در سومین جلسه دادگاه گروه عظام رخ داد:
تعداد بازدید : 289
خط دادن به سبک ایروانی!
امضای قرارداد متهمان با همسر و دختر مسئولان به عنوان مشاوره
دیروز سومین جلسه دادگاه گروه عظام به اتهام قاچاق قطعات خودرو برگزار شد. در جلسات قبل کیفرخواست قرائت شده و متهم ردیف اول، عباس ایروانی به دفاع از خود پرداخته بود.در این جلسه به اتهامات رفیعی، متهم ردیف دوم پرداخته شد.به گزارش میزان، در ابتدای جلسه، قاضی صلواتی گفت: امیررضا رفیعی متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمانیافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان ۲۰۱ میلیون و ۶۲۹ هزار و ۸۳۹ دلار، معاونت در پرداخت رشوه، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از سند مجعول و مشارکت در فراری دادن متهم خاتمیپور (متهم ردیف چهارم که ترخیص کار گمرک بوده است).
متهم ردیف دوم: نه کم اظهاری داشتم نه جعل اسناد
رفیعی در دفاع از خود مدعی شد که شرکت اش برخی قطعات را تولید کرده و هزینه تمام شده آن را کاهش داده و مانع از ارزبری شده است. وی همچنین تصریح کرد که بسیاری از اتهامات طرح شده، در زمان مدیریت وی نبوده است. وی درباره این اتهام که قطعات خودروی بنزین سوز را برای فرار از پرداخت تعرفه 20 درصدی، به عنوان گازسوز جازده و وارد کرده اند هم گفت: تا پایان سال ۹۵ شرکت از تعرفه ۵ درصد برای قطعات استفاده میکرد و در بسیاری از موارد نیز تعرفههای ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درصدی پرداخت شده است. رفیعی در ادامه ارقام تعرفه پرداختی را نیز بیان کرد. وی اتهام صدور دستور جعل اسناد و همچنین کم اظهاری در واردات را هم نپذیرفت و گفت که استناد دادسرا مبتنی بر اشتباه است. وی تصریح کرد که به هیچ عنوان قصد فریب خودروساز را نداشتیم. در دادگاه قبل گفته شده بود این شرکت قطعات را بسیار گران تر به ایران خودرو می فروخته است.
قاضی: کاش کارشناسان محیط زیست واردپرونده می شدند
متهم درپاسخ به سوال قاضی در خصوص پرداخت رشوه به گمرک گفت: من هیچ پرداخت رشوهای ندارم. در ادامه قاضی صلواتی به متهم رفیعی گفت: شما در سالهای ۹۱ و ۹۲ قطعات بنزین سوز را با عنوان گاز سوز وارد و بر آن تعرفه ۵ درصد اعمال کردید. قاضی صلواتی افزود: ای کاش کارشناسان ارشد محیط زیست وارد این پرونده میشدند و برآورد میکردند که این کار شما تا چه اندازه در آلودگی هوای تهران و کلان شهرها تاثیر گذار بود، لذا از همین جا از کارشناسان ارشد محیط زیست میخواهم که وارد این پرونده شوند. قاضی به وی گفت: مردم چه گناهی کردهاند که به خاطر سود و منافع شما باید دچار ضرر و زیان شوند.متهم رفیعی تلاش کرد از پاسخ به قاضی طفره رود که قاضی صلواتی به وی گفت: تخلفات شما در آلودگی هوای تهران و کلان شهرها نقش به سزایی داشت.
امضای قرارداد با همسر و دختر مسئولان!
در ادامه قاضی صلواتی به انعقاد قراردادهای مشاورهای متهم اشاره کرد و افزود: سه نمونه از قراردادهای مشاورهای شما با همسران افرادی که مسئولیت داشتند و دختر یکی از اینها منعقد شد. برای این موضوع چه توضیحی دارید؟
متهم رفیعی گفت: ما ساز و کار مشخصی برای استفاده از تخصص نداشتهایم چرا که در شرایط تحریم هستیم. قاضی بیان کرد: این تحریم هم برای شما بهانه خوبی شده است. رئیس دادگاه افزود: اگر کارتان قانونی بود چرا با اطرافیان افراد مسئول قرارداد بستید؟ شما میخواستید از تجارب آنها استفاده کنید پس چرا با همسران و دختر این افراد این قراردادها را منعقد کردید؟ قاضی خطاب به متهم گفت: شما این قراردادها را منعقد کردید چرا که تنها یکی از این قراردادها دو میلیارد تومان از جرایم شرکتهای عظام را کسر میکرد.
نمایش اسناد مربوط به پرداخت رشوه
در ادامه، نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و بیان کرد: شما مجوز بند ۶ فصل ۸۴ از قانون واردات و صادرات را داشتید، اما بند ۹ از این قانون را بدون مجوز اجرا کردید. شما با پرداخت رشوه این مجوز را دریافت کردید. نماینده دادستان در صفحه نمایشی که در دادگاه حاضر بود اسناد مجعول از سوی متهم را به نمایش درآورد. نماینده دادستان درباره پرداخت رشوه از سوی متهم بیان کرد: طبق اقاریر آقای روغنیها (متهم ردیف سوم) شما رشوه پرداخت میکردید.
خط دادن ایروانی به رفیعی، از دید دوربین ها پنهان نماند
نماینده دادستان خطاب به متهم رفیعی گفت: گمرک در پاسخ به استعلام بازپرسی اعلام کرده که در سال ۹۶ و ۹۷ حقوق گمرکی یونیت کنترل موتور ECU ،۲۰ درصد است و شما کالا را ذیل بند ۶ معرفی کردهاید در حالی که باید کالاها را ذیل بند ۹ معرفی میکردید. رفیعی در پاسخ گفت: انجمن قطعه سازان اعلام کرده که اقلام EMS با تعرفه ۵ درصد وارد شود. شاهمحمدی اظهار کرد: مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۷ نیز بیان کرده که حقوق گمرکی یونیت کنترل موتور ECU، ۲۰ درصد است. رفیعی پاسخ داد: شما به استناد یک سند کل فعالیت شرکت را زیر سوال میبرید و تقاضا دارم که گمرک بررسیهای لازم را در این خصوص انجام دهد.به گزارش فارس، در این بخش از دادگاه، «عباس ایروانی» متهم ردیف اول که کنار تریبون اخذ دفاعیات از متهم نشسته بود، با پای خود به رفیعی زد و به نوعی به او «خط داد» تا اظهاراتش را اصلاح کند اما این حرکت او از نگاه دوربین ها پنهان نماند .
رشوه ندادم،فقط هدیه دادم
متهم گفت: من هیچ گونه رشوهای پرداخت نکردم و اظهاراتی که گفته میشود در اقاریر من آمده منتسب به من نیست. من فقط دو بار دو نیم سکه به عنوان هدیه پرداخت کردم. نماینده دادستان گفت: روغنیها اظهار کرده که ایروانی به دنبال کاهش هزینههای گمرکی بوده و به رفیعی گفته که از تعرفه ۵ درصد استفاده کند و رفیعی نیز همواره مدعی بوده که نامه ایران خودرو به وزارت صمت ارسال شده است. روغنیها مدعی است که رفیعی با دستور ایروانی اقدام به کماظهاری میکرد. ایروانی و رفیعی همواره برای سود بیشتر به وی دستور میدادند که از هر طریق ممکن و با پرداخت رشوه به گمرک اقلام را با کمترین مبلغ ترخیص کنند. در این هنگام متهم رفیعی مدعی شد: استنادات نماینده دادستان صحیح نیست و بنده اقدامی برای جعل و رشوه انجام ندادهام. بنده ۳۷ میلیارد تومان طی سه سال عوارض پرداخت کردهام و تمام موارد انتسابی به بنده تهمت است.
در پایان جلسه دیروز قاضی ضمن اعلام ختم دادگاه زمان برگزاری جلسه بعدی دادگاه را صبح دوشنبه 15 مهر ساعت 9:30 اعلام کرد.