«داریوش» در کام «افعی تهران»
به بهانه پایان شهریورماه، سراغ بازیگران موفق و ناموفق نمایش خانگی در نیمسال اول 1403 مانند پارسا پیروزفر، مریلا زارعی، هادی حجازیفر پیمان معادی، امیر جعفری، فرزاد فرزین و... رفتیم
مائده کاشیان-نوروز و تابستان 1403، سریالهای متنوعی در نمایش خانگی منتشر شدند. بعضی از این سریالها، متناسب با پیشبینیها و توقعات، با استقبال مواجه شدند و تعدادی از آنها نیز نتوانستند رضایت مخاطبان را جلب کنند و محبوب شوند؛ به این ترتیب پس از بهار پررونق نمایش خانگی، تابستان خوبی را پشت سر نگذاشتیم و بعضی مجموعهها ناامیدکننده ظاهر شدند. دو سریال «گردنزنی» و «بازنده» نیز پایان تابستان در جدول پخش فیلمنت و فیلیمو قرار گرفتند. «گردنزنی» هفته قبل منتشر شد و «بازنده» از فردا منتشر میشود. مجموعه توقیفشده «غربت» هم با انجام اصلاحات قرار است به زودی ادامه انتشار را از سر بگیرد. در آخرین روزهای شهریور، به چهرههای موفق و ناموفق نمایش خانگی در نیمسال اول 1403 پرداختیم.
موفقها
پیمان معادی
یکی از محبوبترین چهرههای نمایش خانگی در شش ماهه اول سال پیمان معادی بود. او با «افعی تهران» در مقام فیلمنامهنویس و بازیگر، به نمایش خانگی آمد و در هر دو جایگاه حضور تحسینبرانگیزی داشت. مایههای روانشناسی قصه و روند نه چندان قابل پیشبینی آن موردپسند مخاطبان قرار گرفت. معادی به عنوان بازیگر نیز به خوبی با زیر و بم نقشی که نوشته بود، آشنا بود و یکی دیگر از بهترین بازیهای خود را در نقش سخت و پیچیده «آرمان بیانی» به نمایش گذاشت. این بازیگر اکنون با سریال «ازازیل» اثر حسن فتحی در راه نمایش خانگی است.
مریلا زارعی
انتشار همزمان «افعی تهران» و «جنگل آسفالت» باعث شد مریلا زارعی همزمان با دو سریال، دو نقش زن رنجکشیده قاتل و مادر افسرده و معتاد، حضور پررنگی در نمایش خانگی داشته باشد. این بازیگر در «جنگل آسفالت» جزو بازیگران نقش مکمل بود و در «افعی تهران» حضور کوتاهتری داشت، اما به دلیل اهمیت و تاثیر هر دو نقش او در قصه، همچنین بازی درخشان مریلا زارعی، عملکردش دیده شد و واکنشهای مثبتی را برانگیخت. فارغ از بازی زارعی، هر دو مجموعه نیز مورد توجه مخاطبان قرار گرفتند. «بیعاطفه» و «ازازیل» جدیدترین سریالهای نمایش خانگی این بازیگر هستند.
امیر جعفری
یکی دیگر از بازیگران موفق «جنگل آسفالت»، امیر جعفری بود. این بازیگر جزو چهرههای پرکار سینما و نمایش خانگی است، اما این پرکاری باعث نشده نقشها و بازیهای او تکراری شود. بازی تاثیرگذار و باورپذیر جعفری در نقش «ایرج» مردی که اعتبارش را در بازار و جایگاه خود را به عنوان پدر و همسر در خانواده از دست داده بود، یکی از نقاط قوت سریال بود. «جنگل آسفالت» در فصل اول با استقبال مواجه شد و در فهرست سریالهای موفق نمایش خانگی قرار گرفت. قرار است فصل دوم «جنگل آسفالت» نیز تولید شود.
هدی زینالعابدین و پارسا پیروزفر
زوج محبوب سریال «در انتهای شب»، هدی زینالعابدین و پارسا پیروزفر نیز از چهرههای موفق نمایش خانگی در نیمسال اول 1403 هستند. این دو بازیگر در ساخته پربیننده آیدا پناهنده، نقش زوجی را ایفا کردند که شرایط اقتصادی، کمبودها و تغییرات شخصیتشان باعث شده بود پس از سالها زندگی تصمیم بگیرند به واسطه طلاق، راهشان را از یکدیگر جدا کنند. زینالعابدین و پیروزفر بازی کاملا ملموس و قابل باوری داشتند و هردو احساسات کاراکترشان را به مخاطب انتقال دادند. روایت پرجزئیات و واقعی پناهنده از روابط این زوج و بریدن آنها از یکدیگر نیز مخاطبان را با سریال همراه کرد.
جواد عزتی و رعنا آزادیور
موقعیت جواد عزتی و رعنا آزادیور، نسبت به دیگر چهرههای موفقی که نام بردیم متفاوت است. سریال «زخم کاری 3» از آن فصل اول غافلگیرکننده و پرهیجان، فاصله زیادی داشت، اما دو ستاره این مجموعه عزتی و آزادیور همچنان به بهانه بازی خوب خود در مرکز توجهات بودند. کاراکتر هر دو در این فصل تغییر کرده بود. «مالک» مانند گذشته قدرتمند نبود و سعی میکرد در جلد «مالک» گوشهنشین پنهان شود، «سمیرا» نیز از کینه و حسادت نسبت به «طلوعی» و «سیما» لبریز شده بود. جواد عزتی و رعنا آزادیور در این فصل نیز از پس ایفای نقشهای سخت خود برآمدند و حضور تحسینبرانگیزی در سریال داشتند. این دو ستاره با «زخم کاری 4» به نمایش خانگی باز میگردند.
مهدی حسینینیا
بازیگرخوب نقشهای منفی و منفور، اینبار در «غربت» نیز چنین نقشی را تجربه کرده است. مهدی حسینینیا در این مجموعه ساخته امیر پورکیان، نقش مردی خلافکار و زورگو را ایفا میکند. او از بیپناهی و ضعف ساکنان حاشیه شهر، سوءاستفاده میکند و فروشنده مواد مخدر است. حسینینیا پس از «میخواهم زنده بمانم» و «رهایم کن» باز هم در نقش یک شخصیت منفی حضور موفقی داشته و توانسته است احساس انزجار مخاطب را نسبت به شخصیت خود برانگیزد. این بازیگر با ادامه «غربت» در راه نمایش خانگی است و «گردنزنی» را نیز از هفته گذشته در حال انتشار دارد.
ناموفقها
ایمان صفا و هادی کاظمی
زوج کمدی هادی کاظمی و ایمان صفا نوروز امسال با کمدی «اکازیون» ساخته مسعود اطیابی در نمایش خانگی دیده شدند. این دو بازیگر نقش دایی و خواهرزاده را در این مجموعه برعهده داشتند. «دایی محسن» با بازی هادی کاظمی به واسطه تصمیمات غلط خود، مایه دردسر خانواده و خواهرزادهاش «رحیم» با بازی ایمان صفا بود. صفا و کاظمی، نقش چندان متفاوت یا چالشبرانگیزی نداشتند. «اکازیون» مانند فیلمهای تجاری، برای خنداندن مخاطبان از کلیشهها پیروی کرده بود و چندان دیده نشد.
مصطفی زمانی
سریال «آمرلی» به کارگردانی احمد ابراهیم احمد محصول مشترک ایران و عراق، تجربه متفاوتی در کارنامه مصطفی زمانی محسوب میشود. زمانی در این مجموعه نقش یک خبرنگار عراقی به نام «رافد» را بازی کرد که متوجه میشود پدر مبارزش به طرز مشکوکی کشته شده است. از طرفی هم حضور داعش در آمرلی، وضعیت این شهر را به هم ریخته است و «رافد» با آنها مبارزه میکند. مصطفی زمانی در این سریال به زبان عربی صحبت کرده و صدای او دوبله شده بود. با توجه به آشنایی مخاطبان ایرانی با صدا و لحن زمانی، دوبله صدای او به این شخصیت لطمه زده بود. «آمرلی» ریتم کندی داشت و انسجامی که باید در روایت آن وجود نداشت. این مجموعه انتشار پرسروصدایی نداشت و به اتفاقی ویژه در کارنامه زمانی تبدیل نشد.
فرزاد فرزین
اولین ساخته امین محمودییکتا «قطب شمال»، فرصت بازی در نقش اصلی یک سریال را در اختیار فرزاد فرزین قرار داد، اما نتیجه موفقیتآمیز نبود. او در «قطب شمال» نقش یک وکیل را ایفا کرد که با دشمنی دوستانش، سالها اسیر زندان میشود. در نهایت از زندان فرار میکند و پس از تغییر چهره خود، برای انتقام از آنها بازمیگردد. فارغ از باگهای قصه، اتفاقات سرسری و غیرمنطقی آن، فرزاد فرزین هم به عنوان بازیگر نتوانست عملکرد قابل دفاعی داشته باشد. نگاههای خیره و چهره او خالی از انتقام یا هر حس دیگری بود. بازی تصنعی فرزاد فرزین در نقش «آرشام» یکی از مهمترین نقاط ضعف سریال بود.
هادی حجازیفر
پس از موفقیت سریال «عاشورا»، کنجکاویها نسبت به اولین سریال نمایش خانگی هادی حجازیفر بالا بود و انتظار میرفت نقطه عطف دیگری در کارنامه این بازیگر و کارگردان رقم بخورد، اما این اتفاق رخ نداد. حجازیفر به عنوان بازیگر اصلی سریال، نقش مردی به نام «داریوش» را برعهده دارد که پس از شکست نقشه دزدی طلا و متهم شدن به قتل، آواره غربت میشود و پس از سالها به ایران بازمیگردد تا طلاها را پیدا کند. ایده قصه «داریوش» آن طور که باید در کلیت قصه بسط پیدا نکرده. روایت به کندی پیش میرود و سرنوشت اکثر شخصیتهای قصه برای مخاطب اهمیت زیادی پیدا نکرده است. فضای جدی و کمدی سریال نیز مخاطب را سردرگم کرده و مانع ارتباط تماشاگر با «داریوش» شده است. ارتباط پدر و دختری قصه نیز به دلیل انتخاب نامناسب ژیلا شاهی، قابل پذیرش نیست.