
گفت وگو
تعداد بازدید : 116
تبدیل ایده های دانشگاهی به تجهیزات صنعت برق
بردبار: مدیر کل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو معتقد است نخستین فن بازار تخصصی صنعت برق در بیست و سومین نمایشگاه موجب تبدیل ایده های دانشگاهی به تجهیزات صنعت برق شده است. توضیحات بیشتر را در گفت وگو با مهندس عبدالصاحب ارجمند می خوانید:
چه اتفاقی افتاده که نمایشگاه صنعت برق امسال متفاوت شده و برای نخستین بار فن بازار صنعت برق نیز در آن راه اندازی شده است؟
-امسال کمیته راهبری نمایشگاه متفاوت از سالهای قبل عمل کرد و نقش بخش خصوصی هم به شدت پررنگ شده و عمده بار کار نمایشگاه روی دوش بخش خصوصی است که البته راهبری آن را وزارت نیرو برعهده داشته است.
چند شرکت از بخش خصوصی آمده اند؟
-حدود 265 شرکت در فن بازار بودند که عمدتا دانش بنیان هستند و از بیش از 460 شرکتی که در نمایشگاه نیز حضور یافته اند و در فن بازار نیستند، 70 درصدشان دانش بنیان هستند. البته در مجموع بیش از 650 شرکت دانش بنیان در صنعت برق داریم، مثل شرکتهایی که کنتور هوشمند می سازند یا کابل سازهایی که کابل های نانو می سازند و... که اینها حضور داشتند.
سابقا برخی از محصولات دانشگاهی و علمی خاک می خوردند، آیا الان این محصولات به عرصه کسب و کارها وارد می شوند؟
-یک تیم قوی و نخبه ای از دانشگاه های تراز اول کشور در راهبری و داوری محصولات فن بازار حضور داشتند و در حقیقت این فن بازار ، ارتباطی بین بخش دولتی یعنی وزارت نیرو و شرکتهای زیرمجموعه اش، دانشگاه ها و نخبگان علمی و بخش خصوصی کشور به وجود آورد و خروجی این مثلث تجهیزاتی شده است که برخی از آنها یکی دو سال در حد ایده مانده بود و طی همین مدت تبدیل به یک محصول آزمایشگاهی شده اند و انشاءا... می توانند صنعتی هم بشوند.
که می تواند از خروج ارز نیز جلوگیری کند؟
-قطعا از خروج ارز از کشور جلوگیری می کند و کیفیت خدمات صنعت برق در پارامترهای مهم کیفی با این تجهیزات جدید توسعه پیدا خواهد کرد.