نفر کافی است.
بعد از صبحانه به دیدن تخت جمشید، پاسارگارد و نقش رستم بروید که در 60 کیلومتری شیراز واقع شده اند. حدس می زنم تا عصر دیدن این مکان ها به طول خواهد انجامید.
چند نکته در سفر به شیراز
از قبل رزرو کنید! اگر در اردیبهشت ماه سفر می کنید حتما قبل از سفر مکان خود را قطعی کنید. اردیبهشت فصل سفر به شیراز است و معمولا هتل ها و مکان های اقامتی از قبل رزرو شده اند.
استفاده از تاکسی: اگر با وسیله به شیراز نرفته اید، روز اول را تا ناهار می توانید پیاده روی کنید. بعد از ناهار با 2کورس تاکسی به باغ ارم بروید که قیمت هر کورس 500 تومان است و سپس با تاکسی به حافظیه بروید.
اگر آخر شب خواستید با تاکسی دربستی برگردید، بهتر است از تاکسی های نزدیک حافظیه یا آرامگاه سعدی استفاده نکنید. با 133 با کد 071 تماس بگیرید و یک تاکسی بگیرید. تفاوت نرخ حداقل 2برابر خواهد بود.
خرید سوغاتی: عرقیات و بهارنارنج را می توانید از همان پشت دیوار ارگ بخرید. آبلیمو و آبغوره را از سه راه احمدی بخرید. برای مسقطی خوب به سراغ چهارسوق بازار وکیل بروید.
هزینه ها
قیمت یک شب هتل برای اتاق 2 نفره از 100 هزارتومان شروع می شود تا 300 هزارتومان، که بستگی به کیفیت و تعداد ستاره های هتل دارد. خانه های سنتی را هم می توانید با قیمتی بین 130 تا 190 هزارتومان برای یک اتاق 2 نفره رزرو کنید. اگر خواستید با تور به تخت جمشید و پاسارگارد بروید، صبح با یکی از تاکسی های شیرازی صحبت کنید، معمولا با قیمت های حدود 100 هزار تومان برای نصف روز شما را خواهند برد. در پزندگی قیمت آش و حلیم بادمجان کیلویی 4 هزارتومان می باشد. اگر در یکی از بهترین خانه های سنتی ناهار با سرویس کامل را سفارش دهید حدود 20 هزار تومان در می آید.
- هر لیوان عرقیات بین 6 تا 7 هزار تومان است.
- گران ترین فالوده ای که پیدا کنید 3 هزار تومان خواهد بود.
- قیمت ورودی هر مکان تفریحی یا هر مسجد بین 2 تا 3 هزار تومان خواهد بود.