
تعداد بازدید : 288
حذف ایران از جام جهانی در ضیافت پنالتی ها


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 251
رخ نمایی کارگردانها جلوی دوربین
پس از مرحوم کیومرث پوراحمد و محمدحسین مهدویان که به تازگی به عنوان بازیگر دیده شدند، منوچهر هادی و فرزاد موتمن نیز در مقام بازیگر روی پرده سینما حضور دارند

مائده کاشیان
بعضی کارگردانها با ایفای نقش فرعی در ساخته خودشان، برای لحظاتی جلوی دوربین میآیند و رخ نشان میدهند، اما تجربه بازیگری برای تعدادی دیگر از فیلم سازان، جدیتر اتفاق میافتد. تا به حال کارگردانهایی مانند کیومرث پوراحمد، ابراهیم حاتمیکیا، علیرضا داوودنژاد، محمدحسین لطیفی، بهمن فرمانآرا و همایون اسعدیان به عنوان بازیگر در فیلم یا سریالی ایفای نقش کردند. چهرههایی مانند بهروز شعیبی و مانی حقیقی نیز به دلیل تجربه نقشهای مختلف، به عنوان کارگردان و بازیگر شناخته میشوند. منوچهر هادی، فرزاد موتمن و محمدحسین مهدویان جدیدترین کارگردانهایی هستند که پا به عرصه بازیگری گذاشتهاند. هادی و موتمن این روزها فیلمی روی پرده سینما در حال اکران دارند، مهدویان به تازگی در «زخم کاری 2» دیده شد و زندهیاد کیومرث پوراحمد نیز به تازگی با «نگهبان شب» در سینما حضور داشت. به بهانه اکران «حدود 8 صبح» و «خاطرات بندباز» با بازی منوچهر هادی و فرزاد موتمن، در ادامه مطلب درباره چهار کارگردانی که به تازگی به عنوان بازیگر دیده شدند، میخوانید.
منوچهر هادی
فیلم «حدود 8 صبح» اولین تجربه بازیگری منوچهر هادی است. او پیش از این فیلم، در دو سریال ساخته خودش یعنی «دلدادگان» و «دل»، نقشهایی کاملا فرعی بازی کرده بود و حضوری گذرا در این مجموعهها داشت. هادی در سکانسی از «دلدادگان»، به عنوان راننده تاکسی دیده و نمایی از چشمهای او در آینه ماشین نمایش داده شد. این کارگردان در سریال نمایش خانگی «دل» هم نقش عکاس آتلیه را بازی کرد. حضور کوتاه منوچهر هادی در این نقشها، تجربه «بازیگری» محسوب نمیشود، بنابراین «حدود 8 صبح» تجربه تازهای برای این کارگردان بوده است. منوچهر هادی در این فیلم نقش مردی متعصب و شکاک به نام «امیر» را ایفا میکند که تنها در دقایق اولیه فیلم، در قصه حضور دارد. احتمالا هادی با توجه به کوتاهی نقش و همچنین نیاز این شخصیت به درگیری با همسرش، ایفای این نقش را برعهده گرفته تا بدون محدودیت بتواند با یکتا ناصر به عنوان همسر واقعی خود، تماس لمسی داشته باشد و به این ترتیب دعوای زوج قصه باورپذیر شود. منوچهر هادی در این نقش، برای نمایش حس خشم «امیر» و رفتارهای جنونآمیز او دچار اغراق میشود و بازی، لحن و بیانش کنترلشده نیست. هرچند که یکتا ناصر نیز به عنوان بازیگر باتجربه دست کمی از همسرش ندارد و در بعضی از سکانسها دچار زیادهروی میشود. هرچند همان طور که اشاره کردیم، احتمالا به اقتضای قصه و شخصیت «امیر»، هادی وارد میدان شده و این نقش را ایفا کرده، اما در هر صورت اولین تجربه بازیگری او نتیجه موفقیتآمیز و غافلگیرکنندهای نداشته است.
فرزاد موتمن
فیلم «خاطرات بندباز» به کارگردانی حامد رجبی اولین تجربه بازیگری فرزاد موتمن است. او در این فیلم نقش یک پدر را برعهده دارد که همراه پسرش با بازی میرسعید مولویان زندگی میکند. فرزاد موتمن در ایفای نقش پدری جدی، تنها و افسرده بازی خوبی در این فیلم دارد و انتخاب جالبی برای نقش خود بوده است. طبق گفته موتمن، این کارگردان پیشتر نیز پیشنهادهایی در زمینه بازیگری داشته است. او نوشته: «قبلا هم پیشنهادهایی برای بازی در فیلمهای دوستان و همکارانم دریافت کرده بودم، اما اغلب ترجیح داده بودم که کار خودم را انجام بدهم و در یکی دو مورد هم که به بازی در فیلمی علاقه مند شده بودم به دلیل تداخل زمانی با یکی از فیلمهای خودم منتفی شده بود.» او همچنین توضیح داده است که وقتی با پیشنهاد بازی در «خاطرات بندباز» مواجه شده، گفته است که قصد دارد به حرفه اصلیاش کارگردانی بپردازد، اما پس از خواندن فیلم نامه، به نقش پدر قصه علاقه مند میشود و این پیشنهاد را میپذیرد. «خاطرات بندباز» در گروه هنر و تجربه اکران شده و دایره مخاطبانش گسترده نیست، بنابراین فیلم چندان دیده نشده است.
محمدحسین مهدویان
به عنوان اولین تجربه بازیگری خود، در سریال محبوبش «زخم کاری» جلوی دوربین آمد و یکی از نقشهای کوتاه قصه را ایفا کرد. محمدحسین مهدویان در قسمت ششم «زخم کاری: بازگشت» در نقش «نیما» کاراکتری که «سیما» قبلا به او علاقه مند بوده، اما بلندپروازیهایش باعث شده با «شفاعت» ازدواج کند، ظاهر شد. مهدویان در نقش این شخصیت حضور ناامیدکنندهای داشت و بازیاش بسیار نمایشی و تصنعی بود. هرچند که نقش «نیما» کوتاه بود، اما این کاراکتر و سکانس ملاقات او پس از مدتها با «سیما»، قرار بود شخصیتپردازی این زن را کامل کند، بنابراین با توجه به اهمیت سکانس، میتوان گفت بازی ضعیف مهدویان به این سکانس و شخصیت «نیما» لطمه زد. کیفیت «زخم کاری 2» در مقایسه با فصل اول مورد انتقاد مخاطبان بوده است و بازی ضعیف محمدحسین مهدویان نیز واکنشهای منفی طرفداران این مجموعه را به دنبال داشت.
کیومرث پوراحمد
برخلاف سه کارگردان دیگری که به آنها پرداختیم، زندهیاد کیومرث پوراحمد پیش از ایفای نقش در «نگهبان شب» ساخته رضا میرکریمی، در فیلمهایی مانند «گلدن تایم» و «جمشیدیه» بازی کرده بود، اما جزو نقشهای اصلی نبود و به عنوان کارگردان شناخته میشد. مرحوم پوراحمد در «نگهبان شب» نقش کوتاهی دارد و ماجرای انتخابش برای بازی در این فیلم حکایت جالبی است. میرکریمی درباره انتخاب این کارگردان برای کاراکتر «کیومرث» نوشت که از کار بازیگری که برای این نقش انتخاب کرده بود، راضی نبوده و حین فیلم برداری متوجه شده انتخاب غلطی بوده، در چنین شرایطی با کیومرث پوراحمد تماس میگیرد و او خیلی سریع خودش را به صحنه فیلم برداری میرساند و نتیجه از پیشبینی میرکریمی نیز بهتر میشود. هرچند که مرحوم پوراحمد به دلیل رفاقت و دوستی با میرکریمی جلوی دوربین «نگهبان شب» رفته بود، اما این فیلم ساز نقش «کیومرث» را با لهجه اصفهانی و به خوبی ایفا کرد و حضور شیرینی در این نقش داشت. نقش زندهیاد پوراحمد در این فیلم کوتاه بود، اما همان حضور کوتاه او مورد توجه قرار گرفت. «نگهبان شب» پس از درگذشت این فیلم ساز، نیمه خردادماه به نمایش درآمد.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 253
آلودگی پیاپی ناشی از ریزگرد در مشهد ۱۰ روزه شد

شایان ذکر است به علت آلودگی هوا با مصوبه کارگروه اضطراری آلودگی هوای خراسان رضوی، آموزش در مدارس نوبت صبح دیروز در مشهد، سبزوار، ششتمد، داورزن، طرقبه - شاندیز، سرخس و صالح آباد به صورت غیرحضوری ارائه شد.
همچنین کارشناس مرکز پیشبینی هواشناسی استان گفت: بارش برف و باران با ورود سامانه پرفشار به استان، نواحی مختلف خراسان رضوی را فرا میگیرد. زهرا عنایتی افزود: این بارندگی ها به تدریج و تا اواخر روز چهارشنبه استان خراسان رضوی را فرا می گیرد و موجب کاهش محسوس دما در کل استان خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 244
تنها در راه مدرسه
در زمان تصمیمگیری برای رفتوآمد مستقل فرزندتان به مدرسه، به چه نکاتی باید توجه داشته باشید؟
موضوع رفتوآمد دانشآموزان به مدرسه دغدغه بسیاری از والدین است، به ویژه وقتی آرام آرام فرزندشان بزرگ میشود و والدین احساس میکنند که شاید بشود روی گزینه رفتوآمد مستقل او به مدرسه هم فکر کرد. بسیاری از والدین زمانی که میخواهند به موضوع رفتوآمد مستقل فرزندشان به مدرسه فکر کنند، دغدغه اصلیشان سن اوست؛ اینکه هنوز برای این کار کوچک است یا نه دیگر به سنی رسیده که میشود چنین طرحی را اجرا کرد. اما واقعیت این است که برای تصمیمگیری در این باره، ما باید در کنار عامل سن به عنوان عامل اصلی، به عوامل دیگری هم توجه داشته باشیم تا مطمئن باشیم که او برای این کار آماده است.
نویسنده : نرگس عزیزی| کارشناس ارشد مشاوره

جثه و قد فرزندتان را در نظر بگیرید| جدای از سن فرزندتان شما باید جثه او را هم درنظر بگیرید. هم اینکه کودکان ریزنقش توسط رانندهها و راکبان موتور، ممکن است خیلی خوب دیده نشوند و هم اینکه احتمال اینکه کودک به واسطه جثه ریز، قربانی قلدری یا بدرفتاری قرار بگیرد، تا حدی بالاتر است. پس اگر فرزندتان جثه ریزی دارد، به این مسئله توجه داشته باشید.
مهارتهای ارتباطی و اجتماعی| برخی مهارتها میتواند به شما این اطمینان خاطر را بدهد که در مسیر خانه تا مدرسه، خطرات کمتری فرزندتان را تهدید میکند؛ یکی از این مهارتها «بیان جرئتمندانه» است. اینکه فرزندتان بتواند خواسته خود را به درستی بیان کند و اگر جایی لازم است بتواند بدون واهمه جواب نه به پیشنهادهای افراد بدهد. از طرفی انتظار این است که فرزند شما به مرحلهای رسیده باشد که وقتی مسئله غیرقابل پیشبینی برایش رخ میدهد، بتواند از مهارت «حل مسئله» تا حدی استفاده کند. اگر فرزندتان با چنین مهارتهایی آشناست، به معنای آن است که آمادگی لازم برای رفتوآمد مستقل را تا حد زیادی دارد.
مسیر و محله زندگیتان را ارزیابی کنید| اگر مسیر خانه تا مدرسه کوتاه و زیر 10دقیقه است و نیازی به استفاده از وسایل حملونقل عمومی مانند اتوبوس نیست و اگر نیازی به رد شدن از خیابانهای دوطرفه ندارد، همان طور که خودتان هم میدانید، میتوانید از سنین پایینتر فرزندتان را به تنهایی راهی مدرسه کنید. هرچه مسیر طولانیتر و پرچالشتر باشد، فرزندتان به آمادگی بیشتری نیاز خواهد داشت. در عین حال بسته به امنیت محل زندگی، باز هم زمان آغاز رفتوآمد مستقل میتواند تغییر کند. به صورت کلی هرچه امنیت محله بهتر باشد، شما میتوانید از سنین پایینتر این کار را آغاز کنید.
ویژگیهای شخصیتی را جدی بگیرید| برخی بچهها به صورت کلی محتاطتر و برخی دیگر اهل خطر هستند. اگر فرزندتان در دیگر موقعیتها برآورد دقیقی از خطرات ندارد یا علاقه زیادی به کسب تجربههای هیجانانگیز دارد، شاید بهتر باشد رفتوآمد مستقل را کمی عقب بیندازید. توجه داشته باشید که در برخی کودکان این ویژگیها، بخشی از ویژگیهای خلقی آنهاست که تغییر اساسی در آن به ویژه در سنین پایین امکانپذیر نیست؛ پس فشار آوردن به کودک برای داشتن رفتاری متفاوت، تنها تنش در خانه را افزایش خواهد داد. در عوض بهتر است به او فرصت بیشتری دهید تا با افزایش سن، آرامآرام بتواند پیش از هر انتخابی به پیامد آن فکر کند.
حمایت را تا کجا ادامه دهیم؟
1 همراهی فرزندتان تا مدرسه را محدود به همراهی او کنید و از ارائه خدمات اضافهتر تاحد ممکن بپرهیزید. به عنوان مثال بگذارید خودش مسئولیت حمل وسایلش را برعهده بگیرد. اگر هم تصور میکنید وزن کیف او بیش از حد زیاد است، به جای گرفتن کیف از دست او، سعی کنید مدلی از کیف، به عنوان مثال کیف چرخدار، برایش تهیه کنید تا به او کمک کند.
2 از چک کردن برای برداشتن وسایل در زمان بردن به مدرسه و جا نگذاشتن وسایل در زمان برداشتن وی از مدرسه تا حد امکان خودداری کنید و اجازه دهید فرزندتان خودش یاد بگیرد که مسئولیت وسایلش را برعهده داشته باشد.
3 اصرار به همراهی فرزندتان تا داخل حیاط یا حتی تا جلوی در مدرسه نداشته باشید. اگر فضای اطراف مدرسه امنیت کافی دارد، به او اجازه دهید از سنین پایین بخشهای انتهایی مسیر را خودش به تنهایی طی کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 230
نقشه دولت برای تامین آب مشهد چیست؟

خراسان رضوی، حالا آن طور که سخنگوی صنعت آب کشور هم اذعان دارد، جزو 4 استان اول کشور از نظر بحران آب است و البته طبق آنچه وعده داده شده، در محور تمرکز پروژه های اضطراری دولت در رفع تنش های آبی قرار خواهد داشت.
اما شواهد و قراین بحران آب در خراسان رضوی، پیش از آن که سخنگوی صنعت آب بر آن صحه بگذارد، از مدت ها قبل نمایان شده بود. از کسری یک میلیارد متر مکعبی آب در این استان بگیرید تا ذخیره 10 درصدی آب در سدها و آب رسانی به 700 روستای خراسان رضوی!
شرایط سختی که در صورت تداوم خشکسالی و کاهش میزان بارندگی، بحرانی تر هم خواهد شد. اما در مقابل برای گذر از تنش و رسیدن به وضعیت پایدار آب، سعی شده است در کنار مدیریت مصرف، کنترل برداشت های بی رویه، اصلاح الگوی کشت، آبیاری فضای سبز شهری با پساب غیرشرب، اصلاح و ترمیم شبکه انتقال آب و برچیدن انشعابات غیرمجاز، طرح های اساسی تری نیز پیگیری و دنبال شود.
در شرایطی که سد دوستی روز به روز خشک و خشک تر می شود، پروژه های بزرگی چون انتقال آب از ارتفاعات و یال شمالی هزار مسجد، طرح بازچرخانی و جایگزینی پساب با آب بخش کشاورزی، انتقال آب از دریای عمان و بهره برداری از سد شوریجه برای رفع تنش آبی مشهد در دستور کار دولت قرار دارند.
اما واقعیت این است که در عمل، پیشبرد و پیشرفت طرح های گفته شده، با عمق فاجعه و شرایط بحرانی مشهد همخوانی مناسبی ندارد.
پروژه های آبی استان به شدت تشنه تخصیص اعتبار کافی و به موقع هستند آن هم در حالی که گزارش های شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی حاکی از آن است که سرانه اعتبار در حوزه آب برای استانی با ۸ درصد جمعیت و ۷ درصد مساحت کشور، تنها ۷۸ هزار تومان برای هر نفر در سال است، به گونه ای که خراسان رضوی در توزیع اعتبارات بخش آب در رتبه ۲۸ قرار گرفته است!
اسف بار این که از حدود 15 هزار میلیارد تومان اعتبار آب در لایحه بودجه، سهم خراسان رضوی کمی بیشتر از یک درصد و چیزی در حدود 215 میلیارد تومان است! این عدد و رقم ها آن هم به شرط تخصیص کامل و 100 درصدی را بگذارید کنار این موضوع که به گفته مسئولان آب منطقه ای، تامین پایدار آب شرب مشهد حداقل به اعتباری معادل ۸ هزار میلیارد تومان نیاز دارد!
اما هر چقدر به وقت تخصیص بودجه و اعتبار، مشهد به فراموشی سپرده می شود، به وقت سخن و اظهارنظر، «بحران آب مشهد» در صدر توجه و تاکید مسئولان قرار دارد. ادبیاتی که تقریبا در میان همه مسئولان و متولیان محلی و ملی مشترک است طوری که وزیر و معاون وزیری در حوزه آب نبوده که به شرایط بحرانی مشهد معترف نباشد و بر ضرورت اجرای پروژه های آبی تاکید نکرده باشد! آخرین اظهارنظر به مدیرعامل شرکت مادر تخصصی منابع آب ایران مربوط می شود که حدود یک ماه پیش گفته بود اجرای پروژههای «کارآمد» و «زودبازده» برای تامین آب شرب مشهد در سال آینده باید در دستور کار قرار گیرد.
حالا چیزی به اتمام سال نمانده است. پاییز کم بارش نگرانی های 6میلیون جمعیت خراسان رضوی و 30 میلیون زائر در سال را دو چندان کرده است، سد دوستی هم که نفس های آخرش را می کشد؛ اکنون سوالی که ذهن افکار عمومی را به شدت اشغال کرده، این است که دولت دقیقا از کدام پروژه های کارآمد و زودبازده سخن میگوید؟!
طبق آخرین گزارش های منتشرشده، طرح انتقال آب هزار مسجد که پشت سد مجوز ماده 23 و کمیسیون سازمان برنامه و بودجه مانده است، آن هم در حالی که مسئولان استان 16 شهریور ماه سال گذشته درخواست دریافت این مجوز را ارائه کرده اند!
طرحی که با کسر سهم 40 درصدی سرمایه گذار بخش خصوصی و اجرای بخشی از کار توسط قرارگاه خاتم الانبیا(ص)، تنها معطل هزار و 300 میلیارد تومان است و در خوش بینانه ترین حالت اگر همین امروز موافقت ها جلب شود، در تابستان 1404 می تواند آب ارتفاعات هزار مسجد را به رگ های خشکیده شبکه انتقال آب درون شهری مشهد تزریق کند!
سد شوریجه نیز که پیش از این قرار بود سال گذشته به بهره برداری برسد، در حال حاضر ۴۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد. هر چند این پروژه از اعتبار خوبی برخوردار بوده و پیش بینی می شود به زودی مراحل تکمیل را سپری کند اما وقتی سخنگوی صنعت آب کشور اعلام می کند که خراسان رضوی در محور تمرکز پروژه های اضطراری رفع تنش آبی قرار گرفته، انتظارها از دولت فراتر می رود؛ حداقل فراتر از تخصیص قطره چکانی اعتبارات. به خصوص آن که 25 روز پیش دولت از نقشه راه آب کشور نیز رونمایی کرد.
نقشه آبی که قرار است، منابع آبی برای تامین نیازهای محیط زیستی را مشخص کند و تسکینی باشد برای فرونشست ها و مسکنی باشد برای کاهش گرد و غبارها از پهنههای مستعد داخلی.
اما نقشه دولت برای تامین آب مشهد و خراسان رضوی با توجه به شرایط بحرانی ذکر شده چیست و دولت در این باره چه راهکار مشخص و عملیاتی در نقشه راه کشور مصوب کرده است؟
اگرچه سال افق نقشه راه ۱۴۲۰ است، اما اهداف میانی هم برای آن در نظر گرفته شده است، اخبار منتشرشده بیانگر افزایش 2 برابری تامین آب در بخش های خدماتی و صنعتی است.
همچنین میزان مصرف آب کشاورزی از منابع آب متعارف ۵۱ میلیارد متر مکعب در سال ۱۴۱۱ تعیین شده و در مقابل بهرهبرداری از منابع آب دریا 6 برابر ارتقا پیدا خواهد کرد.
حال سوال این است که سهم خراسان رضوی به عنوان استان بحرانی کشور، از این میزان بهره برداری ها چقدر است؟ آیا قرار است همچون ناعدالتی ها و نامهربانی های بودجه ای، سهم هایی کمتر از یکی، دو درصد را شاهد باشیم یا این بار دولت واقعا پای کار رفع تنش آب استان آمده است؟ اگر پاسخ به این سوال «آری» است، چرا برنامه دقیق و عملیاتی دولت برای رفع این بحران به خوبی رسانه ای نمی شود؟
در شرایطی که مدیران و مسئولان آب استان در مصاحبه با خبرنگار ما می گویند اطلاع چندانی از جزئیات و مصوبات نقشه راه برای تامین آب مشهد ندارند، این سوال جدی تر مطرح می شود که آیا دولت در نقشه راه آب کشور، طرح جدیدی برای مشهد در چنته دارد، یا همچنان تاکیدی برای طرح ها و گزینه های قبلی است؟
آیا حضور در محور تمرکز پروژه های اضطراری دولت، به رفع تنش های آبی مشهد کمک خواهد کرد؟

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 358
بدرقه «اسلامی ندوشن» به شهر عطار و خیام
پیکر زنده یاد استاد محمدعلی اسلامی ندوشن، فردا در نیشابور تشییع میشود؛استادان بلند آوازه ادب فارسی در بدرقه او چه گفتند؟

پیکر این استاد برجسته یک شنبه ۲۸ آبان وارد ایران و روز دوشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۸ صبح، از محل دانشکده ادبیات تا دانشکده حقوق تشییع شد و ساعت 30: 9 صبح دوشنبه نیز مراسم بزرگداشت او در سالن حجتالاسلام دعایی در موسسه اطلاعات برگزار و نماز بر پیکر استاد خوانده شد.
در ادامه ساعت ۱۰ صبحِ روز سهشنبه ۳۰ آبان ماه، پیکر اسلامی ندوشن در دبیرستان ایرانشهر (محل تحصیل او) تشییع شد. ساعت ۲ بعدازظهرروزگذشته نیز پیکر او به سمت ندوشن تشییع شد و مردم در میدان اسلامی ندوشن از او استقبال کردند. درنهایت، پنج شنبه دوم آذرماه (فردا) مراسم تشییع و خاکسپاری اسلامی ندوشن در نیشابور انجام میشود. آیین تشییع از ساعت ۱۰ صبح و از آرامگاه خیام آغاز و پیکر به سمت آرامگاه عطار منتقل میشود. ساعت ۵ بعدازظهر پنج شنبه نیز در سالن عمومی فرهنگسرای نیشابور مراسم بزرگداشتی با حضور مهمانانی از دانشگاه و مشهد، تعدادی از شاعران و نویسندگان خراسان برگزار میشود. در ادامه به انعکاس گوشهای از سخنرانی چند تن از ادیبان شناختهشده کشور در چند آیین بدرقه که طی روزهای گذشته برگزارشده است، میپردازیم.

به گزارش ایرنا، غلامعلی حداد عادل در آیین بدرقه استاد محمدعلی اسلامی ندوشن که دوشنبه ۲۹ آبان در موسسه اطلاعات برگزارشد، بابیان این که اسلامی ندوشن چهره بزرگ در عرصه ایرانشناسی بود، اظهار کرد: ایراندوستی و ایرانشناسی محور همه فعالیتهای اسلامی ندوشن بود. ایران وطن اسلامی ندوشن بود و همچنین او در وطن زبان فارسی زندگی کرد و مدافع فرهنگ ایران بود و نوشتههای او نوشتههای تربیتی بود، او ایران را فرهیخته میخواست و فرهیختگی را آموزش میداد.
نثر مایه گرفته از هزار سال شعر فارسی
او درباره نثر اسلامی ندوشن بیان کرد: نثر استوار و مایه گرفته از هزار سال شعر فارسی، نثری در خدمت فرهنگ بود. نهایت این دلبستگی را اینگونه نشان میدهد که در نیشابور دفن شود، پیکرش به ایران بازگردد، دوستدارانش با او وداع کنند و در نیشابور آرام بگیرد.

ژاله آموزگار نیز با بیان این که گوهر گرانبهای ایران به سرزمینش بازگشته است، تصریح کرد: اسلامی ندوشن به ایران بازگشت تا راه و رسم وطندوستی و وفاداری را بیاموزد. این فرزند صالح و خلف ایران، کوهها، رودهای کم آب و پرآب را عاشقانه دوست داشت.
این ادیب گفت: اسلامی ندوشن هرگز به انقطاع از این سرزمین نیندیشید و به تداوم آن اعتقاد داشت، او به مولوی، سعدی و حافظ حرمت گذاشت و از دیگر فرزندان ایران غافل نشد و در آثارش از رودکی تا بهار را بررسی کرد. او با دلیل و برهان و زندگی و مرگ در شاهنامه به ما ثابت کرد که چرا فرزند نامدار ایران، فردوسی، شاعری بزرگ و جهانی است.

مدیر موسسه اطلاعات از دیگر سخنرانان در این مراسم با اشاره به این که موسسه اطلاعات، خانه دوم اسلامی ندوشن بود، گفت: به نظر میآید او مکتبی از ایرانشناسی را قوام و ایران را موردمطالعه پیوسته قرارداد. او ایران هزاران ساله را به تعبیر استادان، یک واحد متصل میدانست و قطعهقطعه نمیکرد. ایران قبل و بعد اسلام را متصلبههم میدانست. به تعبیر او ایران پس از اسلام امپراتوری گسترده فرهنگی پیدا کرد که کم از هخامنشیان نداشت.
دکتر صالحی ادامه داد: ندوشن نه خودشیفته ایرانی و نه خود تحقیرکننده ایرانی بود. او توجه داشت که وقتی از روح و جوهر ایرانی صحبت میکند، جوهر اول است و وجوه معیوب را نقد میکرد. او نسبت به ایران همیشه خوش بین و امیدوار بود. واژگان او واژگان حماسی است.

اصغر دادبه نیز در پاسخ به پرسشی درباره زمینه تحقیقات اسلامی ندوشن توضیح داد: تخصص اسلامی ندوشن در زمینهای بوده است که نمیگویم دیگران تجربه نکرده و نیازمودهاند اما کسی مانند او تلاش نکرده است. بدیهی است که تخصص او در ایرانشناسی بود اما کسی مانند او این کار را نکرد.
او افزود: روزی اسلامی ندوشن گفت، ایران هرگز تنها نخواهد بود. باید این ایده و اندیشه را دنبال کنیم.
تأثیر حافظ و فردوسی بر اندیشه ندوشن
کامیار عابدینی نیز با بیان این که آثار اسلامی ندوشن دعوت به خردمندی است، اظهار کرد: او میکوشید از فرهنگ و شبهفرهنگی بنویسد. گرایش فرهنگی در جوار رویکرد تمدنی، یکی از ویژگیهای بارز مقالات او بود.
به گفته عابدینی، اسلامی ندوشن کوشید با تلاش بر دور نگاهداشتن خود از حوزه سیاست، داشتههای خود را در اختیار هر گرایشی قرار دهد.
وی ادامه داد: دو کتاب شاهنامه و دیوان حافظ در آثار اسلامی ندوشن تأثیر بزرگ داشت، شاهنامه نشانهای از هویت ایرانی بوده است. او هویت و فرهنگ ایرانی را یک کلیت میداند که در دورههای قبل و بعد اسلام و قبل و بعد از حمله مغول در آثار او نشان دادهشده است.

دکتر حسن انوری از دیگر چهرههای شناختهشده حوزه زبان و ادبیات فارسی گفت: در طول ۶۰ سال چند مقاله درباره آثار او نوشتم و بعد از تأیید او منتشر میشد.
او با اشاره به نثر اسلامی ندوشن ادامه داد: در رباعیاتش بهصراحت و کنایه از ایران صحبت کرده است. اگر کسی آثار اسلامی ندوشن را خوانده و در رباعیاتش دقت کرده باشد، به اهمیت ایران در نوشتار او پی میبرد و راز ماندگاری ایران را درمییابد.
در این مراسم دکتر حقشناس وصیت اسلامی ندوشن و پیغام شیرینبیانی، همسر محمدعلی اسلامینُدوشن را خواند.
همچنین در این مراسم از کتاب ایران بازهم ایران، دربردارنده یادداشتهای ندوشن در روزنامه اطلاعات رونمایی شد. بعد از خواندن نماز، پیکر اسلامی ندوشن راهی یزد شد. پس از تشییع پیکر این پژوهشگر برجسته در زادگاهش درنهایت پیکر وی برای خاکسپاری راهی نیشابور میشود.
برخی از مهمترین آثار
برخی از کتابهای محمدعلی اسلامی ندوشن عبارتاند از: «ماجرای پایانناپذیر حافظ»، «چهار سخنگوی وجدان ایران»، «تأمّل در حافظ»، «زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه»، «داستان داستانها»، «سرو سایهفکن»، «ایران و جهان از نگاه شاهنامه»، «نامه نامور»، «ایران را از یاد نبریم»، «به دنبال سایه همای»، «ذکر مناقب حقوق بشر در جهان سوم»، «سخنها را بشنویم»، «ایران و تنهاییش»، «ایران چه حرفی برای گفتن دارد؟»، «مرزهای ناپیدا»، «شور زندگی»، «روزها»، «باغ سبز عشق»، «ابر زمانه و ابر زلف»، «افسانه افسون»، «دیدن دگر آموز»، «شنیدن دگر آموز»، «جام جهانبین» و «آواها و ایماها».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 237
بودجه 1403 هم انقباضی شد
گزارش ها از رویکرد انقباضی، کاهش سهم نفت ،کاهش ناترازی و افزایش سهم درآمدهای مالیاتی در بودجه حکایت دارد

به گزارش خراسان، بنا بر توافق سال گذشته دولت و مجلس، بودجه از امسال قرار است به صورت دو مرحله ای به مجلس ارائه شود. به این ترتیب که یک بار کلیات آن شامل ماده واحده و تبصره ها و یک بار نیز جداول پیوست به مجلس خواهد رفت. در این خصوص به رغم قرار قبلی مبنی بر ارائه کلیات بودجه سال آینده در روز گذشته به مجلس، این اتفاق نیفتاد. خبرگزاری ایرنا به نقل از سخنگوی دولت گفت که با درخواست مجلس ارائه سند لایحه بودجه سال آینده به بعد از تصویب لایحه برنامه هفتم موکول شد. با این حال، رسانه ها بخش هایی از کلیات لایحه بودجه سال آینده را منتشر کردند.
رویکرد انقباضی با هدف کنترل تورم، افزایش 18 درصدی حقوق کارمندان
یکی از مهم ترین موضوعات مربوط به بودجه، تغییر میزان افزایش سقف آن است. در این خصوص، خبرگزاری ایسنا به نقل از خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت روز گذشته گفت: «از آن جایی که هدف اصلی دولت کنترل تورم است در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۳ تلاش شده، ارقام درآمدی بودجه به صورت واقعبینانه و قابل تحقق تنظیم شود. در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مجموع رشد منابع بودجه عمومی دولت قریب به ۱۸ درصد نسبت به بودجه سال جاری است.» (در خور ذکر است طبق گزارش خبرگزاری فارس و تسنیم، رشد منابع عمومی بودجه (که حاصل کم کردن درآمدهای اختصاصی دولت از منابع بودجه عمومی است) را نسبت به بودجه سال جاری 16.7 درصد ذکر کرده اند. در هر حال این بدان معنی است که بودجه در کلیت خود، نسبت به تورم امسال، رویکردی انقباضی را در پیش گرفته است. اظهارات خاندوزی همچنین حاکی از این است که رشد متوسط حقوق کارکنان دولت در سال آینده نیز به همین میزان 18 درصد خواهد بود و البته بازنشستگان، رشدی 20 درصدی را در مستمری خود خواهند دید.
افزایش 42 درصدی درآمدهای پایدار
درآمدهای پایدار عمدتاً به درآمدهای حاصل از مالیات و نیز درآمدهای غیر از نفت گفته می شود. خاندوزی در ادامه سخنان خود، دومین هدف بودجه را افزایش سهم درآمدهای پایدار و کاهش سهم فروش نفت در بودجه بیان کرد. گزارش خبرگزاری تسنیم در این خصوص نشان می دهد که درآمدهای پایدار بودجه از 1054 هزار میلیارد با 41.9 درصد افزایش به 1495 هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین سهم این درآمدها از کل درآمدهای دولت با افزایش 10.9 درصدی روبه رو شده و به 61.5 درصد رسیده است.
درباره مالیات به طور مشخص، گزارش خبرگزاری فارس خبر داده که این درآمدها با 49.8 درصد افزایش به 1122 هزار میلیارد تومان خواهد رسید که در صورت تحقق این موضوع، برای اولین بار 46.1 درصد از کل منابع بودجه از محل مالیات تامین خواهد شد. اگر درآمدهای گمرکی را نیز به درآمد مالیاتی اضافه کنیم، سهم مالیات از منابع لایحه بودجه سال آینده حدود 52 درصد خواهد بود.
کاهش 6.2 درصدی سهم فروش نفت و گاز در بودجه
روی دیگر افزایش سهم درآمدهای پایدار، کاهش سهم فروش نفت به عنوان یک درآمد ناپایدار در بودجه است. ارقام منتشر شده توسط خبرگزاری فارس از لایحه بودجه سال آینده نشان می دهد که دولت 554 هزار میلیارد تومان را برای فروش نفت، گاز و فراورده های نفتی کنار گذاشته که این رقم نسبت به رقم مشابه در بودجه امسال، کاهش 8.1 درصدی دارد. دولت در این لایحه متوسط صادرات روزانه نفت را یک میلیون و 350 هزار بشکه از قرار هر بشکه 65 یورو (75 دلار) و نرخ 28 هزار و 500 تومانی دلار در نظر گرفته است. این در حالی است که در لایحه بودجه امسال، صادرات روزانه یک میلیون و 400 هزار بشکه نفت با نرخ هر بشکه 85 دلار و هر دلار 28 هزار و 500 تومان پیش بینی شده بود. طبق این آمار، سهم فروش نفت و گاز از درآمدهای بودجه سال آینده با کاهش 6.2 درصدی نسبت به بودجه 1402، به 22.8 درصد کاهش یافته است.
نکته دیگر این که مقایسه درآمدهای 1122 هزار میلیارد تومانی دولت از محل مالیات در سال 1403، با درآمدهای 554 هزار میلیارد تومانی از محل فروش نفت نشان می دهد که سهم مالیات از بودجه به دو برابر نفت رسیده و با این حساب، دیگر نمیتوان گفت بودجه سالانه اتکای خاصی به درآمدهای صادرات و نفت و گاز دارد.
کاهش ناترازی بودجه و افزایش واقع بینی در واگذاری اموال دولت
از دیگر ویژگی های بودجه سال آینده که برخی ارقام آن دیروز منتشر شد، باید به کاهش ناترازی اشاره کرد. به گزارش ایرنا به نقل از خاندوزی، در این لایحه تلاش شده هزینه های جاری و عمرانی به نحوی مدیریت شود که کمترین ناترازی را شاهد باشیم. بر این اساس ناترازی عملیاتی بودجه که شامل کسری درآمدها نسبت به هزینه های جاری است، از 450 هزار میلیارد تومان به 308 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.
از سوی دیگر مشاهده می شود برخی ارقام بودجه که در سال گذشته نیز کارشناسان نسبت به بیش برآورد آن هشدار می دادند از جمله درآمد حاصل از واگذاری اموال دولت، در لایحه 1403 با کاهش و واقع بینی بیشتر روبه رو شده است به طوری که به گزارش تسنیم، واگذاری شرکت های دولتی با افت 43.4 درصدی به 60 هزار میلیارد تومان و واگذاری دارایی های سرمایه ای با افت 16 درصدی به 614 هزار میلیارد تومان رسیده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 126
معادلات افزایش مشارکت در انتخابات
در شرایط کنونی یکی از مهمترین اهداف، تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات اسفندماه است که این مهم محقق نمیشود مگر با افزایش اعتماد عمومی. اما چه عواملی باعث افزایش اعتماد عمومی می شود؟

احساس تعیین سرنوشت
نخست آن که مردم تصور کنند با شرکت در انتخابات میتوانند سرنوشت آینده کشورشان را تعیین کنند؛ خواه در انتخابات مجلس سرنوشت چهارسال قانونگذاری و خواه در انتخابات ریاستجمهوری سرنوشت اجرایی کشور را رقم بزنند. شکل گیری چنین احساسی مستلزم آن است که به مردم این اطمینان داده شود که از مسیر انتخابات، خواستههای مردم است که تحقق مییابد و این حس که یک طیف یا یک گروه میخواهند کشور را به دست بگیرند، از بین برود. برای مثال وقتی یک مهمان در برنامهای تلویزیونی میگوید که «کشور مال حزباللهیهاست» این حس در میان مردم ایجاد میشود که پس حضور داشتن یا نداشتن ما در انتخابات تأثیر ویژهای نخواهد داشت زیرا همین طیف فارغ از آرای ما تصمیمگیرنده نهایی خواهند بود. البته که دیدیم متعاقب طرح چنین سخنی بسیاری از فعالان سیاسی راست و چپ موضع گرفتند و چنین سخنی را مورد نقد جدی قرار دادند.
عمل به وعده ها
یکی دیگر از مواردی که باعث مخدوششدن اعتماد عمومی میشود، وعدههای بر زمینمانده مسئولان است. مردم انتظار دارند وقتی به مسئولی رأی میدهند وعدههایش محقق شود و وقتی این وعدهها محقق نشود، مردم نیز امیدی برای شرکت در انتخابات نخواهند داشت. در این حوزه حتما دولت بیشترین و مهمترین مسئولیت را دارد زیرا عمده وعدههایی که مردم انتظار اجرایی شدنش را دارند، در حوزه اجرایی است و هرچه دولت بتواند به خواستههای مردم و البته وعدههای خودش جامه عمل بپوشاند مردم نیز به شرکت در انتخابات بیشتر مایل میشوند. یکی از مهمترین خواستههای عمومی در شرایط کنونی رفع مشکلات اقتصادی است زیرا مردم فشار بیسابقهای را در حوزه معیشت متحمل میشوند. طبیعی است اگر دولت بتواند وعدههایش به ویژه در حوزه اقتصادی را محقق کند اعتماد عمومی هم افزایش مییابد.
رقابتی شدن انتخابات
نکته دیگر رقابتیشدن انتخابات است؛ موضوعی که رهبر انقلاب هم با عنوان لزوم «انتخابات پرشور» مطرح کردهاند. طبیعی است هرچه رقابت بالا برود، مشارکت هم افزایش مییابد. با این وصف یکی از مهمترین نکاتی که به ویژه در این دوره مطرح میشود آن است که نظارت بر صلاحیتها قدری با نگاه موسع انجام شود تا رقابت بیشتری شکل گیرد. شورای محترم نگهبان نیز که اکنون طبق قانون جدید انتخابات فرصت بیشتری برای بررسی ثبت نام شدگان یافته است، باید بررسی صلاحیت همه ثبت نام کنندگان را که چهره های آشنایی نیستند، به گونه ای صورت دهد که فردی به دلیل شناخت ناکافی حق انتخاباتی اش سلب نشود تا شاهد تایید همه کاندیداهای صاحب صلاحیت باشیم. مثلا محمدرضا باهنر فعال اصولگرا گفته بود :« این که یک نفر با دولت مشکل داشته باشد و صلاحیتش رد شود، هیچ منطقی ندارد، این خودش نوعی مهندسی انتخابات است.»در عین حال یاد آوری این نکته لازم است که در نگاه علمی مسائلی نظیر رشد اقتصادی و کاهش شکاف طبقات اجتماعی تاثیر به مراتب بیشتری بر افزایش مشارکت دارد.
صیانت از آرا
صیانت از رأی مردم نیز یکی از مهمترین مسائلی است که رهبری هم همواره بر آن تأکید کردهاند. مردم باید احساس کنند که هیچ تخلفی در جریان برگزاری انتخابات رخ نمیدهد زیرا امنیت آرا اگر حتی به صورت نسبی به خطر بیفتد، اعتماد عمومی کاهش مییابد. در مجموع همه برگزارکنندگان انتخابات، مسئولان اجرایی و هر فرد و نهادی که در کشور مسئولیت دارد باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا مردم به نظام سیاسی اعتمادشان بیشتر شود تا هم سرمایه اجتماعی نظام افزایش یابد، هم اقتدار نظام بیش از پیش شود و هم البته انتخاباتی پرشور را شاهد باشیم تا در پی انتخاباتی حداکثری، مجلسی برآمده از رأی اکثریت ملت تشکیل شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 271
جزئیات آتشبس احتمالی در غزه
نیروهای مقاومت حماس و اسرائیل بیش از هر زمانی به توافق تبادل اسرا نزدیک شده اند. آخرین وضعیت مذاکرات آتش بس چیست؟

پالسی برای پیشبرد مذاکرات
در حالی که پیش از رسیدن به توافق آتش بس، رژیم اسرائیل حملات بی رحمانه خود علیه غیرنظامیان را افزایش داده است، آمریکا اعلام کرده که در راستای مقدمات آتش بس، سوخت برای مصرف بیمارستانهای غزه وارد این منطقه شده است. این خبر پس از آن منتشر شد که رژیم صهیونیستی گفت اجازه ورود اقلام کمکی برای سازمانهای غیردولتی را به غزه خواهد داد. جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته است رصدهای واشنگتن نشان میدهد که شش کامیون حامل ۱۸ هزار گالن سوخت وارد غزه شده است. به گفته کربی این سوخت به توزیع غذا و راه اندازی ژنراتورهای برق در بیمارستانها و ادامه کار آن ها کمک خواهد کرد. سازمان صلیب سرخ جهانی پیشتر گفته بود که کمکهایی که وارد غزه میشود به هیچ وجه کافی نیست و با ادامه جنگ نیروهای این سازمان قادر به ادامه فعالیت خود نیستند. از طرفی ویدئوهایی منتشر شده که نشان می دهد کمک های غذایی به صورت درستی به دست آوارگان غزه نمی رسد. در این تصاویر، جنگزدگان فلسطینی همزمان با چهل و ششمین روز جنگ حماس و اسرائیل، بطریهای آب آشامیدنی را از بین گلولای زمین در گذرگاه مرزی رفح جمع میکنند. خبرگزاری فرانسه می گوید این بطریها از محموله یک تریلی حامل کمکهای بشردوستانه به زمین ریخته است.بدون اعلام رسمی، ارتش اسرائیل در روزهای اخیر نیز نیروهای ذخیره را کاهش داد ه است
یک افسر ارشد ارتش صهیونیستی گفت: این تمایل وجود دارد که اجازه دهیم اقتصاد به فعالیت عادی بازگردد، آنها نمی خواهند نیروها را فرسوده کنند.
بحران پاییزی برای آوارگان فلسطینی
سازمان ملل میگوید هزاران آواره فلسطینی در هوای بارانی بیسرپناه ماندهاند. به گزارش دویچه وله، به نقل از دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد، هزاران نفر از آوارگان فلسطینی به دلیل پر شدن اردوگاهها، در هوای بارانی بیسرپناه ماندهاند. طبق برآوردها ۲۵ هزار نفر دیگر از شمال نوار غزه به جنوب این باریکه گریختهاند. بسیاری از این افراد با اندک وسایلی که همراه دارند، به امید داشتن امنیت و دریافت غذا و آب آشامیدنی در کنار ساختمانها اتراق کردهاند.

در خصوص زمان، دشمن بر توافق سه روزه تاکید داشت که مقاومت استدلال کرد زمان کافی برای جمعآوری، شمارش و تحویل اسرا حتی در ۵ روز هم وجود ندارد. نهایتا آتشبس ۵ روزه توافق شد. حماس میگوید باید کل عملیات هوایی، زمینی و دریایی قطع شود و فضای امنیتی برای اعضای حماس نیز فراهم شود تا توافق را اجرا کنند که این مستلزم توقف پروازهای شناسایی است؛ آخرین پیشنهاد این است که روزانه ۶ ساعت پرواز در شمال قطع شود تا توافق اسرا اجرا شود؛ این نکته اصلیترین بحث است. سایر عملیاتهای هوایی و زمینی و دریایی قطع میشود. همچنین ارتش رژیم از جاده صلاحالدین عقبنشینی میکند تا رفت و آمد شمال - جنوب تسهیل شود، به طوری که به کاروانها نباید نزدیک شود که این مستلزم خالی کردن اطراف صلاحالدین هم هست. در خصوص کمکها، توافق این است که در ۵ روز، ۱۰۰۰ کامیون کمک وارد شود(روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰). اشغالگر گفت به شمال سوخت وارد نمیشود، حماس رد کرد و گفت نباید تفاوتی بین شمال و جنوب قائل شد. درنهایت دشمن پذیرفت غذا، دارو و سوخت به طور برابر در شمال و جنوب توزیع شود؛ به شرطی که سوخت شمال فقط برای بیمارستان، نانوایی و چاه آب به کار رود. در خصوص اسرا، مقاومت برای آزادی اسرا گفته فقط زنان سالمند، کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال و بیماران سالمند آزاد میشوند که اینها بیشتر از ۵۲ نفر هم نمیشوند که این در ازای آزادی زندانیان زن به ویژه آنهایی است که اخیرا در کرانه باختری بازداشت شدند؛ همچنین برخی کودکان زیر ۱۸ سال و برخی بیماران باید آزاد شوند و دشمن تعهد به عدم بازداشت مجدد افراد دهد. اسامی ۵۰ نفر شامل زنان و کودکان و افراد مسن اسرائیلی به علاوه برخی افراد دو تابعیتی روس، آمریکایی، اروپایی، آسیایی و ترک آماده شده است. در اجرا، هر روز ۱۰ غیرنظامی اسرائیلی آزاد و در مقابل ۳۰ زن و کودک فلسطینی آزاد میشوند. اگر هم در طول آتشبس اسرای بیشتری در غزه یافت شدند، در روز پنجم تحویل داده میشوند. کشورهای دخیل نیز آمریکا، مصر و قطر هستند. نماینده آمریکا دیوید ساترفیلد است که علاقهای به حضور همه سازمانهای بینالمللی در توافق ندارد. همچنین امکانیابی استقرار بیمارستانهای صحرایی در نوار غزه در دست بررسی است. مفاد توافق ۶ صفحه است و از قاعده «تا بر سر همه چیز توافق نشود، بر سر هیچ چیز توافق نشده» پیروی میکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 228
زور ازدواج به وام نمی رسد!

«صف وام ازدواج تا پایان تابستان باید صفر شود»؛ این مهمترین دستور رئیسجمهور به بانک مرکزی در تیرماه امسال بود. مشکلات مالی یکی از مهمترین دغدغههای جوانان برای ازدواج و تشکیل خانواده است که به اعتقاد بسیاری از خانوادهها دریافت وام ازدواج میتواند برخی از این مشکلات را برطرف کند و بر اساس سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب دولتها موظف هستند با پرداخت تسهیلات و حمایتهای مالی و معنوی شرایط ازدواج را برای جوانان در راستای دکترین جوانی جمعیت مهیا کنند و این امر همواره مورد تأکید دولتها بوده اما بهرغم همه دستورالعملها و حمایتهای دولتها بازهم زوج ها برای دریافت وام با موانع ریزودرشت بانکی مواجه هستند تا شاهد صفهای طولانی زوج ها در استانهای مختلف برای دریافت وام ازدواج باشیم. برخی از جوانان برای دریافت وام ازدواج مدت طولانی در نوبت قرار میگیرند که یکی از دلایل عمده این امر، نداشتن ضامن توسط زوجهای جوان است و از سوی دیگر برخی بانک ها نیز برای پرداخت وام ازدواج به دلیل نداشتن منابع مالی و تخصیص نیافتن اعتبار موردنیاز با مشکل مواجهاند. افزایش انتقادات و شکایتهای مردمی از نحوه برخورد بانکها با متقاضیان تسهیلات ازدواج، موجب شد تا اواسط تیرماه۱۴۰۲، رئیس دفتر رئیسجمهور در نامهای به رئیسکل بانک مرکزی، دستورهای پنجگانه رئیسجمهور درباره پرداخت وام ازدواج به متقاضیان را ابلاغ کند که از آن جمله میتوان به صفر شدن صف وام ازدواج تا پایان تابستان امسال اشاره کرد. دستورهای پنج گانه به شرح زیر است؛
«1-همه اختلالات ایجادشده برای پرداخت وامهای ازدواج مرتفع شود. ۲- مصوبات شورای عالی جوانان در خصوص زمان معرفی متقاضیان به شعب رعایت شود و بانکها موظفاند ظرف 15روز ثبت را به شعب ارجاع دهند. ۳- شعب بانکها فراتر از دستورالعملها در اخذ تضمینها سختگیری نکنند. ۴- صف متقاضیان وام قرضالحسنه ازدواج تا پایان تابستان سال جاری باید به صفر برسد. ۵- بانک مرکزی موظف به پیگیری مدیران متخلف در این زمینه است.»
دستوری که روی زمین ماند
اما امروز که 4 ماه از دستور رئیسجمهور و 2 ماه هم از اتمام مهلت تعیینشده برای صفر شدن صف وام ازدواج میگذرد، شواهد حاکی از آن است که بانکها به خصوص بانک مرکزی به هر دلیلی دستور رئیسجمهور را روی زمین گذاشتند.
سعید، جوان 24 ساله مشهدی که 3 ماه پیش درخواست وام ازدواج داده در گفت و گو با خبرنگار ما میگوید: بعد از 3 ماه هنوز به بانک معرفی نشدم درحالیکه هرروز هزینهها و قیمت لوازمخانگی در حال افزایش است. این جوان میافزاید: درست است که مبلغ وام ازدواج را افزایش دادند اما شرایط پرداخت وام خیلی سختتر شده است و معلوم نیست بعدازاین که مرحله اول ما را به بانک معرفی کردند، شعب اصلاً گوششان بدهکار دستور دولت است یا نه....
رحمان دیگر جوان مشهدی که 35 ساله شده میگوید: یک ماه پیش به یکی از بانکهای خصوصی معرفی شدم تا وام ازدواج بگیرم، وقتی به شعبه مراجعه کردم متصدی گفت دو ضامن کارمند باید معرفی کنید. بعد از کلی دوندگی قبول کردند که یک ضامن داشته باشم اما حالا به اعتبارسنجی ضامن گیر دادهاند. با این رویه ما باید بیخیال وام ازدواج شویم.
حواله متقاضیان به بانک دولتی
به یکی از شعب بانکهای دولتی در مشهد میرویم تا دلیل پرداخت نشدن وام ازدواج را بپرسیم. مدیر شعبه میگوید: مشکلی در پرداخت وام نداریم فقط باید ضامن معتبر داشته باشند. متأسفانه برخی انتظار دارند بدون ضامن و بدون هیچ پشتوانهای وام دریافت کنند درحالیکه این منابع متعلق به سپردهگذاران است و ما باید بازگشت آنها را تضمین کنیم. البته دولت اصرار دارد شعب سختگیری نکنند و ما هم که بانک دولتی هستیم، ناچاریم تبعیت کنیم. یکی از مدیران شعب بانک ملی مشهد مدعی است که این بانک بیشتر از ظرفیت و سهمیه تعیینشده در حال پرداخت وام ازدواج است. این مدیر میگوید: دولت به بانک مرکزی فشار میآورد که باید وام ازدواج داده شود و مهلت تعیین میکند اما بانک مرکزی نمیتواند به بانکهای خصوصی فشار بیاورد به همین دلیل متقاضیان را به شعب بانک ملی معرفی میکند و طبق آماری که ما داریم بانک ملی حداقل در خراسان رضوی بیش از 120 درصد سهمیه تعیینشده، وام ازدواج پرداخت کرده است.
بیش از 14 هزار نفر در صف معرفی به بانک
برای این که بهصورت مستند بتوانیم درباره وضعیت و کارشکنی بانکها در اجرای دستور رئیسجمهور صحبت کنیم؛ به دادههای رسمی مراجعه میکنیم. بر اساس دادههایی که کمیسیون هماهنگی بانکهای استان خراسان رضوی در اختیار ما قرار داده است در پایان مهرماه امسال از مجموع متقاضیان هنوز 13هزار و 883 نفر در صف انتظار هستند که بانک مرکزی آنها را به شعب بانکی استان معرفی کند. یعنی به رغم این که رئیسجمهور دستور داده بود این صف در انتهای شهریور صفر شود اما بعد از گذشت دو ماه از اتمام مهلت تعیینشده بانک مرکزی هنوز 14 هزار زوج را حداقل در استان خراسان رضوی به شعب معرفی نکرده است که عمده دلیل آن، نبود منابع مالی است. درواقع زمانی که ظرفیت بانک بر اساس منابع قرضالحسنه به اتمام میرسد زوجها در صف انتظار میمانند تا ظرفیت خالی معرفی شود. این در حالی است که در پایان مهرماه سال گذشته این صف کمتر از 11 هزار نفر بوده و در 7 ماه امسال بهرغم دستور رئیسجمهور صف طولانیتر هم شده است.
بیش از 16 هزار متقاضی در هفتخان شعب
اما حتی اگر صف انتظار هم صفر شود تازه زوجها باید انتظارات شعب را تأمین کنند تا بتوانند از غول مرحله دریافت وام ازدواج گذر کنند. اکثر زوج ها از سختگیریهای بانکها گلهمند هستند و دادههای کمیسیون هماهنگی بانکهای استان نیز این ادعا را تایید میکند. بر اساس این دادهها از مجموع متقاضیان معرفیشده به شبکه بانکی استان در پایان مهرماه؛ هنوز بیش از 16 هزار متقاضی موفق به دریافت وام نشدهاند و سختگیریهای شعب بانکی که پیشتر به آنها اشاره شد مؤید این موضوع است که زوج ها حتی اگر از صف بانک مرکزی خارج شوند تازه باید کفش آهنین به پا کنند تا بتوانند وام را از بانکها بگیرند.
کاهش 7 هزارنفری دریافتکنندگان وام
اما با تمام این اوصاف در پایان مهرماه امسال 35هزار متقاضی وام ازدواج موفق شدند که از خان بانکها بگذرند و بالغبر 7561 میلیارد تومان وام ازدواج دریافت کنند بااینحال تعداد جوانانی که در هفتماه سال گذشته موفق به دریافت وام ازدواج شدهاند بیش از 7 ماه سال جاری بوده است. یعنی در 7 ماه سال گذشته بیش از 42 هزار نفر وام ازدواج از شعب بانکهای استان دریافت و امسال 7 هزار نفر کاهش پیداکردهاند.
وضعیت بدتر از پارسال


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 300
وعده های خوش به بازنشستگان
مجلس در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه مقرر کرد حقوق بازنشستگان با همسان سازی طی سه سال تا پایان 1405 به 90 درصد حقوق شاغلان برسد. همسان سازی چنین مصوبهای را نیز دربرنامه ششم داشت، سوال ما از یک نماینده این بود که ضمانت اجرا چیست؟

همسان سازی طی 3 سال
اگر شورای نگهبان به این مصوبه ایراد قانونی درخصوص محل و منابع هزینه اجرا وارد نکند، قرار است حقوق بازنشستگان طی سه سال به مرز 90 درصد حقوق شاغلان برسد. طبق این مصوبه، به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد؛ این افزایش از سال ۱۴۰۳ در دو سال اول هر یک معادل30 درصد و در سال سوم 40 درصد مابه التفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.
شامل تامین اجتماعی ها می شود؟
اما در پاسخ به این سوال که آیا این مصوبه علاوه بر کشوری ها شامل بازنشستگان تامین اجتماعی هم می شود یا نه، حاجیبابایی گفت: کمیسیون تلفیق موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را همانند بازنشستگان کشوری و لشکری در برنامه هفتم توسعه لحاظ کرد؛ بنابراین متناسب سازی حقوق، مشمول بازنشستگان تامین اجتماعی هم خواهد شد. این ماده تاکید دارد که دولت مکلف است بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد و از قبال این موضوع تمام کسانی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، حقوقشان همانند بازنشستگان کشوری و لشکری متناسب سازی شود.
فاصله 10 درصد باقی می ماند
میرتاج الدینی در توضیح بیشتر گفت: ما در کمیسیون تلفیق به دنبال تلاش همکاران به تصمیم خوبی درباره حقوق بازنشستگان رسیدیم؛ چرا که فاصله پرداختی ها میان حقوق بازنشستگان و شاغلان بسیار است. لذا در این حکم مجلس تصمیم می گیرد پرداختی های بازنشستگان را به 90 درصد حقوق شاغلان همتراز برساند و فاصله ای صرفا در حد 10 درصد باقی می ماند. وی افزود: این اتفاق طی 3 سال خواهد افتاد که در 2 سال اول سالی 30 درصد و در سال سوم 40 درصد دیگر به حقوق بازنشستگان اضافه خواهد شد.
دولت مخالف بود
اما رکن اصلی اجرای هر قانون دولت است که اگر کمر همت بر اجرای آن نبندد شاید همسان سازی به سرنوشت قانون برنامه ششم توسعه گرفتار شود و اجرا نشود. مخالفت دولت با این مصوبه مجلس کمی نگران کننده است. رئیس سازمان برنامه و بودجه که دیروز در جریان بررسی این بند در صحن مجلس حضور داشت، در مخالفت گفت: «موضوع بازنشستگان دغدغه تمام ارکان حاکمیت است لذا باید معیشت بازنشستگان را بهبود داد. البته اکنون مجلس به یک شیوه اجرایی رسیده است که از نظر ما این شیوه ابهامات دارد. ما معتقدیم روش روشن تر که هیچ گونه ابهامی نیز نداشته باشد، این است که ضرایب سنواتی افزایش حقوق بازنشستگان را به میزانی بالاتر از ضرایب شاغلان در نظر بگیریم که متناسب سازی و افزایش حقوق به تدریج صورت بگیرد.»
درد ضمانت اجرا
اما واقعا ضمانت اجرای این مصوبه مهم که یک روی بسیار خوش به بازنشستگان است، چیست؟ مگر برنامه ششم توسعه وعده ای تقریبا شبیه به این را به بازنشستگان نداده بود؟ اما آیا اجرا شد ؛پاسخ خیر است. تابناک در این باره دیروز نوشت: «در برنامه ششم توسعه موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان مطرح بود و براساس آن حقوق یک فرد بازنشسته باید ۸۵ درصد فرد شاغل همتراز خود محاسبه میشد و طبق ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه، دولت باید طی پنج سال حقوق بازنشستگان را همسانسازی میکرد، اما این اتفاق رخ نداد و دولت رقم ناچیزی برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفت.»

ما پس از مصوبه همسان سازی در مجلس، موضوع ضمانت اجرا را با دکتر احسان قاضی زاده هاشمی از نمایندگان مجلس در میان گذاشتیم و در ضمن سابقه برنامه ششم را هم به وی یادآور شدیم. قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: دولت باید بودجه لازم را در بودجه های سنواتی لحاظ کند. یعنی ضمانت اجرای این قانون در لوایح بودجه سالانه است و اگر دولت بخواهد لوایح را بدون پیش بینی بودجه همسان سازی به مجلس ارائه کند، نمایندگان باید آن را اصلاح یا دولت را به اجرای قانون الزام کنند. اگر دولت در لایحه سالانه بودجه لازم را پیش بینی نکند، چون خلاف برنامه توسعه پنج ساله است، نمایندگان می توانند موضع بگیرند. بنابراین این مصوبه ضمانت اجرا دارد و آن هم الزام مجلس به پیش بینی بودجه در لوایح سالانه است.از قاضی زاده هاشمی درباره نظر احتمالی شورای نگهبان می پرسم که می گوید: درباره این که در شورای نگهبان یا هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص راجع به آن چه جمع بندی بشود، اکنون ارزیابی مشخصی ندارم.قاضی زاده هاشمی این مصوبه را معطوف به مطالبه گسترده جامعه بازنشستگان می داند و می گوید: از این باب که بتوانیم پاسخی به مطالبات این عزیزان و ارتقای سطح معیشتشان داشته باشیم، برای نمایندگان مهم بود که آن را در برنامه هفتم به نتیجه برسانیم. طبعا در خصوص منابع مالی آن باید برآوردهای دقیق و عینی بشود؛ باتوجه به این که تفاوت ها و به نوعی بی عدالتی گسترده ای در حقوق بازنشستگان سنوات مختلف وجود دارد، امیدواریم این همسان سازی بتواند بخش عمده ای از این نقص را جبران کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 262
باند مخوف «جنگلی ها» متلاشی شد

فرمانده انتظامی خراسان رضوی عصر روز گذشته درتشریح ماجرای دستگیری باند مخوف معروف به «جنگلی ها»به خبرنگار روزنامه خراسان گفت:به دنبال وقوع چند فقره سرقت مسلحانه و زورگیری از خودروها در مشهد و سپس بهره گیری از خودروهای سرقتی در ارتکاب جرایم تحت عنوان مامور،این پرونده از اهمیت ویژه ای برخوردار شد چرا که چنین جرایمی از خط قرمزهای پلیس است و نیروهای انتظامی برای حفظ امنیت شهروندان ،این گونه رخداد ها را به طور شبانه روزی و تا نتیجه
قطعی پیگیری می کنند. سردار سرتیپ محمد کاظم تقوی افزود: حساسیت سرقت های مذکور که در سحرگاهان صورت گرفت به جایی رسید که دزدان مسلح در حالی که یک زن جوان نیز آنان را همراهی می کرد در اطراف میدان نمایشگاه بین المللی به عنوان مسافر سوار یک دستگاه پراید نقره ای رنگ عبوری شدند و پس از طی حدود 500 متر ،راننده 45 ساله را با تهدید سلاح گرم و سرد از خودرو بیرون انداختند و به طرف چهار راه میدان بار نوغان حرکت کردند. آنان درمسیر فردی را که قصد داشت به تربت جام برود به عنوان مسافر سوار کردند و درمسیر با سر وصورت پوشیده از وی زور گیری کردند.

سارقان مسلح پس از آن که رمز کارت های بانکی را با تهدید به مرگ از طعمه خود گرفتند بی درنگ به چند فروشگاه رفتند و حدود 13میلیون تومان حساب بانکی طعمه خود را به سرقت بردند.
رئیس پلیس خراسان رضوی با تاکید براین که پرونده مذکور برای رسیدگی ویژه دراختیار کارآگاهان ورزیده پلیس آگاهی خراسان رضوی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: درپی وقوع چنین جرایمی که موجب بروز احساس ناامنی در جامعه می شود، بی درنگ دستور رسیدگی ویژه صادر شد و این پرونده در
دایره مبارزه با سرقت مسلحانه پلیس آگاهی خراسان رضوی و زیر نظر مستقیم سرهنگ کارآگاه جواد شفیع زاده(رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی) مورد رسیدگی دقیق قرار گرفت. سردار تقوی اضافه کرد: بلافاصله جلسه تجزیه وتحلیل های کارشناسی در این باره تشکیل شد و ماجرای سرقت های مسلحانه وزورگیری ها زیر ذره بین کنکاش های تخصصی رفت تا این که مشخص شد بیشتر جرایم دزدان مذکور در بزرگراه صدمتری به وقوع پیوسته است بنابراین چندین گروه اطلاعاتی وعملیاتی با هدایت سرهنگ سلطانیان(رئیس اداره جنایی پلیس آگاهی) وارد عمل شدند ودرحالی تحقیقات گسترده فنی را ادامه دادند که خودروی دیگری با همین شیوه در بولوار شهید صیاد شیرازی سرقت شد. واکاوی های افسران آگاهی بیانگر آن بود که یک دستگاه پراید نقره ای در سحرگاه بیست ونهم آبان سرقت شده و درهمین فاصله دزدان خطرناک اقدام به زورگیری از شهروندان کرده اند.

سکاندار امنیت سرزمین خورشید تصریح کرد:با این رخداد مهم، بی درنگ نیروهای عملیاتی با بهره گیری از توان و تجهیزات تخصصی پلیس، به ردیابی های اطلاعاتی در اطراف بزرگراه صدمتری پرداختند و به سرنخ هایی رسیدند
که نشان می داد دزدان مسلح چندین بار وارد بولوار طبرسی شمالی شده اند، از سوی دیگر نیز بررسی های دقیق تصاویر دوربین های ترافیکی مشخصاتی از سارقان را نمایان کرده بود، به همین دلیل 2گروه عملیاتی در پوشش های مبدل به طور شبانه روزی، عملیات منسجمی را در منطقه شمال شهر آغاز کردند تا این که شب بیست ونهم آبان، درحالی که گروهی از کارآگاهان در این منطقه مستقر بودند پراید نقره ای رنگی را مشاهده کردند که با سرعت به طرف بزرگراه صدمتری حرکت کرد.

سرتیپ تقوی با اشاره به آغاز عملیات تعقیب وگریز این باند خطرناک ،گفت: با این سرنخ، بی درنگ خودروهای پوششی پلیس، وارد عملیات تعقیب شدند و مشخصات سارقان را به همه گشتی ها گزارش دادند. این تعقیب نامحسوس تا بولوار آزادی ادامه یافت تا این که 3گروه عملیاتی از کارآگاهان اداره جنایی آگاهی اطراف خودروی سرقتی دزدان مسلح را در محدوده کوی امام هادی به محاصره درآوردند و یک زن و مرد را در حالی دستگیر کردند که هیچ راه گریزی
نداشتند.

مقام ارشد انتظامی خراسان رضوی در ادامه این گفت و گوی اختصاصی افزود: با توجه به اهمیت موضوع و احتمال تیراندازی از طرف دزدان مخوف صدمتری عملیات به صورت هماهنگ و با رعایت همه جوانب امنیتی انجام شد و 2متهم 36 و 25ساله در همان محل دستگیری مورد بازجویی قرار گرفتند. در بررسی های دقیق پلیسی که با دستورات ویژه قضایی و راهنمایی های رئیس پلیس آگاهی همراه بود، مشخص شد وحید جوان دستگیر شده دارای 7فقره سابقه کیفری و زن همراه وی نیز چندین فقره سابقه دارد که هر دوی آن ها فردی معروف به جنگلی را به عنوان سرکرده باند معرفی کردند که از تبهکاران حرفه ای و خطرناک است.
سردار سرتیپ محمدکاظم تقوی با اشاره به انجام عملیات تخصصی برای دستگیری تبهکار معروف به «جنگلی» خاطرنشان کرد: بررسی های مقدماتی کارآگاهان نشان داد که او از مجرمان مسلح بسیار خطرناک است که 15فقره سابقه کیفری دارد و هربار بعد از
آزادی از زندان به تبهکاری های خود ادامه می دهد. به همین دلیل عملیات مذکور از حساسیت خاصی برخوردار شد و دو گروه عملیاتی از افسران زبده آگاهی با یک قرار صوری در توس85وارد عملیات دستگیری شدند.

فرمانده انتظامی خراسان رضوی ادامه داد: دو سوی خیابان مذکور به قرق نامحسوس کارآگاهان درآمد و طولی نکشید که «جنگلی» سوار بر یک دستگاه پراید و در حالی که دو مرد و یک زن دیگر درون خودرو بودند وارد کمین پلیس شد و در محاصره قرار گرفت. در این هنگام یکی از افسران آگاهی فرمان ایست صادر کرد و از سرنشینان پراید خواست تا به آرامی از خودرو خارج شوند اما سرکرده خطرناک باند سرقت مسلحانه، با مشاهده پلیس به صورت دنده عقب درحالی از محل گریخت که به خودروی پلاک شخصی کارآگاهان نیز خساراتی وارد کرد.تیراندازی های هوایی و اخطارهای قانونی نیز نتیجه ای نداشت وسرکرده باند به طرز جنون آمیزی به صورت دنده عقب راه فرار خود را باز می کرد که در این شرایط یکی از افسران ارشد پلیس آگاهی خود را به داخل پراید انداخت ودرحالی که با یک دست 2سرنشین عقب را گرفته و پیکرش را روی پاهای آنان انداخته بود با فنون رزمی ودفاع شخصی تلاش می کرد تا راننده وسرنشین جلوی پراید را نیز مهار کند اما
راننده شمشیری را از لای صندلی جلو برداشت وبه صورت کلنگی ضربه ای به پای افسر ورزیده آگاهی زد که با از جان گذشتگی قصد داشت بدون شلیک گلوله، دزدان مسلح را به چنگ عدالت بسپارد اما در همین حال افسر ارشد آگاهی به ناچار سلاح کلت را از کمر کشید وگلوله ای به دست راننده مسلح شلیک کرد که قصد داشت ضربه دوم را به پای افسر پلیس وارد کند. دراین هنگام گلوله از دست راننده خارج شد و بر پای راست وی نشست .این درحالی بود که دیگر شلیک های افسران عملیاتی به لاستیک های پراید برخورد کرده بود.سردار تقوی با اشاره به از خودگذشتگی حافظان امنیت برای مقابله با یغماگران اموال مردم تصریح کرد:هنوز راننده مذکور که با دست چپ رانندگی می کرد مسافت زیادی را نرفته بود که کنترل خودرو را ازدست داد و افسر زخمی پلیس بلافاصله دستبند های قانون را بردستان وی حلقه زد که در همین حال دیگر نیروها از راه رسیدند و3عضو دیگر این باند مخوف را هم دستگیر کردند.رئیس پلیس باتجربه استان خراسان رضوی که خود سال ها در سمت های مختلف فرماندهی به مجاوران
وزائران سرزمین خورشید خدمت کرده است در ادامه تشریح صحنه های از جان گذشتگی پلیس اضافه کرد :با انتقال سرکرده باند معروف به «جنگلی ها» به بیمارستان طالقانی مشهد ،وی تحت درمان قرار گرفت ودیگر اعضای باند نیز به مقر انتظامی هدایت شدند ومورد بازجویی های فنی قرار گرفتند .دربازرسی از داخل خودروی اعضای باند نیز تعدادی قطعات خودروهای سرقتی مانند کپسول های گاز ،لاستیک زاپاس ،آچارآلات،شمشیر،قمه وغیره نیز کشف شد.


سردار سرتیپ محمد کاظم تقوی با اشاره به سوابق اعضای این باند مخوف که موجب ایجاد ناامنی در بزرگراه صد متری مشهد شده بودند و اقدامات تبهکارانه خطرناکی را انجام می دادند ،یادآور شد:بررسی های پلیس با دستورات قاطع و راهنمایی های ارزنده قاضی محمد حسین درودی (دادستان مرکز خراسان رضوی)برای ریشه یابی جرایم باند مخوف معروف به«جنگلی ها»همچنان ادامه دارد وتاکنون راز زورگیری وسرقت های زیادی از رانندگان ومسافرانی فاش شده است که طعمه این باند خطرناک شده اند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 429
سمند شاسیبلند و دیگر ترکیبهای باورنکردنی!
انتشار تصاویری از خودروی جدید ایرانخودرو بهنام «گنو» بهانهای شد تا از خودروهایی مانند آردی که ترکیب پیکان و پژو بود، پراید وانت، آریسان و ... بگوییم

از سمند شاسیبلند چه میدانیم؟
یکی از داغترین خبرهای مربوط به حیطه ساخت خودروی نوین، پروژه ساخت خودروی سمند شاسی بلند یا همان GENO است. در آغازین روزهای منتشر شدن خبر این پروژه همه فکر میکردند که این تنها یک شایعه یا شوخی است اما هم اکنون با توجه به منتشر شدن تصاویر و جزئیات کلی درباره خودروی سمند شاسی بلند میتوان گفت این خبر واقعیت دارد. طراحی این خودرو توسط مرتضی آلاد و به کمک فناوری نرمافزار تریدی مکس 3 انجام شده است و به گفته او به دلیل این که شرکت ایرانخودرو در زمینه ساخت یک خودروی نوین و شاسی بلند برنامه خاصی نداشته است، طرح پروژه گنو میتواند کمکهای بسیاری در زمینه تولید ملی یک خودروی شاسی بلند محسوب شود.
چرا «گنو»؟
در ۲۵ کیلومتری شهر بندرعباس کوهی به ارتفاع ۲۵۰۰ متر از سطح دریا خودنمایی میکند که نماد استواری و زیبایی شهر است. این کوه «گنو» نام دارد و نام سمند شاسی بلند از همین کوه برگرفته شده است.
قدرتی برابر 170 اسب بخار
درباره سمند شاسی بلند، گفته میشود پس از تکمیل پروژه پلتفرم و طراحی گنو، احتمالاً پیشرانه EFP ایران خودرو را روی این خودروی شاسی بلند مشاهده کنیم. این پیشرانه چهار سیلندر با حجم ۱.۷ لیتر حداکثر قدرتی برابر با ۱۷۰ اسببخار و ۲۴۰ نیوتنمتر تولید میکند. البته طبق اخباری که به تازگی از سمت شرکت ایران خودرو مبنیبر توسعه پیشرانههای سه سیلندر منتشر شده، احتمال دیگر، این است که پرقدرتترین نمونه این پیشرانه با فناوری TGDI، روی سمند شاسیبلند و سنگین وزن این شرکت قرار گیرد.
تولید، حداقل 2 تا 3 سال دیگر
باید در نظر داشت که این محصول فعلاً در حد کانسپت و نمونه فرضی بوده و حتی پلتفرم آن مشخص نشده است؛ بنابراین طراحی پلتفرم و بدنه و داخل کابین سمند شاسی بلند، باتوجه به میزان زمانی که این شرکت برای دیگر محصولات تولیدی خود صرف کرده است، حداقل دو تا سه سال زمانبر خواهد بود. این شرکت نسبت به تصاویری که در فضای مجازی با نام سمند شاسی بلند منتشر شده واکنش نشان داده و اطلاع داد، رندر اولیه طرح ارائه شده در سال ۱۳۹۵ توسط شخصی به نام آلاد تهیه شده و این رندر بهروزرسانی شده است.

طراح «گنو» گفته که مبنای طراحی این خودرو با الگوبرداری از نمادهای طراحی فعلی ایران خودرو و درآمیختن با الگوهای نوین طراحی در حفظ برند و توسعه زبان طراحی ایران خودروست. ایده، ایجاد طرحی پیچیده و فضایی نبوده بلکه سعی شده طرحی عامه پسند، روان، با اصالت، زیبا و قابل تولید باشد و بتواند با شاسی بلندهای موجود هم رده خود در بازار مانند هیوندای سانتافه، تویوتا راو ۴، میتسوبیشی اوتلندر و ... رقابت کند. استفاده از خطوط تیز و برنده و همزمان استفاده از سطوح یکپارچه میتواند مفهوم شاسی بلندی نیمه لوکس و عضلانی را در ذهن تداعی کند. ارتفاع کم خودرو، شیب تند سقف(به طوری که با رسیدن به انتهای خودرو ارتفاع سقف کم میشود)، کاپوت نسبتاً کشیده، جلو پنجره بزرگ، تعبیه ورودیهای بزرگ هوا در سپر جلوی خودرو، استفاده از چراغ دوم روی سپر جلو با فاصله کم در زیر چراغ اصلی، رینگهای ۱۹ اینچی با لاستیکهای پهن و چراغهای تمام الای دی در عقب و جلو، همگی طرحی اسپرت و به روز را به نمایش میگذارد.

خودروهای شاسی بلند نماد قدرتمند یک شرکت تولید کننده خودروست و درواقع تغییرات جاده و شرایط سخت و دشوار مسیر تقریبا در مقابل این سبک از خودروها هیچ معنایی ندارد. تا امروز اظهارنظر رسمی درباره قیمت و زمان ارائه این خودرو نشده است.
آردی| پیکان در لباس پژو
ظاهر پژو آردی همان پژو ۴۰۵ بود که با قیمت کمتر راهی بازار شد و انتظار میرفت که مورد استقبال مردم قرار بگیرد. اما در اصل این خودرو، پیکانی بود که با لباس پژو ۴۰۵ وارد بازار شد و به همین دلیل، قیمت ارزانی داشت. در اواخر دهه80، زمانی که پژو ۴۰۵ قیمتی برابر با 10 تا 11 میلیون داشت، پژو آردی صفر، زیر 8 میلیون تومان خرید و فروش میشد. آن زمان، 3 میلیون تومان مابه التفاوت برای یک خودرو، زیاد به حساب میآمد. با این حال، دلایل متعددی منجر به تولید پژو آردی شد اما مهمترین آن، همانی بود که گفتیم؛ خودرویی ارزان با ظاهری زیبا! پژو آردی اولین بار در سال ۷۸ به بازار آمد. مدلی که از سال ۸۲ به بعد روانه بازار شد، اشکالات کمتری داشت و به لحاظ برخی امکانات، کاملتر از مدلهای قبلی بود. شرکت سازنده یعنی «ایران خودرو»، تغییراتی در این مدلها بهوجود آورد و آنها را بهینه کرد. از جمله تغییرات صورت گرفته در این مدل، مجهز کردن آن به سیستم موتور انژکتوری، فرمان هیدرولیک، کولر و ... بود. این خودرو دارای بدنه مربوط به سری اول پژو ۴۰۵ و پیشرانه(موتور) خودروی پیکان بود. پژو آردی با توجه به عقببودن دیفرانسیل و مخفف کلمه «Rear wheel drive»، پژو RD نام گرفت.

شرکت تولیدکننده پژو آردی که آن خودرو ترکیبی از پیکان و پژو 405 بود، از سال ۱۳۸۵ به بعد برای جبران ضعف شتابگیری این خودرو، سیستم پیشرانه آن را بهینه کرد و مدل بهینه شده را «پژو روآ» نامید. پژو روآ با بدنه پژو ۴۰۵ و موتور ارتقا یافته پیکان به دست مشتریان رسید. جانشین آردی یعنی پژو روآ اگرچه ممکن است در ظاهر همان آردی به نظر آید ولی از لحاظ فنی و موتوری تغییراتی در آن به وجود آمد. موتور این خودرو نسبت به آردی بهینه و در روآ ۱۴ اسب بخار و در روآ سال ۱۷ اسب بخار به آن افزوده شد. تفاوت ظاهری روآ با آردی استفاده از سپرهای مشکی در روآ بود. در ضمن، مهمترین نقاط قوت پژو روآ شامل کابین جادار و استحکام بدنه قابل قبول بود اما انتقال بیش از حد صدای موتور و گیربکس به داخل اتاق و ناهماهنگی نسبی قدرت پیشرانه با وزن اتاق و ... هم از معایب آن به شمار میرفت.

اولین پیکانها در سال 1346 و با قیمت 15 هزار تومان به فروش رسیدند که مورد استقبال مردم قرار گرفتند. دولوکس از مدلهای اولیه پیکان بود که تولید آن با سپر شمشیری و فرم بدنه کبریتی از سال 1346 آغاز شد. بدون شک میتوان گفت این نسخه یکی از زیباترین مدلهای پیکان بود. پیکان جوانان، استیشن، تاکسی و ... از دیگر انواع پیکان بود که راهی بازار شد. پیکان آن قدر خودروی محبوب و کاربردی بود که روی پلتفرمش نسخه وانت هم به تولید رسید تا پاسخگوی نیازهای مختلف باشد. پیکانوانت یکی از کاربردیترین مدلهای پیکان بود که برای جابه جایی بارهای سبک استفاده شد که تولید آن تا سال 1394 ادامه داشت و جای خود را به وانت آریسان داد.

پراید خودرویی است که سال ۱۳۷۲ شرکت سایپا آن را تولید کرد و به تدریج مدلهای مختلف آن از صندوقدار و هاچبک با اسامی مختلف مانند صبا، نسیم، پراید ۱۴۱، سایپا ۱۱۱ و سایپا ۱۳۲ راهی بازار شدند. بسیاری از مدلهای مختلف این مدل خودرو طی سالها به دلایل مختلف از رده خارج شد و دیگر تولید نشد. یکی از مدلهای پراید که روانه بازار مصرف شد، وانت پراید است که پراید وانت ۱۵۱ نام دارد. با تولید این خودروی کوچک گزینه فروش وانت پراید در شرکت خودروسازی سایپا در دسترس علاقه مندان قرار گرفت و کسانی که به دنبال خرید وانتی جمع و جور بودند این مدل خودرو را انتخاب کردند. این وانت ساخته شرکت سایپا که به منظور جایگزینی پیکان وانت تولید شد از خانواده پراید است و آن را با طراحی شبیه خودروهای پراید در خیابانهای شهرهای ایران مشاهده میکنیم و بیشتر برای حمل لوازم سبک استفاده می شود که قادر به حمل آن ها باشد. سایپا ۱۵۱ سال ۱3۹۳ شمسی تولید شد و موتوری ۴ سیلندر و ۸ سوپاپه دارد. حجم موتور این وانت ۱۳۲۳ سی سی و حداکثر قدرت آن ۷۱ اسب بخار در ۵۲۵۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۰۸ نیوتن متر در ۲۷۵۰ دور در دقیقه است. دنده آن ۵ سرعته دستی، فرمان آن هیدرولیک و همچنین شتاب این خودرو از صفر تا صد ۱۴.۵ ثانیه محاسبه شده است. صرف نظر از طراحی نه چندان جذاب این خودرو، از معایب آن میتوانیم به دیفرانسیل جلو بودن آن اشاره کنیم که کنترل آن را سختتر میکند. ضمن این که در اتاقک وانت پراید دو سرنشین جا داده میشوند و همین فضای کم موجب میشود ورود به اتاقک برای افرادی که جثه بزرگی دارند، سخت باشد.

ایران خودرو سال 1393، وانت دیگری را با نام «آریسان» معرفی و روانه بازار کرد. درواقع وانت آریسان جایگزین وانت پیکان شده بود. ظاهر این خودرو کاملا مشابه پژو پارس بوده و حتی کابین آن هم یادآور این محصول است. رودریها از پژو 405 گرفته شده و فرمان آریسان هم کپی فرمان سمند است. موتور آریسان همان پیشرانه 1.7 لیتری دوگانهسوز موجود در وانت باردو است که موتور پژو روآ بوده است. مهمترین ویژگی منفی نسل اول آریسان، شاسی ضعیف آن بود. این ضعف در حدی بود که اگر بیش از حد بارگیری میشد، احتمالا شاسی خودرو میشکست و چند باری هم تصاویر آن در شبکههای اجتماعی پربازدید شد. البته این ضعف، بعدها و در نسل دوم این خودرو یعنی از سال 1401 برطرف شد.

علاوه بر خودروهایی که در پرونده امروز زندگیسلام به آنها اشاره کردیم، یک سری خودروها هم هستند که موتورهایشان از یک مدل بوده و فرق زیادی با هم ندارند اما بر روی چندین پلتفرم و بدنه سوار شدهاند. مثلا موتور 206 صندوقدار و رانا، هر دوی شان 4 سیلندر و TU5 است و بدنهشان هم شباهت زیادی به هم دارد. همچنین تیبا یک نسخه اصلاح شده و ارتقا یافته از پلتفرم پراید است. پژوی سال، پژو پارس، پرشیا و ... تقریبا از یک موتور بهره میبرند. دنا هم مثل دیگر اعضای خانواده سمند از موتور EF7 بنزینی استفاده

منابع این پرونده: همراه مکانیک، خودرو45، اخبار خودرو، فرارو و ...

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.